1. Esc

Dyskusja Doker Jdownloader-2 - lokalny interfejs webowy

Nie bardzo moge sobie poradzic z tym dokerem (jaymoulin/jdownloader). Wszystko niby dziala wg glownie opisu @SiewcaRyżu z tego watku Rozwiązany - Problem ze znalezieniem pliku po ściągnięciu JDownloaderem na Qnap TS-251+ Jdownloader dziala na porcie 3129 -> poprzez strone Jdownloadera moge niby...
  2. Esc

Dyskusja FTP - pliki z kamery mają 0 bajtów

Mam taką zagwózdkę bo inaczej tego nie mogę ująć. Na Qnapie server FTP. Server działa i nie można o nim powiedzieć złego słowa. Klienty się łączą pliki przesyłają słowem cud miód. Mam taką leciwą kamerkę która potrafi np. po wykryciu ruchu zapisać obraz w postaci jpg i wysłać go ftpem. Ta...
  3. Esc

Dyskusja Brak możliwości zalogowania na TS-219p+

Urządzenie praktycznie używane codzienie i nagle pięknego dnia wczorajszego próbuję się zalogować i dostaje informacje iż użytkownik nie istnieje lub nie posiada uprawnień. Pierwszy raz coś takiego widzę więc próbuję jeszcze raz, a potem na admina ale i to nie skutkuje. No to może dawno nie miał...
  4. Esc

Dyskusja Po celowym usunięciu voluminu nie da się utworzyć nowego

Nie wiem za bardzo jak faktycznie nazwać problem bo pewnie coś bym poszperał w necie. Problem jest taki iż celowo usunąłem volumin gdyż robię różne próby konfiguracji i chciałem jeszcze raz go założyć ale się już nie da. Dysk jest widoczny w Pamięć/Dyski i świeci się na niebiesko jakby wszystko...
  5. Esc

Dyskusja Jedno IP i dwa serwery WWW

Witam i od razu pytam a w zasadzie wyjaśniam o co mi właściwie chodzi. Wraz ze zmiana sprzętu pojawiły się u mnie nowe możliwości i nowe problemy. Możliwości jak np. tworzenie Vitualnych Maszyn, Dokerów itd. Ale już pierwsze problemy zaczęły się kiedy tych maszyn virtualnych było więcej niż 1 a...
  6. Esc

Dyskusja Qnap i chromecast w jednym stali domku

Co jakis czas glownie gdy dzieciaki sa chore uzywam combo Qnap ktory wysyla filmy na Chromecasta/Mirascreena. W tym celu zawsze logowalem sie poprzez strone www mojego qnapa uruchamialem filestation szukalem filmu/bajki i klikajac prawym przyciskiem wybieralem transmisja strumieniowa do... tam...
  7. Esc

Kawa i papierosy Problemy z Tapatalk

Mam do Was takie pytanie odnośnie Tapatalka. Używam od lat Tapatalk Pro (aktualnie to 8.0 4001331) i kiedy otwieram To forum daje Oś czasu lub Nieprzeczytane to 90% dostaje puste zakładki z napisem Brak wyników. Te owe 10% to od czasu do czasu jednak z jakiegoś powodu zadziała normalnie czyli...
  8. Esc

Witam Wszystkich

Co tu dużo pisać - czytam to forum od jakiegoś roku wiec mam wrażenie jakbym już Was wszystkich znał :) Przeważnie profil zakładam wtedy kiedy na forum nie znajduje odpowiedzi na swoje pytanie i tak też się dzisiaj w końcu stało - Pozdrawiam