1. Kamil84

Sprzedam Sprzedam Qnap TS-453D z 16 GB RAM

Witam. Sprzedam serwer NAS TS-453D z 16 GB Ram. NAS pracował cały czas z UPSem. Sprzedaję bez HDD, komplet z pudełkiem wraz z okablowaniem. Stan techniczny bardzo dobry. 1500 pln https://www.olx.pl/d/oferta/qnap-ts-453d-16gb-CID99-ID18jNj3.html?bs=olx_pro_listing
  2. Kamil84

Dyskusja Wymiana dysków o różnych cache.

Witam Drodzy potrzebuje drobnej porady. Mam TS-453D, a w nim dyski: wnęka: 1: SSD WD RED 500GB 2 i 3: 2x HDD 4TB Seagate Ironwolf 64 MB (RAID1) 4: HDD 4TB Seagate Ironwolf Pro 128 MB Dysk we wnęce 3 w RAID1 zaczyna zgłaszać błędy i będę chciał go wymienić. I teraz pytanie, czy mogę do obecnego...
  3. Kamil84

Dyskusja Nginx -pytania laika.

Witam. Panowie proszę o podpowiedź czy ogólnie dobrze wszystko robię. Ponownie wróciłem do myqnapcloud.com link i certyfikatu Let'sencrypt.(dla przykładu abc.myqnapcloud.com) porty 80 i 443 dla Let'sencrypt puszczone do QNAP wszystko ok. Ale zachciało mi się ReverseProxy(zachwalacie usługi...
  4. Kamil84

Sprzedam Kingston Hyperx impact 16GB DDR4 2400 CL14

Witam. Na sprzedaż posiadam pamięć RAM, 16GB DDR4 2400 MHz CL14, 1,2V. Kingston Hyperx impact Cena 280 z wysyłką paczkomatem.
  5. Kamil84

Witam

Witam wszystkich forumowiczów
  6. Kamil84

Dyskusja Bridge mode a bezpieczeństwo

Witam. Szukałem na forum i internecie podobnych informacji, ale nie znalazłem odpowiedzi. Mam QNAPa za podwójnym NATem, 1 router to connect box(compal) od UPC, publiczny IP zmienny, drugi to USG od Ubi. Myślałem nad zmianą compala w tryb bridge, ze względu na problemy w Windowsach z autentykacją...
  7. Kamil84

Sprzedam Sprzedam pamięć RAM Adata 8GB 2400 MHz, 1,2V.

Witam. Sprzedam kość pamięci 8GB Adata. Pamięć pochodzi z QNAP TS-453D, bo od razu zmieniłem na 16 i ta leży.. Cena 110 zł z przesyłką(przelew telefon lub osobiście). Najchętniej paczkomat, chyba że okolice Rembertowa, Radzymina bom z Wawy
  8. Kamil84

Dyskusja Jakie woluminy z 1x SSD i 3x HDD?

Panowie proszę o pomoc w wyborze woluminów na dyskach. Jest kilka wątków już o tym, ale nie można się podpinać pod nie, a nie uzyskałem satysfakcjonujacej wiedzy. W innym dziale pisałem z @SiewcaRyżu i @daniel_t że będę miał 1 SSD system 2-3 może RAID 1 4 HDD różne pliki. Jakie woluminy...
  9. Kamil84

Zmiana z TS-251+ 4GB na TS-453D 8GB

Witam. Panowie proszę o wsparcie w dokonaniu decyzji. Noszę się z zamiarem zmiany 251+ 4GB ram na 453D 8 lub 16GB RAMu. Obecny NAS zaczyna być nie wystarczający z miejscem, jak i pamięcią RAM. Doszły kontenery i Linux station, serwer DHCP, DNS..i wiele innych. Myślałem, że kupię jednostkę...
  10. Kamil84

Dyskusja Zasilacz do TS-251+

Witam. Piszę w tym wątku, bo nie znalazłem podobnego tematu i pomocy w innych. Mam pytanie, gdzie i szybko kupić zasilacz do ts-251+ ? Na stronie sklepu Qnap Polska jest do kupienia ten zasilacz, ale część rzeczy jest opisana po angielsku i nie wiem czy wysyłka nie jest z Tajwanu (po...