-
Dyskusja Problem z podpięciem dysku zewn.
Dysk (na pewno) jest sprawny, godzinę przed wymontowaniem z kieszeni jeszcze się kręcił :) MBR... fakt, dysk kiedyś kręcił się w DVR, ale qnap go sformatował po włożeniu. A więc, po kolei: lsusb Bus 002 Device 002: ID 152d:2338 JMicron Technology Corp. / JMicron USA Technology Corp. JM20337...- virtualfan
- Post #9
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Przesył danych po Sambie w TS-251
W zależności jak duże są to mp3. Jeśli stosunkowo małych rozmiarów to prawidłowy transfer. Bardzo prawidłowe połączenie. Serwer NAS i reszta urządzeń w sieci ma być wpięta w switch 1gbps a ten w router. Ale... Aby przyśpieszyć kopiowanie plików wyłącz antywirusa na tą chwilę :)- Silas Mariusz
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Wypadł dysk w RAID1 TS-212
Nie mogę nic znaleźć podobnego do mojego przypadku, więc zapytuję: Mam TS-212 i w nim 2x3TB ustawione w RAID1. Zaczął migać HDD2 na czerwono (w zasadzie stale świeci na czerwono). NAS niby działa, ale przeokropnie muli. Wyłączyłem downloady torrentu i nagrywanie CCTV. Wyłączyłem też serwer FTP...- zborecque
- Temat
- hdd raid ts-212
- Odpowiedzi: 6
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
D
Wiedza WiFi know-how
Ja właśnie próbuje ogarnąć TS-251 4GB + 2x WD RED 3T + AsusRT-N66U i się zastanawiam nad transferami. U mnie po wifi ok 10MB/s przy kopiowaniu pliku na NAS i jestem trochę zmartwiony. Liczyłem chociaż na 20MB/s. Czy to jeszcze jest do przeskoczenia?- doohoo
- Post #20
- Forum: Wiki & FAQ
-
Z
USB DAC na Qnap TS-x51
Generalnie chcę już docelowy NAS, bo moje ********* stojące na tanim HP jest nawet szybkie (c2d), ale ma w sumie 3 wiatraki i je po prostu słychać. Wymieniłem jeden na super cichy ale i tak słychać szum. Denerwuje mnie to straszliwie. Po drugie żre to 40W w stanie spoczynku. Sam bug z DAC jest...- ZajoncPoziomka
- Post #6
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Wiedza Migracja QNAP TS-219P+ -> TS-453 Pro
Cel: migracja danych z TS-219+ (CPU ARM , 512Mb RAM) do TS-453 PRO (CPU Intel , 2 GB RAM). Dane: 2 TB danych na dwóch dyskach Seagate 2 TB w RAID1. W wysłużonym TS-219 działało parę usług takich jak Debian (ukłony w stronę @Silas Mariusz za cierpliwe poprawianie błędów ) wraz z rtorrentem...- SiewcaRyżu
- Temat
- jbod raid1 rsync ssh
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Recenzje, artykuły, wdrożenia i analizy
-
P
Test serwera QNAP TS-251+ - Multimedialny NAS za rozsądną cenę
...serwery. Testy: Czas uruchamiania / Pobór mocy / Kultura pracy Testy wydajności mamy już za sobą. Jeśli chodzi o szybkość kopiowania danych między serwerem a podłączonym gigabitowym łączem ethernetowym pecetem przy wykorzystaniu protokołów SMB oraz FTP, to testowane...- PurePC.pl
- Temat
- jednak serwera software
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
TS-251 pierwsze wrażenia i porównianie z DS112+
Zainwestuj w SWITCH 4/5 albo 8 portowy, ktory obsluguje Port Trucking - a poczujesz moc ;-) ... - Router jako "switch" to nie jest najlepsze rozwiazanie. Zarzuc schemat sieci, moze Ci podpowiemy co z czym polaczyc i przez co.- Paweł Tołoczko
- Post #5
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
TS-251 pierwsze wrażenia i porównianie z DS112+
Tutaj muszę jeszcze potestować - być może wszystko jest ok. Czytałem właśnie, że router to nie najlepsze rozwiązanie jako switch. W moim przypadku testy prędkości były czysto hobbistyczne, moja łączność z QNAP odbywa się głównie po WIFI. Z drugiej strony czemu nie kupić "hobbistycznie" switcha...- Wo1tylla
- Post #6
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Wiedza WiFi know-how
To wszystko zależy od "studium przypadku". W rozwiązaniach stacjonarnych sam na 100% bym montował kabel. Tam gdzie mogę pcham kabel jak np. TV, playstation. Bezdyskusyjnie serwer NAS zawsze jest na kablu ale też na rynku są rozwiązania Air i ludzie pracują na takich rozwiązaniach. Co do sieci...- spietrza
- Post #19
- Forum: Wiki & FAQ
-
Dyskusja Kiepski SMART dwóch dysków i ich wymiana w RAID5 (TS-459 Pro)
MTBF ? Piwo i podkręć szybkość kopiowania danych ;) QNAP – raid recovery speed up | Blog M0Cy- SiewcaRyżu
- Post #21
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Tragiczny przesył danych - czy coś muszę ustawiać?
