1. Suchjy

Dyskusja Praca na jednym folderze z wieloma użytkownikami z całego świata

Cześć, W jaki sposób należy skonfigurować QNAP'a, aby możliwe było pracowanie na jednym folderze, jednocześnie przez wielu użytkowników? Standardowe parowanie folderów poprzez foldery współdzielone nie sprawdza się, ponieważ jest to opcja dedykowana jednemu użytkownikowi. W przypadku, gdy tych...
  2. Suchjy

Dyskusja Qsync - błąd połączenia z zewnątrz

Cześć, Czy przy połączeniach QSYNC i łączeniu się do QNAP po myqnapcloud z zewnętrznej sieci w celu synchronizacji plików, te usługi z załącznika mają być publikowane? Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP XX-XXX
  3. Suchjy

Dyskusja Brak połączenia z kamerami QVR - nie łączy

Cześć, Mam taki problem, że QVR przestał mi łączyć się z kamerami. Kamery dodane, wcześniej działały - obecnie świeci sie brak połączenia - co może być przyczyną?
  4. Suchjy

Pomoc Brak dostępu do QNAPA

<-- UWAGA! Treść tej notatki usuń przed publikacją swojego pytania! --> W tym miejscu przywitaj się oraz przedstaw swoje pytanie szczegółowo opisując czego ono dotyczy. Aby pytanie stało się bardziej klarowne i zrozumiałe dla użytkowników, możesz je zilustrować za pomocą zdjęć. W tym celu utwórz...
  5. Suchjy

Dyskusja QNAP - wyszukiwanie plików

Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP XX-XXX Cześć, mam taki problem że mam po QSync dodane foldery z plikami. Na macbooku elegancko je wyszykuje i przeszukuje. W windowsie system ich nie widzi. Jak zrobić, aby szło je wyszukiwać?
  6. Suchjy

Dyskusja Qsync - dostęp zewnętrzny z innych sieci niż lokalna

Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20210217 Model serwera: QNAP TS-435Be Cześć, Ma skonfigurowanego Qsynca, wszystko działa OK, ale tylko w sieci lokalnej. W innej sieci odcina mi dostęp do synchronizacji / nie łączy się. W jaki sposób należy skonfigurować Qsynca / Qnapa, aby ta...
  7. Suchjy

Dyskusja TS-453Be i rozbudowa w celu szybszego dostępu do plików, nagrań z kamer

Cześć, Posiadany przeze mnie QNAP, to: Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.3.1400 Model serwera: QNAP TS-453BE Mam w nim obecnie 3 dyski HDD (1 kieszeń wolna): 1x2TB pod dane. 1x2TB pod kopię tych danych (do backupowania tego pierwszego). 1x1TB przeznaczony pod nagrania z monitoringu QVR PRO...
  8. Suchjy

Dyskusja Kamera widoczna na switch, ale nie działa dostęp po wifi

Cześć, Mam router z wifi 5g i 2.4g, do którego wpięty jest światłowód. Od routera leci ethernet do switcha. Na switchu są 4 kamery PoE. Problem jest taki, że kamery wykyrwa mi tylko jak jestem po kablu ze switchem, a na wifi ich nie widać. Pytania: 1. żeby wystawić kamery online i podglądać...
  9. Suchjy

Pomoc QNAP TS-453BE i IP EPCAM EP2128VDP - nie działa ruszanie kamerą (PTZ)

Cześć, Zakupiłem nowego QNAP'a TS-453BE i 4 kamery IP EPCAM EP2128VDP Kamera przemysłowa kopułkowa 2Mpix EPCAM EP2128VDP dla Qnap i S | EPCam. Kamery łącze ze switchem przez port ethernet z POE. Kamery wykrywa w sieci lokalnej i na QNAP w surveillance station jak i QVR PRO. Mam obraz...
  10. Suchjy

Dyskusja Działanie wentylatora

Czy to normalne, że wentylator w Qnapie kręci się cały czas? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0378 Build 20171117 Model serwera: QNAP TS-231P
  11. Suchjy

Dyskusja Video Station / Plex i napisy do filmów + chromecast

Cześć, udało mi się odpalić Plexa i transmitować film do ChromeCasta na TV. Mam jednak problem z napisami. W opcjach plexa czy Videostation mam zaznaczoną opcję, aby program pobierał do filmu automatycznie napisy. Jednak żadne napisy się nie pobierają - dlatego tak się dzieje? Druga sprawa...
  12. Suchjy

Dyskusja Automatycznie skonfigurowałem router - problem

Cześć, Podczas konfiguracji kliknąłem w coś i automatycznie skonfigurowałem mój router. Przez co po wpisaniu adresu IP i portu QNAPA pokazuje się panel logowania do mojego routera (wcześniej nie był on widoczny na zewnątrz). Jak mogę to cofnąć? Ew. Jak mogę skonfigurować QNAP, aby dostepny on...
  13. Suchjy

Dyskusja Serwer www, domena, synchronizacja plików

Chciałbym, wykorzystać serwer WWW na QNAP do wystawiania na nim stron WWW na zewnątrz. Tylko robocze serwisy do pokazywania wersji dev dla klientów. 1. Pracuje na bazie danych SQL i plikach HTML/PHP. Pytanie czy możliwe jest pracowanie na serwerze na localhoscie, synchronizacja bazy i plików z...
  14. Suchjy

Witam

Witam, Jestem od jakiegoś czasu posiadaczem urządzenia Qnapa. Urządzenie ma być głównie jako chmura i serwer ww pod developerka