-
Tylko Jommla czy też strony pisane z ręki
No, myślałem o Qnap TS-439 Pro. Wszystkie poniżej tego maja słabsze procesory, mało pamieci i małą ilość możliwych jednoczesnych połączeń.- Rubin
- Post #7
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Qnap a Systemy Operacyjne 64bit
Jarlath pięknie to wszystko ująłeś :) i z Zimą i z Vistą ja niestety jestem cienias i inne systemy np. Linux to dla mnie Magia :) a W7 jeszcze nie było gdy kupowałem Viste Buisness 64. Proponuje skasowac wszystkie posty, prócz pytania i odpowiedzi że oprogramowanie QNAP działa na 64bit będzie...- Rubin
- Post #10
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Aplikacje pracujące na waszych serwerach.
Tak to pewnie będzie cośw linuksie bo odpala się takie okno jak w Dos-ie. Prawdopodobnie to obsługuje tylko chyba jakieś pakiety a cała rzecz obróbki odbywa siępo stronie graczy na ich komputerach. Tak myśle, jak się coś uda to oczywiście napisze o tym. Na razie Qnap stanął pod znakie...- Rubin
- Post #11
-
DZIĘKI WIELKI :) Obydwu Ale z tego co właśnie słyszałem to parametry jako serwera sa ponoć bardzoooo słabe i kilku porządnych/rozbudowanych stron z większą ilościąużytkowników podobno nie uciągną. Cholernie mnie to zasmuciło i popieprzyo mi palny ;( Ale to jużnie wasza wina. Jeszcza raz...- Rubin
- Post #5
-
Mnie się podoba wyjaśnienie SiLasa :) Dlaczego ? Bo: Prze 20 lat jezdziłem na rowerze tylko dlatego bo nie było mnie stać na nic innego jak maluch WOLAŁEM rower. Teraz mam pod maska 2.9 i 207 koni :) i mam to gdzieś że pali benzyny 15/100. Nie rozumiem, dlaczego ludzie zamiast spróbowac Visty...- Rubin
- Post #8
-
Dzięki hypnosiss za link, na pewno z nirgo skorzystam jak bedzie t ak daleko :)- Rubin
- Post #8
-
Jaki Raid Polecacie do TS439Pro
Serdeczne Dzięki :)- Rubin
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dzięki za Odp. Mnie chodziło tylko o jeden serwer na 24-32 użytkowników. Miałem nadzieję, że da się to zrobić bo normalnie w opcjach gry sieciowej jest możliwe założenie własnego serwera gry z komputera na którym się gra, odpowiedzialny chyba jest od tego taki plik CrysisWarsDedicatedSerwer...- Rubin
- Post #6
-
Jaki Raid Polecacie do TS439Pro
Witam No i pięknie, wszystko przeczytałem na temat Raid i czym więcej czytałem tym robiłem się głupszy. Więc może zapytam tak krótko i poproszę o odpowiedz taką dla laika (jak dla chłopa ;)) Jak najlepiej skonfigurowac dyski HDD dla TS 439Pro ? szczególni gdy chodzi o bezp. danych Jaki Raid...- Rubin
- Temat
- hdd raid
- Odpowiedzi: 8
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Acha, bo odniosłem, widac mylne wrażenie, że poczatkowo instalujemy z dysku CD jakieś oprogramowanie Qnap-a i jak wszystkie instalacje dzieje się to poprzez jakiś tam instalator. id... itp... Znając już z życia wzięte niespodziewane problemy z obsługa 64bit wolałem zapytać, no i jeśli...- Rubin
- Post #3
-
O, Właśnie, dokładnie o to mi chodziło :) Chcem stron bez Jommly, cms-ów itp... rozwiazań, pisanych samemu Piszesz, że Można czyli OK Dzięki :)- Rubin
- Post #3
-
Witam, dzięki za szybką odp :) Czyli rozumiem, że poniżej Qnap TS-439 gra nie ma mozliwosci wogóle chodzić ? (S DS207+ lub DS2009+ nie wchodza pod tym kątem w rachube, tak) Hmmm, co do tego x86, to chyba od pierwszych proc. 16bitowych do Intel core jest zachowana kompatybilność. Nie...- Rubin
- Post #4
-
Mam pytanie, może naiwnie brzmiące ale dysk mam dopiero zakupić. Czy na dyskach NAS wszystkie strony www html i php muszą chodzić Tylko przez Jommla ? Czy też te normalne, zwykłe, pisane pod notatnikiem z ręki i wrzucane do odpowiednich katalogów pod dane domeny, tak jak to się robi u...- Rubin
- Temat
- serwer www
- Odpowiedzi: 6
-
Witam Bardzo ciekawy wątek do którego chętnie się przyłączę mimo, że dopiero planuję zakub Qnap TS-439PRO. Po co, właśnie by spróbować uciwc od provaidera a przynajmniej niew być zmuszonym do wykupu następnego bardzo drogiego serwera (koszt/mc.) Cieakwym na ile sobie planowany zakup poradzi z...- Rubin
- Post #2
-
Witam. Rozumiem że instalacja i zarzadzanie na dyskach Qnap odbywa się po przez PC-ta, a to rodzi pytanie: Czy oprogramowanie jest w 100% kompatybilne z systemami 64bit ? szczególnie Visat Business 64bit ?? Dlaczego mam takie, bo tylko taka Vista (64bit) obsługuje 8GB Ram czyli powyżej 3Gb Ram...- Rubin
- Temat
- kompatybilność
- Odpowiedzi: 9