Czy są do tego jakieś narzędzia w QNAPIE czy użyć dowolnego programu? Nie pofragmentowane, ale zrobię jeszcze w nocy defragmentację. Ale nie powinno to mieć znaczenia dla różnicy kopiowanie przez QNAPA vs kopiowanie do kieszeni wpiętej bezpośrednio do komputera. W QNAPIE na razie single drive...- BigMarBar
- Post #5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
D
Recenzja QNAP TS-251C – test dysku sieciowego, który stał się też centrum multimediów
Rynek pamięci masowych dla konsumentów przeżywa aktualnie swój rozkwit. Co raz więcej firm tworzy produkty adresowane do zwykłych użytkowników, którzy chcieli by mieć zawsze dostępne i przechowane bezpiecznie swoje dane. Jednym z wiodących producentów, którzy oferują tego typu rozwiązania jest...- dobreprogramy -
- Temat
-
Dyskusja Problem z smbd, uzyciem procka i spadkiem wydajności
Witam, Ostatnio cieszyłem się chwiłe że problem został rozwiązay niestety, po chwili użytkowania wszystko wróciło znowu do "normy" i samba poraz kolejny ma oszałamiające prędkości transferu na poziomie 1MB/s. Problem występuje tylko i wyłączni z samba. Gdy uzywam ftp podczas gdy samba się...- bpx03
- Post #6
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
P
QNAP TS-251 – test
Ilość sposobów przechowywania swoich danych jest naprawdę spora: dyski chmurowe, zewnętrzne na USB 3.0, płyty DVD/Blu-ray, pendrive'y, karty pamięci, pamięć naszych smartfonów, dyski komputerów i co najmniej jeszcze kilka innych opcji. Dziś zaprezentujemy Wam urządzenie, które śmiało może...- PCFoster.pl - kanał RSS
- Temat
-
Recenzja Migracja z S na QNAPa zakończona (prawie) sukcesem!
Jakiś czas temu mogliście przeczytać moją recenzję naprawdę szybkiego i niezłego serwera NAS QNAP-TVS471, który – jak się okazało – zostanie na nieco dłużej w moim domu. Mimo całej mojej sympatii dla S i ich rozwiązań, większego moim zdaniem dopracowania systemu dla użytkownika domowego i...- CoSTa
- Temat
-
Q
Firma QNAP® Systems, Inc. ogłosiła...
Firma QNAP® Systems, Inc. ogłosiła wprowadzenie na rynek nowej serii TS-x53A. Jest to pierwsza na świecie rodzina dwusystemowych (QTS-Linux) serwerów NAS. Ich sercem jest czterordzeniowy procesor Intel Celeron N3150 wykonany w technologii 14 nm, ze sprzętowym wspomaganiem szyfrowania. Dodatkowo...- QNAP
- Temat
- dzięki kopii linux serii
-
M
Recenzja TS-453 Pro oczami fanatycznego użytkownika S - backupacademy
...fotograficzny) kopiowane są przyrostowo wszystkie zdjęcia i filmy do specjalnego folderu na NAS – SmartImport. Różne testy Szybkość kopiowania w środowisku Windows Dla zapisu prędkość wykorzystuje pełną przepustowość łącza 1Gb, dla pobierania wynik jest trochę zaniżony niezależnie od...- mikhnal
- Temat
- qnap ts-453
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja Tragiczny przesył danych - czy coś muszę ustawiać?
Porobiłem sobie trochę testów ze stoperem w ręku i delikatnie mówiąc nie jestem zadowolony z szybkości kopiowania danych. Nie bawiłem się w żadne ustawienia w QNAP'IE ale może powinienem coś poustawiać? QNAP TS-420 na razie z jednym testowym dyskiem. Do QNAPA dwie kieszenie - jedna przez USB a...- BigMarBar
- Temat
- ts-420
- Odpowiedzi: 37
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
C
Recenzja QNAP TS-453 Pro – recenzja serwera NAS
QNAP to producent szerokiej gamy serwerów typu NAS. Jego wysokiej jakości produkty skierowane są do różnych klientów. Od użytkowników domowych, przez drobnych przedsiębiorców, aż po duże firmy. Liczba zastosowań rośnie wraz z nowszymi wersjami oprogramowania. Serwery stają się odtwarzaczami...- CDRinfo.pl - Serwis
- Temat
- color danych można serwera