1. PeterMac

Dyskusja Serwer DLNA dla muzyki ze wsparciem dla plików audio z arkuszem .CUE

Mam pytanie czy istnieje mozliwość aby Qnap udostępniał pliki muzyczne w serwerze DLNA z mozliwością odczytu plików audio z formatu CUE+FLAC,APE itp dla urządzeń które nie potrafią czytać takiej zawartości. Czyli chodzi mi o to ze udostępniam folder muzyczny ktory zawiera plik CUE z jednym...
  2. PeterMac

Archiwum Zaszyfrowany dysk w QNAP podpięty pod USB w serwerze - jak odczytać dane ?

Próbuje odczytać dane z dysku twardego podpiętego do portu USB w Qnapie, dysk ten siedział z danymi wcześniej w Qnapie i był tam zaszyfrowany Po podpieciu do USB nie ma nigdzie opcji dla dysku zewnetrzego do odblokowania go (podania hasla) Tak to wygląda po podpięciu. Dlaczego producent nie...
  3. PeterMac

Dyskusja QTS na SSD na oddzielnym zewnetrzym dysku ?

Mam pytanie czy jest taka mozliwosć aby system QTS byl uruchamiany z dysku SSD podłaczonego przez adapter SATA-USB 3.0 czyli z dysku zewnetrznego, zapewne jest to nie wykonalne ale zapytam bo w przypadku NAS'a z malą iloscią zatok bylaby to mysle fajna opcja.
  4. PeterMac

Pomoc Jaki tani SSD do TS-231P

Chce zakupić mozliwie najtanszy dysk SSD do TS-231P Czy dysk o pojemności 120GB na sam system bedzie wystarczajacy ? ile mniej wiecej zamuje system swiezy po instalacji ? Czy ten dysk bedzie dobrym wyborem, GoodRam IRDM GEN2 120GB SATA III 2.5" (IR-SSDPR-S25A-120) w Morele.net Jest na kościach...
  5. PeterMac

Archiwum Problem z ustawieniem statycznego adresu IP dla Qnapa

Borykam sie z problemem częstych wybudzeń serwera Qnap TS-231P, przeczytałem ze tego typu wybudzenia mogą byc tez spowodowane przez uzyskiwanie adresu przez DHCP. W związku z tym chciałem przestawić Qnapa na adres IP statyczny Ustawiłem jak na zdjęciach ponizej Czyli ustawiłem adres...
  6. PeterMac

Archiwum Przydzielenie przestrzeni dyskowej dysku pod migawki

Witam Szanowne grono posiadaczy serwerów Qnap. Jestem swiezym uzytkownikiem modelu TS-231P i w związku z tym miałbym do Was prosbę o doradzenie w kwesti przydzielenia ustawienia przestrzeni nowego dysku WD Red 4TB. Chciałbym korzystać z funkcji migawek, w związku z tym utworzyłem Pule pamięci...
  7. PeterMac

Witajcie!

Witam Szanowne grono posiadaczy serwerów Qnap. Jestem swiezym uzytkownikiem modelu TS-231P wraz z dyskiem WD Red 4TB. Sprzęt wyśmienity i przede wszystim super cichy na czym mi zalezalo najbardziej. Oczywiście dopiero go poznaje, jak i mam z nim tak na prawdę jeden tylko problem, sam sie wzbudza...