-
D
Dyskusja Bardzo wolne działanie serwera podczas kopiowania plików
Wyłączyłem generowanie miniatur ale nie jest to rozwiązaniem na wolne kopiowanie plików. Jak juz wspominałem w poprzednim poście prędkość kopiowania z dysku na dysk (czyli operacja wewnątrz jednostki) to tylko max 33 MB/s. Gdzie na starym NAS czyli ts 251+ predkość kopiowania z kompa na nas po...- dj.johan
- Post #7
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Archiwum Niskie prędkości kopiowania plików z PC->NAS (TS-431P2) po LAN
Witam wszystkich, mam problem z prędkościami jakie osiąga mój Qnap. Testy pokazują max. prędkość 11MB/sec Wszystko w domu ustawione jest na 1Gbps Prędkości między komputerami są ok i wynoszą 105-110 MB/sec. Kable już wszystkie posprawdzanei powoli brakuje mi pomysłu co jeszcze może być...- huliobenitez
- Temat
- lan ts-431p2
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
TVS-h874 a 12ta generacja Intela z wyginającymi się procesorami
Witam, wczoraj Mikołaj przyniósł mi paczkę, a w niej TVS-H674 :D Zdecydowałem się na mniejszy model, z 6-cioma kieszeniami na HDD, zamiast ośmiu. Dlaczego ? Bo mam w tej chwili 4 dyski WD po 16 TB na dane, dokupiłem Samsung'a SSD 980 Pro na system i myślę, że na razie wystarczy. W...- Sycamor
- Post #20
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
D
Witam ponownie, Podpiąłem dysk do tylnego gniazda i sytuacja jest identyczna, tzn była. Problem częściowo zlokalizowany. Przyczyną zamulanie serwera zdaje się być fakt że mam załączone generowanie miniatur w czasie rzeczywistym. Kiedy kopiowałem dane do innego folderu czyli takiego w którym nie...- dj.johan
- Post #5
-
Pierwszy dysk NAS, ale jaki ... ?
1. TS-x53 powinien spełnić twoje ozekiwania, obecnie sam korzystam z tego modelu i łądnie chodzi z 16GB ramu 2. nieh ktoś inny się wypowie, nie mam ssd, na razie hdd i wystarcza i myślę, że i Tobie wystarczy do tego co opisałeś 3. zależy co będziesz na nim robił, wg mnie min. to 8GB a im więcej...- winiak
- Post #3
-
wybór NAS dom, biuro - porównanie w praktyce TS-453D vs TS-473A
Witam, Potrzebuję informacji pomocnej w wyborze pierwszego NAS. Zapoznałem się z wieloma specyfikacjami sprzętowymi NAS różnych firm. Podjąłem decyzję o zakupie NAS QNAP i wyborze pomiędzy dwoma modelami TS-453D lub TS-473A. Przekopałem internet burza w głowie ale nadal nie jestem pewny, który...- kompan
- Temat
- ts-453d ts-473a
- Odpowiedzi: 34
-
Dyskusja Migacja danych z WD ShareSpace do TS-431P3 - jak najlepiej?
Dzięki! SiewcaRyżu, Montowanie z HybridMount, kopiowanie - wszystko super zadziałało, dzięki. Jedyny kłopot to taki, że kopiuje się to w ślimaczym tempie - ok 6-8 MB/s przez FileStation. Przez komputer prędkość jest podobna, po wifi oczywiście jeszcze wolniej. Ważny szczegół - źródłowy NAS jest...- jamkos
- Post #3
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
wybór NAS dom, biuro - porównanie w praktyce TS-453D vs TS-473A
1. W 453D złącze PCI od karty jest tylko generacji drugiej i ma ograniczoną przepustowość więc dyski NVME i tak nie rozwiną swojej pełnej prędkości dlatego jakbys kupował 453D to lepiej zaoszczędzić i kupić dyski SATA. Dysków M2 nie musisz kupować i system można instalowac na HDD ale tak jak w...- POSTMAN
- Post #9
-
Dyskusja Niski transfer Qnap TS-251
Jak urządzenia są połączone? KOMP <---> ROUTER <===> NAS ? Jakie pliki kopiujesz (duże / małe)? Na jakie prędkości ustawiły się karty (100Mbit / 1Gbit)?- jerry1333
- Post #2
-
Dyskusja Kopia całego dysku na inny w 2 kieszeni
kopiowanie małych plików leci wolniej (bo na czym ma się rozpędzić) ? temat przerabiany nie dawno z kolegą @Sycamor ;)- SiewcaRyżu
- Post #15
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
J
Dyskusja Szybkie kopiowanie plików
Mam w swoim NASie 3 dyski (3x8TB) w RID5 i czwarty dysk 8TB jako oddzielny wolumin statyczny. Z czwartego dysku muszę przenieść 7TB danych na macierz RAID. Robię to przez FileStation5, ale trwa to strasznie długo. A prędkość przenoszenia buja się od 20MB/s do 160MB/s Czy jest jakaś inna metoda...- Jacek Szulc
