1. QNAP

FAQ Czy oferujecie inne usługi przechowywania w chmurze poza myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Obecnie nie. Planujemy jednak udostępnić obiektową pamięć masową zgodną z S3, co umożliwi użytkownikom dostęp do przestrzeni dyskowej za pośrednictwem interfejsów API S3. Ponadto planujemy również wprowadzić myQNAPcloud Surveillance, które będzie obsługiwać...
  2. QNAP

Instrukcja obsługi QNAP QuTS hero h6.0.x – 01 Przegląd

...Manager 08 Snapshot Manager 09 iSCSI i Fibre Channel 10 ZFS Pool Profiling Tool 11 Network & Virtual Switch 12 Network & File Services 13 myQNAPcloud 14 App Center 15 Licencje 16 Multimedia 17 QuLog Center 18 Notification Center 19 Malware Remover 20 Helpdesk 21 Zarządzanie konsolą W tym...
  3. QNAP

Instrukcja obsługi Jaka jest różnica między QVR Pro/Elite a QVR Surveillance?

...licencji QVR CenterBezpłatna pełna integracja z QVR Center Integracja z chmurąZ HBS lub HybridMountZ HBS lub HybridMountNatywne wsparcie myQNAPcloud Surveillance Najczęściej zadawane pytania 1. Jak przejść z mojej obecnej wersji? Dla użytkowników QVR Elite: Aktualizacja do wersji 3.0...
  4. QNAP

Wiedza Wymagania i często zadawane pytania dotyczące korzystania z uwierzytelniania kluczem dostępu

...QNAP Jak zainstalować certyfikat SSL Let’s Encrypt dla mojej niestandardowej domeny DDNS w QTS? Jak kupić i zainstalować certyfikat SSL myQNAPcloud? Bezpieczne logowanie i uwierzytelnianie QNAP Podręcznik użytkownika QNAP Authenticator Jak korzystać i skonfigurować przełącznik sieciowy i...
  5. QNAP

FAQ Dlaczego nie mogę wykonywać połączeń wideo KoiCode po zmianie stanu sieci?

Obsługiwane produkty: KoiBox-100W Połączenia wideo KoiCode są ściśle zintegrowane z myQNAPcloud. Po zmianie stanu sieci lub aktualizacji interfejsu sieciowego urządzenia ponowne połączenie z myQNAPcloud może potrwać do dziesięciu minut. W tym czasie nie będzie można wykonywać ani odbierać...
  6. QNAP

FAQ Czy mogę odblokować zablokowany plik w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Tak, możesz odblokować zablokowany plik w myQNAPcloud Storage. Aby to zrobić, sprawdź Właściwości pliku lub kliknij prawym przyciskiem myszy na plik, a następnie wybierz Odblokuj z menu. Ta opcja jest dostępna tylko wtedy, gdy plik jest zablokowany...
  7. QNAP

Instrukcja obsługi Czy mogę anulować subskrypcję myQNAPcloud Storage w dowolnym momencie?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Tak, możesz anulować subskrypcję myQNAPcloud Storage w dowolnym momencie. Po anulowaniu planu subskrypcji nadal będziesz mieć pełny dostęp do przestrzeni dyskowej do końca bieżącego cyklu rozliczeniowego. Po wygaśnięciu planu subskrypcji Twoja przestrzeń...
  8. QNAP

FAQ Jakiej wydajności można oczekiwać od myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Szczegóły 60 Mb/s dla wysyłania i 80 Mb/s dla pobierania (testowano z plikami 1 GB w obszarze w pobliżu centrum danych). Rzeczywiste prędkości mogą się różnić w zależności od prędkości sieci, obszaru przestrzeni dyskowej i rozmiarów plików.
  9. QNAP

Wiedza Jak mogę bezpośrednio utworzyć łącze Smart Share w serwisie myQNAPcloud, aby udostępnić plik na moim urządzeniu NAS?

Produkty, których dotyczy: myQNAPcloud Postępuj zgodnie z przewodnikiem, aby skonfigurować usługę myQNAPcloud Zaloguj się do usługi myQNAPcloud Kliknij folder współdzielony i zaloguj się przy użyciu nazwy użytkownika i hasła urządzenia NAS Znajdź folder, dla którego chcesz utworzyć łącze...
  10. QNAP

FAQ Czym jest tryb zgodności (WORM) w usłudze myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Tryb zgodności, znany również jako Write-Once-Read-Many (WORM), to funkcja usługi myQNAPcloud Storage, która umożliwia przechowywanie plików w modelu zapobiegającym ich usunięciu lub nadpisaniu przez określony czas. Do utworzenia folderu WORM wymagana jest...
  11. QNAP

Instrukcja obsługi Czy mogę używać myQNAPcloud Storage do przechowywania podstawowej lub wtórnej kopii moich danych?

myQNAPcloud Storage Analiza Oczywiście, możesz przechowywać podstawową lub wtórną kopię swoich danych w myQNAPcloud Storage. Zalecamy tworzenie kopii zapasowych danych zgodnie ze Złotą Zasadą Backup 3-2-1-1-0: Przechowuj co najmniej 3 kopie swoich danych, włącznie z kopią produkcyjną...
  12. QNAP

Instrukcja obsługi Jaką licencję powinienem przygotować dla myQNAPcloud Surveillance?

