-
Pomoc Jak się dostać do pulpitu adm. omijając ust. QuFirewall
Zgodnie z zaleceniami w ustawieniach QuFirewall (tak zrozumiałem) przestawiłem na początek regułę „Zabroń wszystkim wszystko” W efekcie moich działań, nie mam dostępu do serwera. To znaczy mam dostęp SMB ale nie mogę się zalogować do pulpitu adm. Mam wyłączone połączenia telnet, SSH. Proszę o...- Ymil
- Temat
- qufirewall reset
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Dostęp do www spoza sieci lokalnej
Proszę o pomoc. (Występuje problem na innych portach ale dla uproszczenia sprawy skupię się na jednym porcie "80") Mogę dostać się do strony www w sieci lokalnej. Nie mam dostępu spoza sieci lokalnej. Router Asus RT-AX55 port 80 przekierowany na IP TS-453A Sprawdzałem status portu 80 na stronie...- Ymil
- Temat
- dostęp lokalnej sieci ts-453a
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dostęp do danych - Szyfrowanie
Jako administrator mam dostęp do folderów home użytkowników. - Nie każdy użytkownik chce się dzielić treściami przechowywanymi w swoim prywatnym folderze "home" Czy jest możliwość, żeby użytkownik zablokował wścibskiemu administratorowi dostęp do swoich danych? ...i znów proszę o pomoc... -
Dyskusja Video Station
Oprogramowanie 4.4.1.1031 - TS-453A Szukam wyjaśnień i pomocy. (dzisiaj 17.09.2019) Nie wiem, czy ostatnia aktualizacja Video Station(5.4.2), czy przyczyna leży gdzie indziej. Otóż dzisiaj zauważyłem, że logując się jako użytkownik "X" (chciałem sprawdzić jego możliwości korzystania z Video...- Ymil
- Temat
- station ts-453a video station
- Odpowiedzi: 4
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Sieć i przełącznik wirtualny
Dotyczy TS-453a Do niedawna w oknie -Sieć i przełącznik wirtualny- w zakładce -przegląd- wyświetlał mi się adres IP głównego i drugiego serwera DNS pobierane od dostawcy internetu. - Czy to po którejś aktualizacji, czy po zmianie softu w routerze (WDR4300) na Gargoyle. Nie wyświetlają się te...- Ymil
- Temat
- myqnapcloud przełacznik sieć ts-453a
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Plex - problemy z pierwszą konfiguracją
Numer IP qnap'a na którym jest zainstalowany Plex to 192.188.1.20 Serwer Plex jest widoczny w otoczeniu sieciowym. Jednak w przeglądarkach (IE, Firefox, Chrome, Opera) na adresie:http://192.188.1.20:32400/web/index.html# ciągle szuka - Nie może znaleźć serwera. Zawartość pliku Preferences.xml...- Ymil
- Temat
- plex pliku serwera
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja QVR Pro beta i Kamera USB a Surveillance station
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 0154 Model serwera: QNAP TS-453a HDD 2 x WDred 4TB plus 2 x WDred 3TB Sieć WAN 300Mbit/s Router WDR4300 Mam też S DS-214play Nie znam linuxa Nie znam angielskiego i innych języków obcych Poradza po ślonsku. Witam. W APPcenter jest dostępna aplikacja...- Ymil
- Temat
- color helpdesk mojego problem qvr pro station surveillance surveillance station ts-453a
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
16 GB RAM do QNAPa
Kupiłem ( w sklepie za rogiem) znalezione na ceneo CRUCIAL 8GB DDR3 SODIMM po 150zł sztuka 2 razy 8GB - Razem 300zł Działają u mnie od miesiąca na TS-453A