1. Mattax

Dyskusja rclone montowanie nie działa,

Hej, przy próbie montowania danych mam taki komunikat, ktoś coś? web gui pokazuje error 500 przy próbie montowania Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP XX-XXX
  2. Mattax

Dyskusja plex contener

Hej co robie źle? puid i pgid robiłem na 0 i 1000 dalej serwer nie jest widoczny po zalogowaniu się na port 32400 odpala się plex ale mówi że żadnego serwera nie ma, próbowałem również przez automat w contener station podobnie, niby jest ok ale serwera nie ma. docker create \ --name=plex14 \...
  3. Mattax

Dyskusja container station montowanie folderu z dysku usb

hej, czy może ktoś podpowiedzieć jak poprawnie zamontować folder/foldery do contenera? nie wiem jak określić strukturę plików contenera -v /share/external/DEV3303_1/Media/:/container nie działa Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP XX-XXX
  4. Mattax

Dyskusja linux station i dongle bluetooth

Hej, czy kojarzy ktoś co trzeba zrobić aby z poziomu linux station mieć dostęp do bt na usb? z poziomu terminala jest dostępny dla $lsusb ale nie mogę z tym nic zrobić. Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP XX-453b mini
  5. Mattax

Archiwum Odmowa pozwolenia

hej, mam problem z folderem home pomaga tylko nadanie uprawnień do homes dla użytkownika.. poza tym oczywiście problem pojawił się po aktualizacji.. Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1.1101 Build 2019/10/25 Model serwera: QNAP ts-453b mini
  6. Mattax

Dyskusja Plex gsuite g suit

Hej czy ktoś wie jak z poziomu q zmapowqc dysk Google? Z tego co czytam na zagranicznych forach ilość miejsca dla jednego konta za 10 euro jest nielimitowana kusząca propozycja chętnie przetestuje. Ktoś cos? Jest w temacie?
  7. Mattax

Dyskusja Głośnik Bluetooth - autoplay

hej mamy taką sytuacje, mam głośnik jbl charge 2 i chciał bym go ustawić w łazience aby po włącznu automatycznie parował się z jakimś urządzeniem i odtwarzał jakąś zadaną muzykę i radio ma ktoś pomysł jak to załatwić może nie koniecznie serwer jakieś oprogramowanie na tablet? Wersja...
  8. Mattax

Dyskusja kthreaddnai malware? kionai

mam poces który zabiera 50% proca nie mniej nie więcej odpalony przez httpduser ktoś pomoże? Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP XX-XXX,
  9. Mattax

Dyskusja sonoff oprogramowanie

hej nie wiem czy odpowiedni wątek na forum ale zapytam, potrzebuję dodać kilka sterowników degenerią typu sonoff, teraz pytanie czy istnieje oprogramowanie poza producenta które z poziomu qnapa pomoże sterować monitorować urządzenia sceny itpo? Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build...
  10. Mattax

Dyskusja QRM+ alternatywa lub pomoc w dodawani agentów

ktoś poleci jakąś alternatywę? obecnie odpaliłem ale każdy nowy agent wykrywany jest jako nieprawidłowa(nie można ich dodać) instalacja i nie mam pomysłu jak to naprawić, pół roku temu działało to prawidłowo, lokalne urządzenia nieprawidłowe, po vpn wykrywa ale również jako nieprawidłowe. jest...
  11. Mattax

Dyskusja transkodowanie video mkv avi itd

Hej, istnieje oprogramowanie które zmieni format plików oraz ich rozdzielczość w celu zaoszczędzenia miejsca? Wbudowane transkodowanie w file station transkoduje tylko mp4. Mkv i inne nie idą. Lub coś pod do zainstalowania na maszynie wirtualnej. Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build...
  12. Mattax

Dyskusja ssd pamięć podręczna zapis odczyt dla pojedynczego dysku

czy ktoś może realnie określić zagrożenie utraty danych przy wybraniu metody zapis/odczyt dla pojedynczego dysku w warunkach domowych? Wersja oprogramowania Firmware: 435 Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP XX-453bmini
  13. Mattax

Dyskusja happyget 2 nie można się zalogować

hejo po którejś aktualizacji nie mogę dostać się ani nic pobrać za pośrednictwem programu przy próbie logowania nieprawidłowe hasło, re instal nic nie zmienił, ma ktoś radę lub alternatywę? Pobieranie przez dodatek chrome również nie działa. Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD...
  14. Mattax

Archiwum Zmiana wolumen statyczny pełny i qtier

Hej mam raid5 3 dyski, ale niewłaściwy typ danych nie mam migawek jednocześnie chciał bym 4 dysk który służy na media włożyć w kieszeń i zastąpić go ssd aby przyspieszyć trochę całość i teraz pytanie czy można zmienić typ danych z zachowaniem ostawień systemu i aplikacji? czy warto ssd montować...
  15. Mattax

Dyskusja plex transkodowanie sprzętowe 453b mini

ktoś może pochwalić się czy włącznie plex pass aby korzystać z transkodowania sprzętowego ma większy sens, duży przyrost jakości? lub ile takich strimów sprzęt uciągnie? chętnie przyjmę wszystkie info zanim kupię subskrypcje :) Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD Model serwera...
  16. Mattax

Dyskusja qsirch czy to działa

Czy oby qsirch działa mam już troche urządzenie ale dopiero teraz stwierdziłem że wypadało by skorzystac z funkcjonalności czy 1 500 000 plików będzie się indeksować kilka tygodni? Czy mamy na sali osobę która może coś więcej opowiedzieć dzieląc się doświadczeniem? Wersja oprogramowania...
  17. Mattax

hej

spam piszę tylko po to aby nie blokować okna wyżej adblockiem.
  18. Mattax

Dyskusja Emulacja snas pegasus

Hej, czy jest jakis prosty i wydajny sposob emulacji sarszych konsol i podlaczenia pada od xbox? Odpalilem przez wirtualizacje ale nie bylo to wydajne probowalem przez xbmc w hd station pada dzalał ale nie udalo sie uruchomic emulatorow pod linux, prosze o uwagi jesli ktos sobie z tym poradził...
  19. Mattax

ts-251+ 8GB

Zakupiony w lutym 2017 w idealnym stanie na sprzedaż cena 1400, bez dysków, zapraszam do kontaktu, nie wiem czy cena nie za duża. Powodem jest wymiana na 453b mini
  20. Mattax

TS-451+ vs ts-453bmini

Hej, podjąłem decyzje o sprzedaży swojego ts251+ z uwagi na brak miejsca pytanie o różnicę między TS-451+ vs 453bmini bo procesor troszkę w B z benchmarków wychodzi na mocniejszy więcej różnic nie widzę proszę o uwagi, a cena taka sama.