-
Recenzja Firmware 4.5.1 problemy?
Czesc i czolem, Po ost.aktualizacji do 4.5.1.1540 wiele uslug/m.in. myPHPAdmin/ zamiast mozliwosci zdalnego uruchomienia pokazuje taki komunikat: This service does not support myQNAPcloud Link. Nie mozna sie rowniez zalogowac zdalnie do konsoli SSH/Telnet. I ogolnie nie jest zbyt miło bo...- zsolarewicz
- Temat
- downgrade firmware systemu
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Dyskusja Po ostatniej aktualizacji Wordpress jako usluga niedostepna
Czesc i czolem, Po firmware 4.5.1 nie mozna sie dostac do Wordpressa - usluga niedostepna przez Myqnapcloud Link. Mozna to jakos ominac?- zsolarewicz
- Temat
- wordpress
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Utknalem na reboocie...
Czesc i czolem, Loguje sie z QManagera z komorki i wyglada,ze jest ok. Loguje sie z desktopa i ciagle mam to - patrz zalacznik. Probowalem krotkiego i dlugiego rebootu i cos nie za bardzo pomaga...?? Przez SSH/Putty/ tez nie mozna sie zalogowac bo nikt nie odpowiada..- zsolarewicz
- Temat
- konfiguracja systemu
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Qnapcloud Connect nie znajduje Openvpn w Windows 10 ??
Czesc i czolem, Od dluzszego czasu zmagam sie z niemozliwoscia zdefiniowania dostepu po Openvpn w QnapCloud COnnect/Win64. Zainstalowalem/kilka razy, w roznej kolejnosci ;)) Openvpn 2.5/x64 praz Qnapcloud Connect i nic. Przy probie wybrania z listy dostepnych protokolow /PPP, IPSec, OpenVpn/...- zsolarewicz
- Temat
- connect openvpn vpn windows
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Archiwum MariaDB 10 po raz kolejny...
Czesc i czolem, Po pewnym 'rzeżbieniu' udalo mi sie uruchomic poprawnie i MarieDB 10.4.7 i phpMyAdmin'a 4.9.2 do tego. Jednak w Panelu Controlnym mojego NASa TS 253A/najnowszy firmware/ widnieje slawny kominikat o koniecznosci pzreinstalowania firmware i ze ogolnie SQL SERWERA jakby nie ma...A...- zsolarewicz
- Temat
- mariadb
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Logowanie po https i certyfikat
Czesc, Po ostatnich przebojach z Muhstikiem musialem troszke pozmieniac ustawienia wg.zalezen Qnapowego tutka. Proba zalogowania po hhtps daje mi to: NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID dalsze logowanie skutkuje info ,ze CERTYFIKAT NIEWAZNY i mozliwoscia otwarcia panelu po http/nieszyfrowanym/...- zsolarewicz
- Temat
- certyfikat https konfiguracja systemu logowanie
- Odpowiedzi: 8
-
Archiwum IDrive ERR_CONNECTION_REFUSED
Czesc-i-czolem! Po ostatniej /patrz ponizej/ aktualizacji firmware nie mozna sie dogadac z IDrive backupem w chmurze, odrzuca polaczenie. Nadmienie,ze /po katastrofie z Muhstikiem/ zmienilem defaultowe porty...; Z historii aktualizacji kolejnych wersji IDrive QPKG widze, ze problem wczesniej...- zsolarewicz
- Temat
- color
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Instruktaż/Tutorial Muhstik botnet?
Czesc-i-czolem, pracujac na 253A dzis zauwazylem,ze do plikow psd, pdf doczepilo mi rozszerzenie '.muhstik' plus klopoty z otworzeniem zamapowanych dyskow z kilku kompow w domu. Czy to infekcja routera/ów czy NASa? /cos pisza ,ze zaraza kod PHP.../-sorki, jesli bredze. Czy ktos pomoze i...- zsolarewicz
- Temat
- backup chyba malware robić
- Odpowiedzi: 102
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Karta PCIe Wi-Fi QWA-AC2600 SPRZEDAM !
Karta sieci bezprzewodowej: QWA-AC2600 - Funkcje Nowka, nierozpakowana, nagroda w konkursie beta testerów Qnap. Odbior najlepiej osobisty na terenie Warszawy. Oferty na: zsolarewicz@gmail.com Pozdrawiam- zsolarewicz
- Temat
- karta pcie sprzedam
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Kosz
-
3-4 zatoki ale z PCIe ??
Czolem, Probowalem wyfiltrowac jakos ze strony qnapa ale slabo to idzie, moze ktos podpowie; ktore NASy Qnapa /zastosowania SOHO/ 3-4 zatokowe maja mozliwosc /i ile/ instalacji rozszerzen PCIe? Z gory dzieki,- zsolarewicz
- Temat
- pcie
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Update do 4.3.5 - problem
Czesc, wlasnie apdejtowalem ts-253A RAID1/mirror do 4.3.5 i zrobila sie kicha, zadne resety nie pomogly. Przez SSH postawilem z powrotem FW 4.3.4 i kazal mi reinitializowac, drugi dysk mam wysuniety, Prosze-pomozcie postawic do kupy to żelastwo bo mam 3TB danych... Jak mam dalej postepowac zeby...- zsolarewicz
- Temat
- drugi dyski ts-253a
- Odpowiedzi: 5
-
NAS i zdalny dostęp do zdalnej pracy na dużych plikach
Czesc, Chcialbym zapytac uzytkownikow NASa, szczgolnie przy pracy z grafika i DTP /duze dokumenty w 1 kawalku/: Czy/jak jest mozliwa zdalna praca /spoza domu/ na wlasnym NASie? Czy jest to wylacznie kwestia przepustowosci danego łącza? Czy jest to bezpieczne ze wzg. np. na wspoldzielenie pliku...- zsolarewicz
- Temat
- dostęp nas zdalny zdalny dostęp
-
Apgrejd i/lub migracja Raid 1 do RAID5 ?
Czesc i czolem, Od ponad dwoch lat uzytkuje TS-253A RAID1/mirror/ 2x 3TB WD Red. Generalnie jest super, jednak poniewaz pracuje z grafika, ilosc danych zaczela mi przyrastac w tempie calkem nieliniowym, musze rozwazyc rozbudowe/zmiane zabawek. I tutaj chcialbym sie poradzic madrzejszych i/lub...- zsolarewicz
- Temat
- migracja raid raid 1 raid5
-
Dyskusja TS-253A: ustawienia wstepne i drugi port ethernet
Witam, Mam pytanie odnosnie instalacji i podlaczenia w sieci domowej/malym biurze /ew.SOHO/: W domu sa 2 router 1GB: nr1 na wesjciu swiatlowodu od ISP, nr2-tez 1GB, w gabinecie. Chodzi mi o maksymalne wykorzystanie szybkosci pomiedzy 2 NASami: ZyXEL325v2 i TS-253A, do tego dochodzi UPS APC...- zsolarewicz
- Temat
- qnapa routera sieci ts-253a
- Odpowiedzi: 16
-
Witam !
Witam , Jestem /kolejnym?/ zadowolonym uzytkownikiem kunapa/kanapy TS-253A, pozdraiwam !- zsolarewicz
- Temat
- Forum: Witaj nieznajomy!