-
Witam
Witam witam jako tako oficjalnego przedstawienia się powinienem dokonać 2 lata temu, ale byłem ta mocno zajęty a raczej przejęty ew. utratą danych, że zupełnie o tym zapomniałem. Teraz kiedy po 2 latach znowu mam jakiś problem z QNAPem napiszę kilka słów o sobie: Posiadam starego TS-410 z 4...- Lisek Muldelek
- Temat
- dysków witam
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Pomoc QNAP TS-410 RAID-10
Witam forumowiczów i entuzjastów serwerów NAS firmy QNAP. Ostatnim razem byłem tutaj dokładnie 2 lata temu w marcu, kiedy miałem problem ze zdegradowaną macierzą, ponieważ na jednym z dysków nagle pojawiły się bad blocki (o czym dowiedziałem się później podczas kopiowania danych - status w...- Lisek Muldelek
- Temat
- macos qnap raid ssh synchronizacja ts-410
- Odpowiedzi: 36
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Transfer danych na TS-410
Witam, Jaki poziom transferu mogę osiągnąć na TS-410 z RAID10 (dyski Seagate 2TB rpm 5900, 32MB cache) i siecią 100Mbit?- Lisek Muldelek
- Temat
- transfer ts-410
- Odpowiedzi: 19
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc TS-410 RAID10 is inactive / degraded
Witam, Przeszukując wspaniałe forum pasjonatów NASów QNAP niestety nie natrafiłem na sytuację podobną do mojej, tj. TS-410 (choć może nie ma to znaczenia) + RAID10 inactive/degraded. Pozwólcie, że opiszę historię choroby, gdyż wydawać się mogło, że wymiana dysku na nowy spowoduje odbudowanie...- Lisek Muldelek
- Temat
- raid raid10 ts-410 wymiana dysku
- Odpowiedzi: 13
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache