-
Dyskusja Serwer DLNA dla muzyki ze wsparciem dla plików audio z arkuszem .CUE
Mam pytanie czy istnieje mozliwość aby Qnap udostępniał pliki muzyczne w serwerze DLNA z mozliwością odczytu plików audio z formatu CUE+FLAC,APE itp dla urządzeń które nie potrafią czytać takiej zawartości. Czyli chodzi mi o to ze udostępniam folder muzyczny ktory zawiera plik CUE z jednym...- PeterMac
- Temat
- audio dlna serwer
- Odpowiedzi: 3
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Archiwum Zaszyfrowany dysk w QNAP podpięty pod USB w serwerze - jak odczytać dane ?
Próbuje odczytać dane z dysku twardego podpiętego do portu USB w Qnapie, dysk ten siedział z danymi wcześniej w Qnapie i był tam zaszyfrowany Po podpieciu do USB nie ma nigdzie opcji dla dysku zewnetrzego do odblokowania go (podania hasla) Tak to wygląda po podpięciu. Dlaczego producent nie...- PeterMac
- Temat
- dane dysk dysk zewnętrzny qnap usb
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja QTS na SSD na oddzielnym zewnetrzym dysku ?
Mam pytanie czy jest taka mozliwosć aby system QTS byl uruchamiany z dysku SSD podłaczonego przez adapter SATA-USB 3.0 czyli z dysku zewnetrznego, zapewne jest to nie wykonalne ale zapytam bo w przypadku NAS'a z malą iloscią zatok bylaby to mysle fajna opcja.- PeterMac
- Temat
- qts ssd
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Pomoc Jaki tani SSD do TS-231P
Chce zakupić mozliwie najtanszy dysk SSD do TS-231P Czy dysk o pojemności 120GB na sam system bedzie wystarczajacy ? ile mniej wiecej zamuje system swiezy po instalacji ? Czy ten dysk bedzie dobrym wyborem, GoodRam IRDM GEN2 120GB SATA III 2.5" (IR-SSDPR-S25A-120) w Morele.net Jest na kościach...- PeterMac
- Temat
- ssd ts-231p
- Odpowiedzi: 24
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Archiwum Problem z ustawieniem statycznego adresu IP dla Qnapa
Borykam sie z problemem częstych wybudzeń serwera Qnap TS-231P, przeczytałem ze tego typu wybudzenia mogą byc tez spowodowane przez uzyskiwanie adresu przez DHCP. W związku z tym chciałem przestawić Qnapa na adres IP statyczny Ustawiłem jak na zdjęciach ponizej Czyli ustawiłem adres...- PeterMac
- Temat
- ip problem
-
Archiwum Przydzielenie przestrzeni dyskowej dysku pod migawki
Witam Szanowne grono posiadaczy serwerów Qnap. Jestem swiezym uzytkownikiem modelu TS-231P i w związku z tym miałbym do Was prosbę o doradzenie w kwesti przydzielenia ustawienia przestrzeni nowego dysku WD Red 4TB. Chciałbym korzystać z funkcji migawek, w związku z tym utworzyłem Pule pamięci...- PeterMac
- Temat
- migawki wd wd red
-
Witajcie!
Witam Szanowne grono posiadaczy serwerów Qnap. Jestem swiezym uzytkownikiem modelu TS-231P wraz z dyskiem WD Red 4TB. Sprzęt wyśmienity i przede wszystim super cichy na czym mi zalezalo najbardziej. Oczywiście dopiero go poznaje, jak i mam z nim tak na prawdę jeden tylko problem, sam sie wzbudza...- PeterMac
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!