-
Sprzedam Sprzedam Qnap TS-453D z 16 GB RAM
Witam. Sprzedam serwer NAS TS-453D z 16 GB Ram. NAS pracował cały czas z UPSem. Sprzedaję bez HDD, komplet z pudełkiem wraz z okablowaniem. Stan techniczny bardzo dobry. 1500 pln https://www.olx.pl/d/oferta/qnap-ts-453d-16gb-CID99-ID18jNj3.html?bs=olx_pro_listing- Kamil84
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja Wymiana dysków o różnych cache.
Witam Drodzy potrzebuje drobnej porady. Mam TS-453D, a w nim dyski: wnęka: 1: SSD WD RED 500GB 2 i 3: 2x HDD 4TB Seagate Ironwolf 64 MB (RAID1) 4: HDD 4TB Seagate Ironwolf Pro 128 MB Dysk we wnęce 3 w RAID1 zaczyna zgłaszać błędy i będę chciał go wymienić. I teraz pytanie, czy mogę do obecnego...- Kamil84
- Temat
- hdd raid ssd ts-453d wymiana dysku
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Nginx -pytania laika.
Witam. Panowie proszę o podpowiedź czy ogólnie dobrze wszystko robię. Ponownie wróciłem do myqnapcloud.com link i certyfikatu Let'sencrypt.(dla przykładu abc.myqnapcloud.com) porty 80 i 443 dla Let'sencrypt puszczone do QNAP wszystko ok. Ale zachciało mi się ReverseProxy(zachwalacie usługi...- Kamil84
- Temat
- myqnapcloud nextcloud nginx ssl https
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Sprzedam Kingston Hyperx impact 16GB DDR4 2400 CL14
Witam. Na sprzedaż posiadam pamięć RAM, 16GB DDR4 2400 MHz CL14, 1,2V. Kingston Hyperx impact Cena 280 z wysyłką paczkomatem.- Kamil84
- Temat
- 16gb ddr4 kingston
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Bridge mode a bezpieczeństwo
Witam. Szukałem na forum i internecie podobnych informacji, ale nie znalazłem odpowiedzi. Mam QNAPa za podwójnym NATem, 1 router to connect box(compal) od UPC, publiczny IP zmienny, drugi to USG od Ubi. Myślałem nad zmianą compala w tryb bridge, ze względu na problemy w Windowsach z autentykacją...- Kamil84
- Temat
- bezpieczeństwo bridge vpn
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Sprzedam Sprzedam pamięć RAM Adata 8GB 2400 MHz, 1,2V.
Witam. Sprzedam kość pamięci 8GB Adata. Pamięć pochodzi z QNAP TS-453D, bo od razu zmieniłem na 16 i ta leży.. Cena 110 zł z przesyłką(przelew telefon lub osobiście). Najchętniej paczkomat, chyba że okolice Rembertowa, Radzymina bom z Wawy- Kamil84
- Temat
- 8gb pamieć pamięć ram ram sprzedam
-
Dyskusja Jakie woluminy z 1x SSD i 3x HDD?
Panowie proszę o pomoc w wyborze woluminów na dyskach. Jest kilka wątków już o tym, ale nie można się podpinać pod nie, a nie uzyskałem satysfakcjonujacej wiedzy. W innym dziale pisałem z @SiewcaRyżu i @daniel_t że będę miał 1 SSD system 2-3 może RAID 1 4 HDD różne pliki. Jakie woluminy...- Kamil84
- Temat
- hdd raid ssd woluminy
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Zmiana z TS-251+ 4GB na TS-453D 8GB
Witam. Panowie proszę o wsparcie w dokonaniu decyzji. Noszę się z zamiarem zmiany 251+ 4GB ram na 453D 8 lub 16GB RAMu. Obecny NAS zaczyna być nie wystarczający z miejscem, jak i pamięcią RAM. Doszły kontenery i Linux station, serwer DHCP, DNS..i wiele innych. Myślałem, że kupię jednostkę...- Kamil84
- Temat
- 4gb 8gb ssd ts-251+ ts-453d
- Odpowiedzi: 20
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Zasilacz do TS-251+
Witam. Piszę w tym wątku, bo nie znalazłem podobnego tematu i pomocy w innych. Mam pytanie, gdzie i szybko kupić zasilacz do ts-251+ ? Na stronie sklepu Qnap Polska jest do kupienia ten zasilacz, ale część rzeczy jest opisana po angielsku i nie wiem czy wysyłka nie jest z Tajwanu (po...- Kamil84
- Temat
- kupić ts-251 zasilacz
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu