-
Dyskusja wymiana dysku raid 1
serwer zglasza blad dysku twardego (smart) i sugeruje wymiane, pytanie brzmi jak to teraz zrobic? nigdy tego nie robilem i nie chcialbym nic zepsuc czy stracic danych, mam wylaczyc nas i wymienic dysk? czy bez wylaczania wymienic? serwer sie bedize o cos pytal jak wloze nowy dysk? cos musze...- henrykkwnto
- Temat
- raid raid 1 wymiana wymiana dysku
- Odpowiedzi: 1
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja UPS z czym to sie je...
czolem, poprosilbym o garstke wyjasnien w kwestii ups'ow, - podlaczajac nas do gniazdek w ups z automatu podtrzymuje w nasie zasilanie, tyle ile starczy baterii w ups, tak? - podlaczajac nas z ups po usb (w dowolne gniazdko usb sie wpina taki ups do nasa?) zyskuje dodatkowa kontrole w nasie na...- henrykkwnto
- Temat
- konsola / tv ups
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja brak mozliwosci zalogowania do nas
mialem klopoty z lacznoscia w sieci domowej i kilka razy logowalem sie do nas, wyrzucalo mnie i znowu sie logowalem. wreszcie zrestartowalem serwer. jak wstal nie moge sie juz na niego zalogowac. dostaje komunikat w przegladarce "przekroczono limit czasu polaczenia" serwer pinguje sie normalnie...- henrykkwnto
- Temat
- brak nas networking
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Dysk z S w qnap
Witka, Zdechl mi stary synek 112j ale pozostal po nim dobry dysk z danymi. Jak je odzyskac? Mam qnap 453 z wolnymi dwoma kieszeniami, moge wlozyc do qnapa dysk z synka? Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka- henrykkwnto
- Temat
- konfiguracja systemu mojego qnapa użyciu wysłane
- Odpowiedzi: 5
-
Archiwum problem z logowaniem do NAS
miałem w przeglądarce i na pulpicie porobione skróty do NAS, do konkretnych folderów. przez kilka lat działało normalnie aż nagle przestało (chyba po aktualizacji win 10) na ruterze serwer ma to samo IP a mimo to nie da się wejść, system nie widzi :( jedynie przez myqnapcloud sie da zalogować...- henrykkwnto
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja jedna kość ramu do TS-453A
mam standardową wersję nasa z 4GB ramu- rozumiem, że są to kości 2x2GB tak? pytanie brzmi czy można wsadzić jedną 8gb kość i czy będzie działać? mam w laptopie jedna kość 8GB DDR3L 1600MHZ i pomyślałem sobie że może da się przełożyć do nasa... nie mam pojęcia jaki producent ramu - lapek asus...- henrykkwnto
- Temat
- ram ts-453a
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja onedrive vs qnap: udostępnienie i synchronizacja jednego pliku
potrzebuje udostępnić 1 plik excel. chce mieć do niego dostęp z kompa, taba, telefonu i w razie potrzeby moc go edytowwać (robie to kilka razy dziennie) jak to najlepiej zrobić? do tej pory wrzucałem plik na onedrive, chmure mialem podpieta w qnapie i laczyłem sie poprzez filestation (z...- henrykkwnto
- Temat
- cloud backup onedrive synchronizacja udostępnianie
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja brak połączenia z aplikacji mobilnych
ma ktoś pomysł czemu wczoraj dostęp przez aplikacje mobilne (android) działał bez zarzutów a dziś najpierw karze sie zalogować (z aplikacji mobilnej) do konta qnap (QID) ale po poprawnym podaniu danych nadal nie da się zalogować :( ani po IP ani po qnapcloud nic na NAS nie zmieniane być może...- henrykkwnto
- Temat
- android brak networking połączenia
-
Dyskusja aplikacja mobilna - problem z logowaniem
ma ktoś pomysł czemu aplikacja qget czasem łączy się z NASem (mowa o zdalnym logowaniu) żeby po chwili przestać się z nim łączyć? NAS dodany w domu automatycznie. w parametrach logowania jest IP wewnętrzne ale pod nim adres myqnapcloud. zazwyczaj aplikacja próbuje sie połączyć na wewnętrzne IP...- henrykkwnto
- Temat
- aplikacja download station problem
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja ubuntu na QNAP - prędkość działania
TS-453A 4.2.2. bulild 20161021 odpaliłem linuksa (ubuntu 16.04), testowo chodzę po katalogach ale wejście do katalogu, kliknięcie jakiejkolwiek ikonki to dłuuuugie sekundy oczekiwania... za słaby sprzęt i linuks faktycznie tak dramatycznie wolno działa? pełen dramat :( można cos z tym zrobić...- henrykkwnto
- Temat
- linux prędkość qnap ts-453a ubuntu
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Dyskusja DLNA i napisy
Mam NAS S i qnap podpięte kablem do routera a dalej po wifi do TV. W telewizorze w źródłach (source) widzę oba sprzęty, nie musiałem niczego konfigurować (adresów IP, użytkowników, haseł) zatem pewnie sprzęty dzielą się swoją zawartością multimedialną z TV via upnp czy inne dlna… Teraz...- henrykkwnto
- Temat
- dlna filmy napisy nas port forwarding qnap upnp
- Odpowiedzi: 24
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja [upc] connect media box compal a Qnap
kablówka UPC ma w ofercie modemo-ruter connect mediabox compal. pytanie czy to ustrojstwo współpracuje bez problemu z QNAPem czy może są jakieś problemy? Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.2build20160901 Model serwera: QNAP TS-453A- henrykkwnto
- Temat
- qnap ts-453a upc
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Xopero - pierwsza instalacja
witka, zainstalowałem xopero ale niestety jakoś pominąłem prostą, pierwszą konfiguracje :( można jakość odpalić ponownie tego agenta pierwszej prostej konfiguracji? odinstalowanie aplikacji na kompie i NASie nie pomaga :( chyba, że nie ma potrzeby i na podstawie jakiegoś manuala można to prosto...- henrykkwnto
- Temat
- app center instalacja xopero
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Archiwum DS i zaprzestanie wysyłania pobranych plików
witka, nie mam wielkich wymagań odnośnie DS, potrzebuje dodać torrent do ściągnięcia i potrzebuje żeby a) ściągnął sie w wybrane przeze mnie miejsce b) żebym mógł zaprzestać wysyłania ściągniętych plików w ramach testów ściągnąłem sobie jakiś plik i zamiast w katalogu download (wskazanym)...- henrykkwnto
- Temat
- color download station miejsce myqnapcloud żeby
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja pierwsze kroki z konfiguracją qnap... howto
qnap przyjechał, dyski twarde także więc nadszedł czas na pierwsze uruchomienie no i jeszcze nie zacząłem a już mam wątpliwości. S mi kolega konfigurował (sam nas jak i router) a teraz zdany jestem na siebie... przeczytałem, że są 3 możliwości: za pomocą aplikacji Qfinder pro instalacja...- henrykkwnto
- Temat
- dyski konfiguracja konfiguracja systemu migawki może tylko
- Odpowiedzi: 25
-
[przed zakupem] czy qnap to słuszna droga
witam wszystkich aktualnie jestem użytkownikiem 1dyskowego S i zastanawiam się poważnie nad zmianą barw klubowych, potrzebuję tylko upewnić się, że słusznie czynię :) 1. czy na qnap'ie mogę zainstalować androida (jeśli już to pewnie na wirtualnej maszynie). tv nie ma opcji smart i pytanie...- henrykkwnto
- Temat
- może qnap tylko video
- Odpowiedzi: 49
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)