-
D
Jaki Qnap pod 1 Wirtualizację np. Win 11 / 10 LTSC (wydajny a tani) & Terminal
Witam Cały czas czekam na następcę Qnap ts-673a. Teraz obawiam się go kupować skoro może w każdej chwili wyjść nowszy model z nowszym procesorem. Dlatego proszę o doradzenie czy jest na rynku Qnap do 1000zł może max 1500zł który uciągnie płynną wirtualizację (Win 11 / 10 LTSC) jako serwer MSSQL...- dziadek-NET
- Temat
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
D
Dyskusja Jaki polecacie antywirus dla filtrowania poczty oraz przeglądania internetu.
Witam Może nie wiąże się to do końca z naszym urządzeniem jakim jest QNAP, ale pozwolę sobie zapytać jaki polecacie program antywirusowy do filtrowania poczty (korzystam z Thunderbirdwersja IMAP) Oraz do przeglądania internetu. Mam dylemat nad: * Norton 360 (standard / Deluxe) ? * ESET NOD32...- dziadek-NET
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
D
QNAP & PC + TrueNAS
Od dłuższego czasu noszę się z zakupem nowego Qnap-a i tak zeszło do dziś. Nadal mam dylemat. 3 lata temu już miałem prawie kupować QNAP TS-473A-8G. Ale odłożyłem zakup na później. Mamy już 2023 prawie 24 z tyłu głowy pojawia się pytanie czy nie wyjdzie lifting, nowsza odświeżona wersja tego...- dziadek-NET
- Temat
- Odpowiedzi: 4
-
D
Dyskusja Qsync (dwie różne lokalizacje)
Witam. Dotychczas używam Dropbox-u i jest OK ale niestety skończył się darmowa powierzchnia. Ale nie chce wykupywać skoro mam Qnap a Qnap z tego co słyszałem ma Qsync. Czy to działa podobnie ? Z Dropbox nie mam problemów z konfiguracją na różnych komputerach czy jestem w danej sieci czy nie. Czy...- dziadek-NET
- Temat
- qsync
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
D
Dyskusja Wirtualna maszyna (Windows 7) brak internetu PILNE
Witam Przez przypadek wyłączyłem qnapa na którym mam uruchomiony wirtualny Windows 7. Teraz po uruchomieniu wiedzę że virtualka nie ma dostępu do internetu. Gdzie szukać przyczyny ... PILNE 1700762177 OK na razie nie aktualne coś zaskoczyło ...- dziadek-NET
- Temat
- windows
- Odpowiedzi: 3
-
D
Kupno następnego Qnapa (QNAP TS-473A-8G & & QNAP TVS-682 i3 16GB & TVS-471 i5 i 16GB)
Witam, Zbieram się z zakupem mocniejszego Qnap-a ale jakoś mi schodzi z tym :p. Rozważam zakup nowego QNAP TS-473A-8G ale ostatnio zauważyłem QNAP TVS-682 i3 16GB lub TVS-471 na intelu i5 i 16GB. Co lepsze ? Nowoczesna konstrukcja z słabszym procesorem czy starsza z mocniejszym ? Czy macie...- dziadek-NET
- Temat
-
D
Pomoc Połączenie AVerMedia EZRecorder 330 z QNAP
Jak w temacie, zakupiłem urządzenie (AVerMedia EZRecorder 330) do nagrywania materiału HDMI. Skusiłem się na ten model ponieważ podobno można materiał nagrywać bezpośrednio na NAS. Ale nie mogę sobie poradzić z połączeniem AVerMedia EZRecorder 330 z Qnap-em ... :( Instrukcje jakie znalazłem na...- dziadek-NET
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
D
Dyskusja Program fakturujący praca zdalna na kliencie OpenVPN & Qbelt
Witam Mam problem z poprawnym łączeniem się do bazy danych dla programu fakturującego. Baza danych zainstalowana na wirtualnej maszynie WIN 7 Połączenie OpenVPN oraz Qbelt działa ale jak użytkownik (osoba łącząca) jest z poza sieci np. sieć komórkowa. Ale gdy użytkownik (osoba łącząca) łączy...- dziadek-NET
- Temat
- danych qvpn serwera sieci użytkownik vpn
- Odpowiedzi: 2
-
D
Dyskusja Qbelt - niepoprawna nazwa użytkownika lub hasło
Witam Od wczoraj próbuję połączyć się z Qnap-em za pomocą Qbelt. Wydaje mi się że wszystko poprawnie wypełniłem po stronie NAS oraz klienta. Poniżej zdjęcia. Nie wiem dlaczego cały czas mam okno informacyjne w trakcie łączenia z taką informacją "Niepoprawna nazwa użytkownika lub hasło"- dziadek-NET
- Temat
- dlaczego połączyć problem qbelt qvpn vpn
-
D
Dyskusja DeadBolt a zdalny dostęp OpenVPN & Qbelt (używać czy wstrzymać się i czekać)
Od kilku dni głośno o DeadBolt, na moim Qnapie mam postawioną Virtualkę gdzie w Systemie Windows mam bazę danych SQL (Microsoft SQL). Do tej pory pracując zdalnie miałem skonfigurowane połączenie OpenVPN a na routerze przydzielony port do tej łączności. Teraz z obawy na zagrożenie wszystkie...- dziadek-NET
- Temat
- openvpn połączenie qbelt qufirewall qvpn ransomware routerze vpn zdalny dostęp
- Odpowiedzi: 6
-
D
Dysk 6TB lub 8TB
Witam Przymierzam się do zakupu dysków 6TB lub 8TB Hmmm jest tych modeli dysków i już się gubię. Z tego co wyczytałem powinienem szukać dysków CMR ? Biorę pod uwagę dwie firmy * Western Digital --> Red Plus ? * Seagate ---> IronWolf ? Jak oceniacie czy warto zastanawiać się nad...- dziadek-NET
- Temat
- 8tb dysk lub
- Odpowiedzi: 10
-
D
Zamiana modelu Qnap w przyszłości a teraz wymiana dysku w aktualnym ts-251
Witam Hmm cały czas mam dylemat nad modelem Qnapa TS-473A <--> TS-673A a nawet zastanawiałem się nad TVS-672X-i5-8G ale cena kosmos nie wiem czy to mi się zwróci. Cały czas marzy mi się postawienie programu firmowego na własnym serwerze licząc że coś to przyśpieszy. Ale OK przejdę do...- dziadek-NET
- Temat
- qnap ts-251 wymiana wymiana dysku
-
D
Pomoc Przekroczono limit czasu połączenia
Jak w tytule, od wczoraj nie mogę zalogować się na Qnap po wpisaniu jego adresu IP + portu. Nigdy do tej pory tak nie miałem. Nie pamiętam abym coś zmieniał w ustawieniach poza uruchomieniem aktualizacji kilku aplikacji. Wykonałem między czasie reset oraz uruchomiłem nasa poprzez aplikację...- dziadek-NET
- Temat
- konfiguracja systemu mogę może połączenia qufirewall zalogować
-
D
Dyskusja Program i jego baza Microsoft SQL Server
Witam Mam pytanie do was, aktualnie korzystam z programu X który aktualnie jest zainstalowany na Virtualnym systemie (Win 7) Wszystko działa prawidłowo, wszystkie komputery klienckie na których jest zainstalowany program X łączy się po sieci lokalnej z programem bazowym serwerowym i wszystko...- dziadek-NET
- Temat
- microsoft server sql vpn
- Odpowiedzi: 28
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
D
Dyskusja Odpowiednik od Qnap dla aplikacji Dropbox
Witam Jak w temacie który to program w palecie Qnap aby działał podobnie jak Dropbox ? Doszedłem do maksimum darmowego konta i uznałem że już czas migrować na Qnap :D Chyba że macie jakieś uwagi inne propozycje.- dziadek-NET
- Temat
- cloud backup dropbox qnap
- Odpowiedzi: 13
-
D
TS-453D & TS-473A & TVS-473e
Witam Aktualnie posiadam TS-251, już dłuższy czas przymierzam się do zmiany ale w dalszym ciągu nie mogę się zdecydować. Na dzień dzisiejszy rozważam: * TS-453D --> Celeron J4125 (4-ro rdzeniowy) nie wiem czy w dłuższym przedziale czasowym wystarczy ? * TS-473A --> AMD Ryzen™ V1000 serii...- dziadek-NET
- Temat
- ts-453d ts-473a
- Odpowiedzi: 0
-
D
Dyskusja Arhiwizacja kont pocztowych --> QmailAgent
Posiadam konto hostingowe w firmie X, nie wiem dlaczego ale w ostatnich miesiącach bardzo szybko zmniejszyła nam się przestrzeń dyskowa. Konto 100GB. Jakie znacie rozwiązania aby odciążyć skrzynkę (konto) z starych maili z jakiegoś przedziału datowego. Już próbowałem założyć lustrzane konta na...- dziadek-NET
- Temat
- konto microsoft qmail qmailagent serwer pocztowy
-
D
Dyskusja Ataki / wzmożone pruby logowania z nieznanych adresów IP
Witam Dawno nie logowałem się na Qnap, po zalogowaniu pojawiła się chmurka z najnowszymi informacjami. A tam widzę że regularnie od marca raz po raz na przemian w dużych odstępach czasowych z różnych numerów IP są próby logowania. Jak widzę w ustawieniach nie mam możliwości ich blokady do...- dziadek-NET
- Temat
- ataki ip logowania ts-251
- Odpowiedzi: 10
-
D
Dyskusja Utwórz tylko link udostępnienia
Chcę udostępnić link do np. filmu w wersji SmartShare Ale czy można w jakiś sposób zablokować możliwość pobierania ? Jedynie oglądanie w przeglądarce ?? Po skopiowaniu linku udostępniania film ładuje się na ekranie przeglądarki ale obok jest ikonka do możliwości jego pobrania. Ewentualnie...- dziadek-NET
- Temat
- link można nginx udostepnianie plików
-
D
Dyskusja Weryfikacja dwuetapowa + OpenVPN
Mam pytanie jak zdalnie podłączyć się przez OpenVPN gdzie w Qnap mam włączoną dwu etapową weryfikację. Bez uruchomionej dodatkowej weryfikacji wszystko gra :/- dziadek-NET
- Temat
- openvpn vpn