1. Ymil

Pomoc Jak się dostać do pulpitu adm. omijając ust. QuFirewall

Zgodnie z zaleceniami w ustawieniach QuFirewall (tak zrozumiałem) przestawiłem na początek regułę „Zabroń wszystkim wszystko” W efekcie moich działań, nie mam dostępu do serwera. To znaczy mam dostęp SMB ale nie mogę się zalogować do pulpitu adm. Mam wyłączone połączenia telnet, SSH. Proszę o...
  2. Ymil

Dyskusja Dostęp do www spoza sieci lokalnej

Proszę o pomoc. (Występuje problem na innych portach ale dla uproszczenia sprawy skupię się na jednym porcie "80") Mogę dostać się do strony www w sieci lokalnej. Nie mam dostępu spoza sieci lokalnej. Router Asus RT-AX55 port 80 przekierowany na IP TS-453A Sprawdzałem status portu 80 na stronie...
  3. Ymil

Dostęp do danych - Szyfrowanie

Jako administrator mam dostęp do folderów home użytkowników. - Nie każdy użytkownik chce się dzielić treściami przechowywanymi w swoim prywatnym folderze "home" Czy jest możliwość, żeby użytkownik zablokował wścibskiemu administratorowi dostęp do swoich danych? ...i znów proszę o pomoc...
  4. Ymil

Dyskusja Video Station

Oprogramowanie 4.4.1.1031 - TS-453A Szukam wyjaśnień i pomocy. (dzisiaj 17.09.2019) Nie wiem, czy ostatnia aktualizacja Video Station(5.4.2), czy przyczyna leży gdzie indziej. Otóż dzisiaj zauważyłem, że logując się jako użytkownik "X" (chciałem sprawdzić jego możliwości korzystania z Video...
  5. Ymil

Dyskusja Sieć i przełącznik wirtualny

Dotyczy TS-453a Do niedawna w oknie -Sieć i przełącznik wirtualny- w zakładce -przegląd- wyświetlał mi się adres IP głównego i drugiego serwera DNS pobierane od dostawcy internetu. - Czy to po którejś aktualizacji, czy po zmianie softu w routerze (WDR4300) na Gargoyle. Nie wyświetlają się te...
  6. Ymil

Dyskusja Plex - problemy z pierwszą konfiguracją

Numer IP qnap'a na którym jest zainstalowany Plex to 192.188.1.20 Serwer Plex jest widoczny w otoczeniu sieciowym. Jednak w przeglądarkach (IE, Firefox, Chrome, Opera) na adresie:http://192.188.1.20:32400/web/index.html# ciągle szuka - Nie może znaleźć serwera. Zawartość pliku Preferences.xml...
  7. Ymil

Witom

Muszę się jeszcze dużo nauczyć.
  8. Ymil

Dyskusja QVR Pro beta i Kamera USB a Surveillance station

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 0154 Model serwera: QNAP TS-453a HDD 2 x WDred 4TB plus 2 x WDred 3TB Sieć WAN 300Mbit/s Router WDR4300 Mam też S DS-214play Nie znam linuxa Nie znam angielskiego i innych języków obcych Poradza po ślonsku. Witam. W APPcenter jest dostępna aplikacja...
  9. Ymil

16 GB RAM do QNAPa

Kupiłem ( w sklepie za rogiem) znalezione na ceneo CRUCIAL 8GB DDR3 SODIMM po 150zł sztuka 2 razy 8GB - Razem 300zł Działają u mnie od miesiąca na TS-453A