1. Ciangi

Dyskusja Organizacja sieci dla Qnapów dla wielu publicznych adresów IP

Witam, Pytanie 1. Mam do rozdysponowania 10 adresów publicznych IP. Mam też 20 Qnapów. Potrzebuje ustawic to w taki sposób: Adres Publiczny 1: 1.1.1.1 DHCP 192.168.1.0/24 Qnap 1 : 192.168.1.10 Qnap 2 : 192.168.1.11 Adres publiczny 2: 1.1.1.2 DHCP 192.168.2.0/24 qnap 3 : 192.168.2.10 qnap 4...
  2. Ciangi

Dyskusja Problem z klientem OpenVPN - Qnap od wieków nic z tym nie robi?

Siema, przedstawiam temat, który moim zdaniem jest dość powszechny a nikt o nim nie pisze.... napisałem równocześnie do helpdeska, z doświadczenia wiem, że różnie z nimi bywa, dlatego przedstawiam problem też tutaj, może ktoś się spotkał lub wie o co chodzi. Do sedna. Problem: Na stanie mam...
  3. Ciangi

Archiwum LDAP i opcja memberOf

Wersja oprogramowania Firmware: latest Model serwera: QNAP TS-453Be Witam, szukałem w googlach i jakiś temat był w 2013 roku na forum qnapa żeby dodac opcje memberOf w LDAPie Additional LDAP Attributes Support - QNAP NAS Community Forum natomiast do dnia dzisiejszego nie widze żeby takowa...
  4. Ciangi

Dyskusja Przeniesienie Dysku z TS-251+ do TS-453Be

Witam serdecznie, jak w temacie. Niedlugo przyjdzie do mnie TS-453Be. Czy zadziała w ogóle takie coś, że wyciągnę sobie dysk z qnapa 251+ gdzie mam tam swoje dane pliki system dockery itd. i włoże go do TS-453Be i wszystko będzie ładnie działać? Czy mi się to przyśniło? Jeżeli nie, to jak sobie...
  5. Ciangi

Dyskusja Kontener Owncloud+Fail2ban Behind Proxy Problem

Model serwera: QNAP TS-251+ Witam, mam problem z banowaniem adresow IP przez Fail2ban. Filtr na wykrywanie w fail2ban dziala poprawnie, tzn. gdy ktos np. 5 razy zle poda login i haslo to go poprawnie banuje: np. iptables kontenera wyglada tak: INPUT ..... DROP tcp -- 31.0.80.229...
  6. Ciangi

Archiwum Lokalizacja plików LDAP + QVPN

Witam, mam pytanie. Gdzie znajdują się pliki zawierające informacje na temat kont użytkowników oraz ich hasła usług LDAP i QVPN?? Pozdrawiam W sumie to pytanie dotyczy tylko LDAPa, bo uzytkownicy QVPN sa dodawani na podstawie kont na QNAPie, czyli pliki /etc/passwd i /etc/shadow...
  7. Ciangi

Instruktaż/Tutorial Własny Serwer Pocztowy SMTPS+IMAPS+POP3 + DODATKI (Qnap jako ServerDNS + Autorun + ApacheConf)

Tutorial dotyczący utworzenia własnej poczty SMTPS + POP3S + IMAPS + Zarządzanie Xmailem / Obserwacja logów z poziomu GUI + dodatek1 ( na pewno się przyda ) – qnap jako DNS Server w Twojej sieci ! ( dnsmasq ). + dodatek2 – przygotowanie konkretnego adresu url, przez który będzie dostęp do...
  8. Ciangi

Pomoc Container Station + Ustawienia sieciowe Qnapa

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Model serwera: QNAP TS-251+ Witam, potrzebuje pomocy w odpowiednim ustawieniu architektury sieci. Stan aktualny: po odpaleniu kontenerka i podłączeniu się do niego przez konsolę jestem w stanie pingować wszystkie adresy w sieci lokalnej. Czyli z adresu...
  9. Ciangi

QVPN Service - Problem po aktualizacji

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Build 20170413 Model serwera: QNAP TVS-EC880 Witam, mam pewien problem z ustawieniem OpenVPNa. Przed aktualizacją ustawienia dokonywało się poprzez panel sterowania a nie jak teraz poprzez QVPN Service. Mianowicie, mogę się połączyć, widzę adresy...
  10. Ciangi

Dyskusja Bardzo poważny problem po aktualizacji firmware Qnapa do wersji 4.3.3.0154

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0154 build 20170413 Model serwera: QNAP TVS-EC880 Jak w temacie. Problem polega na tym, że nie mogę z poziomu SSH odpalić praktycznie nic. O to przykładowe komendy i do nich odpowiednie wyniki: [admin@NASF1 ~]$ echo $PATH...
  11. Ciangi

Archiwum Problem z połączeniem do serwera poprzez sieć lokalną

Witam, niedawno przeniosłem serwer do innego providera ( orange ) i mam pewien problem. Ustawione miałem wcześniej wszystko w domenie ( A recordy MX recordy itd.) i wszystko działało, w sensie, gdy wpisywałem z zewnatrz/wewnatrz nazwe np. mojserwer.com to przekierowywalo mnie ladnie w konkretne...
  12. Ciangi

Dyskusja Problem z logowaniem SSH przez nowego uzytkownika

Dobry wieczór, Mam pewien problem i wydaje mi się, że tutaj na pewno uzyskam pomoc. Docelowo chciałbym, aby nowy użytkownik utworzony przeze mnie mógł logować się przez SSH. A więc, utworzyłem nowego użytkownika logując się przez przeglądarkę jako admin czyli : Panel sterowania > Ustawienia...
  13. Ciangi

Witam

Witam wszystkich !
  14. Ciangi

Dyskusja Ustawienia HTTPS na Qnap

Witam, Mam pewien problem z konfiguracją HTTPS. Mam uaktywnione połączenie na HTTPS port 8081 (próbowałem również z 443). Port nasłuchuje, wszystko jest ok. Wszystkie zasoby z foldery Web mogę odpalić przy HTTP, lecz gdy użyję: https://nazwaserwera/costam to wyskakuje Błąd 404 Not Found...
  15. Ciangi

Dyskusja Wysyłanie maila przez stronę + XMail

Dobry wieczór, Próbuję sobie poradzić z pewnym problemem, a mianowicie dotyczy on wysyłania maila z formularza kontaktowego... Używam również XMaila jako serwer mailowy. zawartość pliku PHP do wysłania maila ze strony wygląda tak: mail ($to, $subject, $message, $headers) // w $to mam...