-
Dyskusja Zmniejszenie rozmiaru puli
Witam Mam problem bo nie wiem jak zmniejszyć rozmiar puli i czy jest to w ogóle możliwe? Nie można zapisać mniejszej wartości... Pojawia się taki komunikat Niestety nie wiem jak zmienić tę wartość...- Java
- Temat
- pule i woluminy
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Archiwum Podlaczenie starego dysku w raid 0 do systemu 2 opcje?
Cześć Pytanie czy możliwe jest w ts 653, 2 dyski ssd nvme na ktorych stoi system i 6 dyskow w raid 6 na dane odlaczyc jeden z dyskow z raid 6 i podpiac dyst z partycja single aby zgrac z niej dane na partycje raid6 na 5 dyskach (na te chwile), a pozniej podlaczyc odlaczony dysk z raid 6? Opcja...- Java
- Temat
- raid raid 0
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Archiwum Migracja/Instalacja systemu na dyskach NVMe qm2-2p10g1t !
Witam Mając w planach od dłuższego czasu upgrade mojego ts-653b, zakupiłem: - 16GB (2 x 8GB) ram crucial DDR3L-1886SODIM 1.35V CL13 - kartę qm2-2p10g1t 2 x złącze do dysków NVMe ssd - 2 x dysk WD-Black NVMe SSD 500GB Mam pytanie ponieważ skoro mam system obecnie zainstalowany na dysku SSD...- Java
- Temat
- color dyskach nvme systemu
-
Archiwum Serwer tomcat konfiguracja pod kilka aplikacji jsp...
Witam Siedzę już nad tym jakiś czas i nie mogę sobie poradzić z problem konfiguracji tomcata tak aby kilka stron jednoczenie bylo obslugiwanych. Moja konfiguracja domeny jest taka mojadomena.com i na hostingu ustawilem 2 subdomeny z przekierowaniem typu A na ip ktore przypisane jest do Qnapa...- Java
- Temat
- konfiguracja serwer tomcat
-
Archiwum Serwer tomcat konfiguracja
Witam Mam problem wynikający z mojej raczej niewiedzy, dotyczący konfiguracja serwera Apache tomcat 7 na serwerze QNAP lub samego QNAPA. Opiszę środowisko: 1 Router TPlink AC1200 sieć Toya stałe IP np 85.23.150.270 ;) 2 Wklepując to ip dostaje strone logowania do qnapa 3 Qnap ma zainstalowany...- Java
- Temat
- konfiguracja serwer tomcat
-
Dyskusja Zdalny dostep Time Machine do Qnap
Witam Mam problem z konfiguracja zdalnego dostępu przez Time Machine do Qnapa. Po lanie dodałem dysk 192.168.1.2/TMbackup natomiast chciałbym mieć możliwość podłączenia się do tego samego backupu zdalnie gdyż mój nas znajduje się w innym mieszkaniu niż to w którym obecnie się znajduję. Próba...- Java
- Temat
- dostęp machine macos qnap time machine zdalny zdalny dostęp
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Nas 6 zatok 6 dyskow i ich konfiguracja prośba o wskazowki
Cześć Posiadam niżej wymieniony nas. Obecna konfiguracja to: zatoka: - nr.1. SSD 250 Samsung na system i wirtualki - nr. 2, 3 zamontowane 2 dyski WD RED 4TB połączone w RAID 1 - nr. 4 ---- - nr. 5 ---- - nr. 6 ---- Planuję przenieść 3 dyski WD BLUE 1TB do nas do wolnych zatok celem robienia na...- Java
- Temat
- konfiguracja nas raid ssd
- Odpowiedzi: 8
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja QNAP TS-653b parę pytań początkującego użytkownika...
Cześć W/w qnap ts-543b 4GB ram, 2x4Tb WD RED połączone w RAID1. Volumen prosty. Uploadowałem pliki przez FileStation przez sieć mały katalog z mp3 co trwało krótko dla testu. Z racji braku routera z możliwością konfiguracji parametrów sieci (posiadam router Cisco z TV kablowa Toya z brakiem...- Java
- Temat
- katalogi qnap raid ssd ts-653b ups
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Witam wszystkich nowych i starych użytkowników forum!
Witam wszystkich nowych i starych użytkowników forum!- Java
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!