1. candidate

Pomoc Magnet link rTorrent PRO nie działa

Czy ktoś zna rozwiązanie na niedziałające Magnet Links w rTorrent PRO ? Ostatnio przestały mi kompletnie działać ( po aktualizacji do najnowszej wersji ) a wcześniej raz działały a raz nie - generalnie po dodaniu w rTorrent PRO linku magnet stoi na pozyskiwaniu "meta" ( czyli np...
  2. candidate

Dyskusja rTorrent PRO VPN zamknięty port

Czy to jest normalne iż jak tylko przełączę ustawienia rTorrent z default gateway na VPN to mam info iż port jest zamknięty ? Na default wszystko jest ok. Porty przekierowane.
  3. candidate

Dyskusja rTorrent Pro po chwili pracy na VPN zmienia adres IP na 127.0.0.1 i zatrzymuje pobieranie/wysyłanie

WItam Otóż tytułowy problem pojawił się dość niedawno ( w przeciągu ok 2 tygodniu ). Wcześniej program działał stabilnie - jedyne co było zmieniane to firmware NASa ( TS453A ) i wersja rtorrent Pro ( zawsze staram się mieć najnowsze wersję ). Doszło do tego iż zaorałem cały serwer od nowa bez...
  4. candidate

Dyskusja QSync iPhone

Witam Próbuję skonfigurować po lokalnej sieci WiFi aby np zdjęcia z iPhone ( Qsync Pro ) automatycznie przesyłały się do QNAPa ( QSync ) - problem polega na tym iż aplikacja na telefonie nie widzi żadnych folderów/katalogów/plików z telefonu. Jak próbuję dodać foldery do sparowania to przy...
  5. candidate

Dyskusja After upgrade - issue with download location

Hi I'm looking for help regarding download location - before updating rTorrent Pro to the newest version I could specify whatever disk/volume and specific location for downloaded torrent and now I can download only to default rTorrent location or created rDownload but nothing more. Any idea...
  6. candidate

Dyskusja qBittorrent nadpisywanie uprawnień

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0569 Build 20180501 Model serwera: QNAP TS-453A Czy można jakoś rozwiązać problem nadpisywania uprawnień przez klienta qBittorrent ? Po odinstalowaniu starej wersji 3.x i zainstalowaniu nowej 4.x za każdym razem po ściągnięciu torrentów każdy inny...
  7. candidate

Pomoc rTorrent WEB GUI

Czy ktoś spotkał się z sytuacją iż po odinstalowaniu klienta rTorrent interfejs webowy jest nadal aktywny ? ( NAS był restartowany i nie pomogło ).
  8. candidate

Dyskusja Samoistny reset do ustawień fabrycznych QNAP TS-453A

Nie wiem co się wydarzyło ale dzisiaj nie mogłem się dostać do moich udziałów sieciowych ani usług więc naturalnie próbowałem się zalogować do serwera plików i niestety nie mogłem się dostać na swoje dane logowania ale na domyślnych ustawieniach o dziwo się udało i po zalogowaniu okazało się iż...
  9. candidate

Dyskusja Ciągły zapis dysku na TS453A

Czy to jest normalne iż dysk ( WD RED 8TB ) co kilka sekund coś "zapisuje" ? Wszystkie programy i usługi powyłączane a mimo to co kilka sekund słychać typowe"chrupanie" dysku z NASa a w monitoringu faktycznie widać zapis kilku kb/s co parę sekund - przesyłam zrzut ekranu
  10. candidate

Dyskusja Transmission vs rTorrent

Który klient torrent jest Waszym zdaniem lepszy ? Jakiś czas temu na NAS Zyxel używałem Transmission i byłem zadowolony ale widzę że rTorrent też ( a może nawet bardziej ) jest dość popularny. Czy rTorrent ma jakieś konkretne przewagi nad Transmission ?
  11. candidate

Dyskusja Szyfrowanie TS-453A

Jak to jest z tym szyfrowaniem ? Utworzyłem nowy wolumin ( jeden wolumin - jeden dysk ) i przy tworzeniu zaznaczyłem opcję szyfrowania - teraz już po utworzeniu woluminu przy tworzeniu udziału sieciowego widnieje również opcja szyfrowania - więc już nie rozumiem o co chodzi :-( . - to jakieś...
  12. candidate

Dyskusja UPS APC Smart-UPS 1000 + TS-453A - podłączenie

Czy ktoś wie czy jest jakiś sposób aby podpiąć tytułowego UPSa pod TS-453A tak aby przy zaniku prądu NAS automatycznie wyłączał się po kilku minutach ? Niestety UPS nie posiada gniazda USB a jedynie RS-232....
  13. candidate

Qnap HDMI 1080p(4K) Kodi

Właśnie zastanawiam się nad zakupem nowego NASa do przechowywania danych oraz chciałbym podłączyć NAS przez HDMI do projektora ( audio rozumiem że również z NAS przez miniJack do głośników ? ) i wyświetlać na nim obraz w FullHD i ewentualnie aby w przyszłości była możliwość oglądania bez...