- Temat
- file station kopiowanie kopiowanie plików raid
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
D
Damian, WHITEMAX Dzięki za zainteresowanie problemem. Damian - właśnie takie prędkości miałem na moim starym 251+ i podczas kopiowania danych, też mogłem pracować normalnie mając załączone generowanie miniatur LIVE. I tam był tylko quad-core 2.0GHz z 2GB Ramu. W TVS-871 mamy do dyspozycji 3.2...- dj.johan
- Post #16
-
Dyskusja Bardzo wolny transfer przy uploadzie na QNAP TS231k
zdjęcia to małe pliki, więc nie zobaczysz na nich szybkości. jeśli masz te zdjęcia na dysku USB, to podpnij go do nasa i tam kopiuj za pomocą FileStation. przesyłaj pliki za pomocą kabla do routera , za pomocą wifi to je przeglądaj.- SiewcaRyżu
- Post #2
-
W
Dyskusja podmiana dysku systemowego
^ pewnie zwiększy się szybkość działania, wczytywania miniaturek z cache itp. PS. wie ktoś może, czy w TS-431P2-4G mogę podmienić sam dysk systemowy SSD? Mam już od 4 lat system na 120GB dysku, jednak wiecznie sie zapycha i chciałbym wrzucić jakiś 1TB, jednak nie tracąc przy tym danych z...- warder
- Post #42
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
S
Dyskusja wolny dostęp do folderów w TS-h686
QNAP TS-h686 dostęp do folderów(uproszczony folder udostępniony- około 9TB) z poziomu WIN 10 trwa bardzo długo- kilka minut trzeba czekać aż pokaże się zawartość folderu, także kopiowanie trwa długo początkowa prędkość z 60mb/s po chwili spada do zera i po około minucie wzrasta do 30-50...- sleszek
- Temat
- dostęp ssd ts-451 wolny
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja TS-230 leci na pół gwizdka
30-50% qnap ai core z 35-55% całego procka pokazywało, reszta to było kilka procent, myślałem, że to pójdzie na 90%, no ale rezerwa chyba musi być, bo to tylko jeden z kilkudziesięciu elementów. Tak, zdaję sobie sprawę, że to nie demon prędkości. Teraz jest tyle, ale w sumie teraz tylko trwa...- wiktoriano
- Post #3
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Jak przegrać dużą ilość danych z serwera na serwer po sieci lokalnej ?
Witam, z racji przenosin starego TS-453 A do nowej siedziby mam go do dyspozycji przez jakiś czas. Postanowiłem przy okazji postawić system od nowa, a w swoim TS-651 zmienić dyski z 6 x 4 TB (RAID 5) na 512 GB SSD (system) + 4 x 8 TB (RAID 5). Ale najpierw muszę "zgrać swoje dane (TS-651 ->...- Sycamor
- Temat
- color raid rsync serwer ssd ts-453 ts-453a ts-651 tylko
- Odpowiedzi: 10
-
S
Dyskusja Qnap TS-251B bardzo wolny transfer
Cześć, mój nas to TS-251B, soft 4.4.3.1400, dwa dyski Seagate Iron Wolf ST4000VN008-2DR166 i mam problem z baaardzo wolnym transferem. Dysk jest podpięty do routera od UPC - connect box, w ustawieniach wykrywa połączenie 1Gb. Laptop podłączony przez wifi (szybkość 585Mb/s). I teraz jeśli...- szecho
- Temat
- qnap transfer ts-251b wolny wydajność
- Odpowiedzi: 7
-
R
Serwer NAS, do którego nie włożysz HDD? Wideorecenzja QNAP TBS-464
Serwer NAS, do którego nie włożysz HDD? Wideorecenzja QNAP TBS-464 QNAP słynie z wychodzenia naprzeciw potrzebom swoich użytkowników, często nawet zanim Ci zdadzą sobie sprawę z istnienia takich potrzeb. Tak właśnie może być w tym przypadku, gdyż serwer QNAP TBS-464 znacznie wykracza poza to...- RSS Benchmark.pl - Testy, recenzje
- Temat
- center heading serwer serwera
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
Dyskusja VPN'y i Wolne przesyłanie danych
Witam serdecznie jako , że pracuje w różnych miejscach często potrzebuje dostęp do swojego QNAPA. Testuje właśnie zmapowane dyski po VPN ( Qbelt, PPTP,L2TP/IPsec) chce kopiować pliki około 300mb - 1gb ( projekty ) max prędkość przy każdym rodzaju VPN to 2-3Mb/s .... spr prędkość z jaka są...- serdeczny
- Temat
- vpn wolne
- Odpowiedzi: 4