-
Dyskusja Problem z dostępem do dysków sieciowych LAN
Cześć, po restarcie QNAPa mam problem z dostępem do dysków sieciowych. Nie zaszły żadne zmiany, przy wyłączonym firewallu również nie ma dostępu. Próbowałem usuwać i dodawać na nowo poświadczenia w Windows 11, nic to nie dało. Restarty NASa też nie pomagają. Wyłączałem i włączałem SMB, też na nic.- Ster
- Temat
- dyski sieciowe mapowanie dysków sieć udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Nie działa hasło Admina po resecie
Witajcie, musiałem dziś zainicjować mojego Qnapa od nowa. Zacząłem konfigurację, ale przyszedł moment, że potrzebuję się zalogować przez SSH na admina. No i tu pojawia się problem. Zresetowałem hasło admina poprzez przycisk reset (mam nawet o tym komunikat w Qnap) ale nie mogę się na niego...- Ster
- Temat
- ssh
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Archiwum RAID1 Wolumin ma status Odmontowany
Cześć, po zawieszeniu się QNAPa, resecie i synchronizacji RAID1 oraz ponownym restarcie QNAPa dostałęm komunikat o odmontowanym woluminie. Klikanie w Sprawdź nic nie daje, dostaję tylko komunikat o błędzie sprawdzania. Mam gorącą prośbę do Was by mnie jakoś nakierować co mógłbym zrobić by...- Ster
- Temat
- raid1
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Problem z portami po zmianie providera
Cześć, z początkiem miesiąca zmieniłem providera od neta. Od tego czasu mam problem z otworzeniem portów na zewnątrz. Mam swój router, gdzie przekierowania portów zostały tak jak były (wcześniej wszystko działało), router od providera jest w trybie bridge, upnp włączony: Problem polega...- Ster
- Temat
- dns myqnapcloud
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Agregacja portów TS-251 i TP-LINK AX6000
Cześć, mam problem z zestawieniem agregacji portów pomiędzy TS-251 a Tp-link AX6000. Według instrukcji routera, agregacja obsługiwana jest na portach LAN2 i LAN3, tak też podpiąłem QNAPa. Po włączeniu agregacji na routerze i zestawieniu na nasie 802.3ad dynamic, QNAP przestaje być widoczny w...- Ster
- Temat
- agregacja tp-link ts-251
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Jaki UPS do Qnap TS 251
Cześć, przymierzam się do zakupu UPS dla mojego Qnapa. Chciałbym by miał pełne wsparcie jeśli chodzi o funkcje, a cena była w okolicach 300 zł. Jesteście w stanie mi coś polecić?- Ster
- Temat
- domowy qnapa serwer tylko ups
- Odpowiedzi: 28
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Archiwum Brak dostępu po LAN, WAN działa
Hej, od wczoraj mam problem polegający na braku dostępu do QNAPa po Lanie. Problem dotyczy zarówno www jak i smb. Po Wanie wszystko działa bez problemów. Pingowałem lokalny ip i dostaję odpowiedź. Problem wystąpił nagle. Po restarcie mogę się zalogować po lanie do serwera, ale po około 2...- Ster
- Temat
- brak lan smb wan
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Niskie prędkości torrent i speedtest
Cześć, wczoraj zmieniłem neta z 50/5 na 300/20. Od zmiany mam problemy z prędkościami na QNAPie, mianowicie upload jest w miarę ok, ale download dochodzi do max 150 Mbps. Na innych sprzętach jest ok. Qnap podpięty jest do routera dwiema sieciówkami, prędkość to 2x1 Gigabit, spięte w balance-tlb...- Ster
- Temat
- prędkość qnap speedtest torrent
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja QRM+ - instalacja agenta na QNAPie
Cześć, może mi ktoś z Was podpowiedzieć w jaki sposób zainstalować na Qnapie agenta Qrm+? Plik jest z rozszerzeniem sh. Proszę o pomoc i z góry dziękuję- Ster
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Harmonogram Cron dla pliku php
Cześć, zwracam się z prośba o pomoc przy dodaniu zadania do crona. Chciałbym aby raporty w programie Seo Panel wykonywały mi się co 15 minut i do crontab wkleiłem taką o to ścieżkę: */15 * * * * php /share/CACHEDEV1_DATA/Web/seopanel/cron.php jednak oczywiście zadanie się nie wykonuje. Mógłbym...- Ster
- Temat
- cron harmonogram php
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja rTorrent i klient na Androidzie
Witam, mam problem z konfiguracją klienta na androidzie by się łączył z rTorrent. Wpisuję w adres pełną ściężkę, tj. nazwa.myqnapcloud.com:6009/ui/rtorrent, loginy i hasła też. Mam problem z RPC, ponieważ plik action.php wyświetla false i nie bardzo wiem jak to zmienić (trzeba?). Proszę o pomoc...- Ster
- Temat
- android rtorrent
- Odpowiedzi: 23
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Kodi wyświetla kilka wersji tego samego filmu/serialu
Witam, mam na Qnapie TS 251 2GB zainstalowanego plexa i w HD station Kodi. Gdy chcę odpalić w Kodi jakiś film lub serial to ten sam plik wyświetla mi się po kilka razy (głównie tyczy sie to seriali). Załóżmy, że mam serial w 720p to na liście wyświetla mi się pięć plików w jakości SD i dwa HD...- Ster
- Temat
- hd station kodi plex media server
- Odpowiedzi: 25
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Dyskusja Wyświetlana godzina w Plex
Witam, mam problem z wyświetlanym czasem w Plex na TV. Godzina jaka się wyświetla jest o jedną godzinę cofnięta. Macie może pomysł gdzie to można zmienić?- Ster
- Temat
- plex
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Raid1 budowa i degradacja
Witam, wziąłem się dziś za instalację TS 251 wraz z dwoma wd red 2tb. Utworzyłem Raid1 i drugi dysk co chwilę zostaje odłączony. Po restarcie Raid działał w trybie do odczytu, a obecnie owy dysk jest na szaro i Raid jest zdegradowany. Smart dysku jest w porządku, ona dyski są nowe. Początkowo...- Ster
- Temat
- raid
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Witam :)
Witam wszystkich Użytkowników bardzo serdecznie :)- Ster
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!