-
Archiwum Polecany serwis pogwarancyjny?
Hejka, Padł mi ostatnio qnap nie odpala się do końca - jedyne miga/świeci czerwona dioda. Nie chce wstać nawet bez dysku. Pacjent TS-251 Czy znacie/ możecie polecić jakiś serwis qnapów? Najlepiej w Łodzi, ale jeśli nie ma to wyślę go w świat- alladyn21
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Pomoc Qnap jako Router z VPN
Witam Mam TS-251 4gb ram z dwiema kartami eth Potrzebuję na szybko ( a budżet wiadomka ) połączyć się po VPN z inna lokacja. Problem w tym ze nie mogę tego połączenia zrobić na routerze bo jest do bani. Qnap VPN`na ogarnia ale pytanie czy mogę podpiąć do niego kamery i wystawić je na drugą...- alladyn21
- Temat
- ts-251 vpn
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Failed to create snapshot
Witam Mimo wyłączonych migawek co jakiś czas dostaje error jak w temacie. Czy gdzieś jeszcze trzeba to wyłączyć? Mam off w (Pamięć masowa i migawki ) nie mam tam zadań backupu- alladyn21
- Temat
- migawki pamięci snapshot storage
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Qnap terminal usb serial read
Hej Pod qnap mam podłączony po usb Arduino (esp32) normalnie na linux po wpisaniu ls /dev/tty* Wyświetlają się urządzenia USB i jednym z nich jest arduino - u mnie czy podepne usb czy nie jest tyle samo urządzeń. Czy jest jakiś inny sposób na sprawdzenie jaki nr portu jest przydzielony do...- alladyn21
- Temat
- admina konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 4
-
Pomoc UPS usb brak po restarcie
Witam Podłączyłem UPS Green cell UPS02 do QNAPA - ładnie został wykryty, nawet działało sterowanie. Niestety po reboocie nie widzi go usb. Czy można jakoś temu zaradzić? Czy niestety nie jest kompatybilny i nic z tym nie zrobię?- alladyn21
- Temat
- ups
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja Połączenie dwóch Qnapów - montowanie dysku sieciowego
Witam Myślałe o VPN niestety operator blokuje mi połączenia - tzn na jednym qnapie mam serwer VPN i on działa - mogę połączyć się do niego z dowolnego urządzenia. Na działce postawiłem sobie starego qnapa do monitoringu niestety nie jestem w stanie połączyć ich po VPN :( (orange flex chyba...- alladyn21
- Temat
- mogę połączenia vpn
-
Pomoc Container station - problem z uruchomieniem kontenera
Witam Mam problem z uruchomieniem kontenera: Docker Hub Praktycznie nie ma tam instrukcji ( jak zrobić to z poziomu gui albo ja nie ), jedyne co dodałem podczas instalacji to zmapowanie dysku do /config i ustawien sieciowych kiedy w ssh wpisuję: to kontener zatrzymuje się na: a powinien z...- alladyn21
- Temat
- container container station docker kontenera portainer station
- Odpowiedzi: 12
-
Godny następca ts251
Hej Potrzebuję kupić nowego qnapa - stary lekko zwolnił :P Tym razem może być na 4 dyski, myślę nad: TS-451+ Głównie do serwera plex - czy to co zaproponowałem ogarnie konwersję 4k live? (Mam jakiś problem na plexie od dłuższego czasu z konwertowaniem HDRów 4k do normalnego 4k przez co...- alladyn21
- Temat
- heading
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Problem z edycja crontab
Witam Mam pewnie banalny problem dla was. Edytuje cronetab za pomocą nano niestety po restarcie systemu cronetab przywraca się do poprzedniej forymy. Co robię źle? Czy jest jakaś dodatkowa komenda? Add items to crontab - QNAPedia Wg tego art powinno działać po bezpośredniej edycji przez...- alladyn21
- Temat
- config cron crontab
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Problem z edycja configa w PHPMyadmin