Szczegóły Licencja myQNAPcloud Surveillance jest przypisywana do określonego typu nagrywania (ciągłego lub zdarzeniowego) w ramach określonego strumienia na danym kanale. Jeśli chcesz przesyłać nagrania ciągłe albo zdarzeniowe z kanału, potrzebujesz jednej licencji. Jeśli chcesz przesyłać...
  13. QNAP

Instrukcja obsługi Gdzie mogę znaleźć klucz licencyjny?

Wszystkie serie NAS Rozwiązanie Jeśli wersja QTS to 4.3.4.0435 lub niższa, kompatybilnym typem licencji jest PAK. Klucz licencyjny można znaleźć na fizycznej karcie, a w przypadku zgubienia klucza prosimy o kontakt za pośrednictwem „Portalu usług" na stronie Obsługi klienta QNAP i podanie...
  14. QNAP

FAQ Jak bezpieczne są moje dane w usłudze myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Wszystkie dane przechowywane w usłudze myQNAPcloud Storage są szyfrowane w spoczynku (Server-Side Encryption). Wszystkie dane obiektów są szyfrowane przy użyciu 256-bitowego standardu Advanced Encryption Standard (AES) przed zapisaniem na dysku. Aby dodatkowo...
  15. QNAP

FAQ Jak przenieść licencję stanowiskową z jednego NAS-a na inny na stronie internetowej License Manager

...oryginalny serwer NAS, jak i docelowy serwer NAS są połączone z Internetem i że oba są zalogowane na to samo konto QNAP ID w aplikacji myQNAPcloud. Uwaga: Jeśli oryginalne urządzenie NAS uległo awarii, ta metoda nie ma zastosowania. Skontaktuj się z nami bezpośrednio za pośrednictwem Centrum...
  16. QNAP

FAQ Czy licencje oprogramowania QNAP podlegają zwrotowi i jak złożyć taki wniosek?

Ważne: Zwrot nie przysługuje produktom z serii myQNAPcloud Storage, w tym: myQNAPcloud Storage myQNAPcloud One myQNAPcloud Surveillance Warunki Sprawdź poniższe warunki, aby upewnić się, że Twój wniosek o zwrot kwalifikuje się do rozpatrzenia: Wnioski o zwrot należy składać w ciągu 14...
  17. QNAP

Instrukcja obsługi QNAP QuRouter 2.6 – 02 Wstępna konfiguracja QuRouter

Spis treści Konfigurowanie routera QuRouter Powiązywanie routera z QNAP ID Odłączanie routera od QNAP ID Ten rozdział przeprowadzi Cię przez podstawowe kroki konfiguracji QuRouter po raz pierwszy. Ponadto zawiera instrukcje dotyczące powiązania identyfikatora QNAP ID z routerem, co zapewnia...
  18. QNAP

Wiedza Jak uzyskać dostęp do aplikacji NAS i rozwiązać błąd ograniczonego dostępu po połączeniu QVPN Client z serwerem NAS?

...zewnętrznego adresu IP lub alternatywnego DDNS zamiast informacji o urządzeniu NAS powiązanych z QNAP ID. Może to uniemożliwić QVPN Client pobranie niezbędnych informacji o porcie z usługi myQNAPcloud. Zasady lub reguły sieciowe skonfigurowane w QuFirewall mogą ograniczać dostęp. Rozwiązanie
  19. QNAP

FAQ Czy mogę używać adresu IPv6, aby łączyć się z usługą myQNAPcloud, jeśli mój dostawca usług internetowych nie może zapewnić adresu IPv4?

Produkty, których dotyczy: myQNAPcloud IPv6 QTS w wersji 5.0.1 i nowszej obsługuje używanie adresu IPv6 do łączenia się z usługą myQNAPcloud.
  20. QNAP

Instrukcja obsługi QNAP QuTS hero h6.0.x – 02 Pierwsze kroki

...Manager 08 Snapshot Manager 09 iSCSI i Fibre Channel 10 ZFS Pool Profiling Tool 11 Network & Virtual Switch 12 Network & File Services 13 myQNAPcloud 14 App Center 15 Licencje 16 Multimedia 17 QuLog Center 18 Notification Center 19 Malware Remover 20 Helpdesk 21 Zarządzanie konsolą Po...