-
Dyskusja aplikacja HDP for Wordpress (MARS) przywraca tylko na web/wordpress
QNAP TS-251, Najnowszy QTS oficjalny , nie beta Cześć, Mam problem z aplikacją HDP for Wordpress - dawniej MARS. Za pomocą poradnika zwiększyłem możliwość przesyłania plików do wielkości 2GB Mam kilka folderów w których są różne wordpressy. (web/wordpress1 , web/wordpress2, web/wordpress3)...- Mafox_
- Temat
- hdp for wordpress (mars) ts-251 wordpress
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Acronis True Image / miejsce docelowe
Qnap TS-251, QTS - Ostatnia wersja aktualna na styczeń 2024. Hej, Mam pytanie odnośnie tego gdzie są przechowywane pliki backupu Acronis Mobile / Acronis True Image z telefonu na NAS. Szukam ale nigdzie nie mogę znaleźć, czy ktoś może podpowiedzieć jak je znaleźć i ewentualnie jak ustawić...- Mafox_
- Temat
- acronis backup telefonu ts-251
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja kopiowanie plików z wybranych podfolerów
TS-251, najnowsze QTS. Hej, Mam na serwerze Qnap foldery główny z projektami o nazwie PROJEKTY. W nim są różne projekty, dla porządku nazwijmy je "Projekt 1, Projekt 2, Projekt 3" W każdym z projektów są różne podfoldery a jeden z nich ma nazwę Final Render, czyli Projekty/Projekt 1/Final Render...- Mafox_
- Temat
- ts-251
- Odpowiedzi: 4
-
Archiwum MARS / Wordpress / Zwiększenie limitu "Maximum upload file size"
TS-251 , Hej, Zainstalowałem Wordpress z APP Center. Chciałem użyć aplikacji MARS W tym celu zainstalowałem wtyczkę QNAP do zainstalowanego Wordpressa i w QNAP Backup jest " Maximum upload file size 2 MB Mam taki problem, że przy próbie zwiększenia limitu za pomocą tego tutoriala...- Mafox_
- Temat
- baza sql baza wordpress limit pamięci wordpress mars phpmyadmin qnap worspress
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Archiwum powiadomienie o wgraniu / pobraniu pliku
Qnap TS 251 , najnowszy QTS Hej, W jaki sposób ustawić w Notification Center regułę z powiadomieniem o pobraniu czy wgraniu pliku do folderu np. Qsync, Multimedia czy dowolnego ? (metody dostarczeń e-mail, push, skype mam skonfigurowane, tylko po zmianie (już jakiś czas temu systemu...- Mafox_
- Temat
-
Dyskusja Nie mogę się połączyć z FTP poza siecią lokalną QTS 5...
QTS 5, TS-251 Hej, może ktoś podpowie...mam taki problem, że nie mogę się połączyć z FTP poza siecią lokalną. Jak wpisuje 192.. to połączenie działa a jak moje IP w necie to nie działa. Dodałem w QuFTP Service użytkownika FTP i próbuje połączyć się ale nie działa poza siecią lokalną. Co i...- Mafox_
- Temat
- ftp qts ts-251
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja gdzie znajdę zapisane hasło i login do bazy Wordpress w QTS 5?
QTS 5... TS-251 Hej, gdzie znajdę zapisane hasło i login do bazy Wordpress? w QTS 5 w App Center jest aplikacja Wordpress, która instaluje moduł Wordpressa, chciałbym jednak utworzyć więcej witryn opartych na wordpress i potrzebuję login i dane do bazy sql. W pliku wp-config.php jest taki...- Mafox_
- Temat
- qts ts-251 wordpress
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Jak skopiować udostępniony udział dysku google drive na QNAP?
QNAP TS-251 QTS 5 Hej, Ktoś mi udostępnia własny folder/udział dysku Google Drive. Jak to można skopiować na QNAP używając samego NASa? Chciałbym też żeby automatycznie jak pojawi się coś nowego na tym udostępnionym folderze zaczynał pobieranie/kopiowanie na QNAP Jak można to zrobić?- Mafox_
- Temat
- cloud backup google drive ts-251
- Odpowiedzi: 14
-
Dyskusja jak zmienić wsadowo (batch rename) nazwy plików bezpośrednio na Qnap?