Witam Po instalacji PHPMyadmin nie moge zmienic nic w pliku config w folderze web. Nawet z poziomu serwera, uprawnienia są nadane. Jakieś pomysły? Wersja oprogramowania Firmware: 2.5.1 Model serwera: QNAP TS-251- alladyn21
- Temat
- phpmyadmin problem ts-251
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Ustawienia i połączenie z dyskami sieciowymi via vpn
Witam Panowie/Panie Męczę się od paru dni z konfiguracją mojego qnapa, ponieważ ostatnio jestem częściej poza domem niż w obrębie mojej sieci lokalnej zaszła potrzeba skonfigurowania VPNA na QNAPIE. No i tu zaczynają sie schody... Mam stałe IP na routerze do ktorego wpięty jest QNAP on sam w...- alladyn21
- Temat
- ddns połączenie vpn
- Odpowiedzi: 17
-
Dyskusja Pomoc w konfiguracji ftp+SSL
Witam Czy poprowadzili byście mnie za rączkę jak włączyć na tym ustrojstwie szyfrowany serwer FTP? Mam dodanego użytkownika, ma on dostęp do jednego folderu jak i pod folderów, opcje w menu są włączone a i tak nie mogę się połączyć... Czy jakieś porty poza 21 trzeba przekierować? Model...- alladyn21
- Temat
- ftp pomoc ts-251
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Problem z uruchomieniem filebot
Witam Zainstalowalem filebot Node ale niestety nie mogę go uruchomić, paczka node też zainstalowana. Do tego jak ustawić w rtorrent aby uznawał zadania torrent jako zakończone po 24h sedowania? " Service Unavailable The server is temporarily unable to service your request due to maintenance...- alladyn21
- Temat
- filebot problem rtorrent
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja Problem z niestabilnym pobieraniem
Hej Mam problem z niestabilnym transferem rośnie i później drastycznie spada i tak w koło. Net 600MB/s. do wczoraj było 250 MB/s i nie było takiego problemu :-( Na pc ten problem nie występuje problem z cache? Był bym wdzięczny za pomoc Teoretycznie chodzi o parametr...- alladyn21
- Temat
- problem rtorrent torrent
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja TS-251 Pomoc w migracji na nowe dyski - internet 600mb/s problem z wydajnością
Witam Wczoraj wystartował mi nowy internet - no i niestety okazało się ze pobranie czegoś z sieci torrent przy moich obecnych dyskach jest nie-realne - nie wiem jak sprawdzić użycie dysku ale podejrzewam ze zapycha się bufor i transfer mocno spada. Przeczytałem, że mogę zrobić konfiguracje 1x...- alladyn21
- Temat
- dyski internet pomoc problem ssd ts-251
- Odpowiedzi: 29
-
Dyskusja ts-251 booting the kernel :(
Cześć mam qnapa z 2gb ramu, wyjąłem 1kość 1gb i na jej miejsce wsadziłem 4gb od tego momentu po hdmi widze ze bootowanie zatrzymuje sie na kernelu :( o co moze chodzic? Nadmienie ze ram jest o takich parematrach jak ten ktory wyciągnąłem Wersja oprogramowania Firmware: nie wiem Model serwera...- alladyn21
- Temat
- booting ts-251
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja TS-251 time machine problem
Hej Mam problem z time machine mom dysk w maku to 240GB. Przestrzeń udostępniona na nasie to 300gb. Dysk jest zajęty w 80% przy czym nowa kopia z tm zajmuje więcej, zamiast nadpisac kopie wyskakuje wczesniej pod dyskiem podpietym pod usb zero problemu wiec wyklucza to raczej system osx...- alladyn21
- Temat
- machine macos problem time machine ts-251
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Kontener i klucz ssh
Witam na forum :) od jakiegoś czasu zaczynam coraz bardziej rozgryzać mój zakup jakim jest NAS doszedłem do container station Mam zainstalowany homebridge jako kontener a w nim plugin od WOLa, plugin ma możliwość wystawiania komendy na ssh np na maca w celu uśpienia A teraz pytanie: Poniewaz...- alladyn21
- Temat
- kontener ssh wake on lan
- Odpowiedzi: 6