1. Lisek Muldelek

Witam

Witam witam jako tako oficjalnego przedstawienia się powinienem dokonać 2 lata temu, ale byłem ta mocno zajęty a raczej przejęty ew. utratą danych, że zupełnie o tym zapomniałem. Teraz kiedy po 2 latach znowu mam jakiś problem z QNAPem napiszę kilka słów o sobie: Posiadam starego TS-410 z 4...
  2. Lisek Muldelek

Pomoc QNAP TS-410 RAID-10

Witam forumowiczów i entuzjastów serwerów NAS firmy QNAP. Ostatnim razem byłem tutaj dokładnie 2 lata temu w marcu, kiedy miałem problem ze zdegradowaną macierzą, ponieważ na jednym z dysków nagle pojawiły się bad blocki (o czym dowiedziałem się później podczas kopiowania danych - status w...
  3. Lisek Muldelek

Dyskusja Transfer danych na TS-410

Witam, Jaki poziom transferu mogę osiągnąć na TS-410 z RAID10 (dyski Seagate 2TB rpm 5900, 32MB cache) i siecią 100Mbit?
  4. Lisek Muldelek

Pomoc TS-410 RAID10 is inactive / degraded

Witam, Przeszukując wspaniałe forum pasjonatów NASów QNAP niestety nie natrafiłem na sytuację podobną do mojej, tj. TS-410 (choć może nie ma to znaczenia) + RAID10 inactive/degraded. Pozwólcie, że opiszę historię choroby, gdyż wydawać się mogło, że wymiana dysku na nowy spowoduje odbudowanie...