Qnap TS 251 QTS 5.0.0.2055 Hej, czy jest jakiś programik, który pozwala na automatyczną zmianę nazwy plików na QNAP? Qfiling przy transkodowaniu dodaje do nazwy pliku rozdzielczość np. (720p). Potrzebuje zmienić plik(720p).mp4 na plik.mp4 W Qfiling jest możliwość zmiany nazwy ale nie ma...- Mafox_
- Temat
- qfiling
- Odpowiedzi: 27
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja MARS - kopia Wordpressa - przywracanie nie działa
Hej, Mam QNAP TS-251 , QTS wersja 5.0.0.1986 Wprowadzono nowy program :MARS Multi-Application Recovery Service, którym można kopiować serwisy wordpress wraz z całą bazą danych. Kopia działa poprawnie , natomiast przywracanie jest niemożliwe -wyskakuje "niepowodzenie" i błąd "Upload file...- Mafox_
- Temat
- ts-251 wordpress
-
Dyskusja migawka tylko jednego pliku
hej, Mam pytanie - Chciałbym mieć możliwość przywracania pliku projektu do wcześniejszych wersji prawym przyciskiem myszy w windowsie 10. W tym celu utworzyłem udział na Qnapie i zamapowałem w Windows. i teraz tak... chciałbym wykorzystać do tego migawki ale tylko do tego jednego pliku...- Mafox_
- Temat
- backup color migawka pliku tylko
-
Archiwum QFILING Konwertuj CR2 -> JPG = błąd
Hej, Chciałem za pomocą Qfiling przekonwertować zdjęcia - pliki RAW z Canona (.CR2) do formatu JPG jednak jak utworzę zadanie to jest informacja Reguła1: nieudane zmieniania Konwertuj za pomocą modułu edycji _MG5636.CR2 Czy qfiling nie obsługuje konwersji CR2 do JPG? Może ktoś to sprawdzić u...- Mafox_
- Temat
- backup błąd hbs smb win10
-
Dyskusja problem z Kimios
Hej, nie mogę uruchomić ani OpenKM ani Kimios - zainstalowałem oba z qnapclub Kimios nie łączy się z bazą podczas instalacji więc i nie chce się uruchomić bo nie ma wpisanej domeny (dalszy tekst pod screenami) a po otwarciu innej aplikacji OpenKM http://192.168.0.x:48080/OpenKM wyskakuje...- Mafox_
- Temat
- konfiguracja systemu problem
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Netbak Replicator przy wyłączonym koncie admin
Cześć, Mam wyłączone konto admin i utworzone nowe konto użytkownika do którego przypisałem chyba wszystkie ustawienia które się wyświetlają. Jednak przy próbie instalacji Netbak Replicator odnajduje server,ale przy podaniu loginu i hasła do tego nowego konta mam komunikat: "The server and...- Mafox_
- Temat
- admin netbak netbak replicator
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Automatyczne przekazywanie zdjęć z telefonu - Qfile,Qphoto,Qsync - co wybrać?
Hej, Której opcji najlepiej używać do automatycznego przekazywania zdjęć i filmików z telefonu na NAS ? Jeśli używam wszystkich trzech aplikacji to czy warto (jest jakaś wartość dodana) ustawić przekazywanie foto/video z telefonu na tych wszystkich aplikacjach (Qsync,Qfile,Qphoto) ? Czy...- Mafox_
- Temat
- qfile qphoto qsync ts-251 zdjęć zdjęcia
- Odpowiedzi: 20
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja licencja Surveillance station a trzyletnia licencja QVR Pro Elite
Model serwera: QNAP TS-251 Hej, Teraz jest akcja promocyjna w której można wnioskować o bezpłatne licencje QVR Elite na 3 lata - więcej tu: Bezpłatna licencja QVR Elite dla użytkowników QNAP Surveillance Station | QNAP Jest to skierowane dla osób posiadających co najmniej jeden klucz licencji...- Mafox_
- Temat
- qvr qvr pro station surveillance surveillance station ts-251
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Co zamiast myqnapcloud przy włączonym VPN ?
Hej, Mam włączony VPN (QBelt oraz OpenVPN) Chciałbym poza siecią udostępnić folder do wgrania zawartości ale bez podawania mojego IP. Jakie są sposoby na to bez używania myqnapcloud? Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.3.1697 Model serwera: QNAP TS-251- Mafox_
- Temat
- myqnapcloud pliki ts-251 vpn
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja myqnapcloud -nazwa.myqnapcloud.com "ta witryna jest nieosiągalna"
Cześć, mam internet od UPC, mam założone konto na qnapcloud, zainstalowaną aplikacje myqnapcloud link i wszystko wg niej skonfigurowane poprawnie połączenie internetowe jest jednak kiedy wpisuje adres nazwa.myqnapcloud.com to przeglądarka wyświetla komunikat "Ta witryna jest nieosiągalna" Jak...- Mafox_
- Temat
- color myqnapcloud nazwa
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Archiwum DJ2Live Qnap TS-251
Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.2.1262 Model serwera: QNAP TS-251 Czy ktoś może sprawdzić u siebie na Qnapie czy w ogóle działa mu aplikacja Dj2Live ? Chodzi o uruchomienie aplikacji i włączenie streama z kompa lub telefonu. U mnie po uruchomieniu streama mam czarny ekran i nie wiem czym...- Mafox_
- Temat
- qnap qnap ts-251 ts-251
-
Archiwum Qsync - miejsce instalacji
Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1.1146 Build 2019/12/06 Model serwera: QNAP TS-251 Czy można zmienić miejsce instalacji folderu Qsync na inną pulę (inną niż systemowe pliki) ? Po kliknięciu Qsync Central od razu się instaluje, nie ma wyboru miejsca (volumenu/puli) instalacji. Na...- Mafox_
- Temat
- qsync ts 251