-
M
Dyskusja Qnap Club
Cześć. Wrócił nowy Nas po wymianie gwarancyjnej i co ciekawe nie ładuję się repozytorium Qnap Store. Co źle robię? Działa tylko pierwszy adres MYQnap, reszta jest pusta. Zaznaczone zezwolenie na instalację bez podpisu.- mskrapi1980
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
M
Dyskusja Test RAM + dyski
Szukałem ale nie znalazłem więc mnie nie zabijcie. Kupiłem TS-264 + 2TB WD Red NVME - serwer coś ma dziwne losowe błedy. np. uruchomiona virtualka (HA) - po backupie pada, ponowna instalacja se starego backupu nie daje efektu. Nowa inicjalizacja NAS-a i nie można zainstalować VM - [App Center]...- mskrapi1980
- Temat
- ts-264
- Odpowiedzi: 16
-
M
Sprzedam TS-251A 8GB
Sprzedam TS-251A 8GB bez dysków. Sprawny w bardzo dobrym stanie (użytkowany domowo). Oczywiście w zestawie pilot + zasilacz itd. Opakowania już raczej nie znajdę. Cena 950zł do negocjacji. do 150km od Gorzowa Wlkp. - mogę dowieźć- mskrapi1980
- Temat
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
M
Dyskusja HA - zmiana nasa na woy
Cześć. Zmieniam NAS 251a na TS-264 na którym postawię nowy system na SSD NVME po czym włożę stare dyski HDD. Jak zrobić w virtualization station kopię aby poszło HA pod nowym systemem ? A może po przełożeniu starych dysków VM rozpozna stare foldery?- mskrapi1980
- Temat
- ts-264
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Smart Home: Home Assistant, Zigbee, IoT
-
M
TS-251A czas na zmianę - dylemat
Cześć. Noszę się zamiarem zmiany TS-251A 8GB na coś nowszego i szybszego, bardziej responsywnego. Wybór jaki mi się nasuwa to: TS-253E-8G - najdłuższe wsparcie TS-364-4G + rozbudowa do 8 lub 16GB - zaleta to cena - największa wada to kolor :D TS- 464 - sporo miejsca na przyszłość. Zadania...- mskrapi1980
- Temat
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
M
Dyskusja transfer PC-NAS, NAS-PC różne prędkości
Mam dziwne transfery przy kopiowaniu po LAN. Połączenie: PC->Router->Switch->Nas Kopiowanie z NAS do PC - ok. 100-115MB/s - stabilne Kopiowanie z PC do NAS - zaczyna 100MB/s i spada do 30MB/s Pliki >4GB Gdzie można szukać przyczyny? Kable LAN 6e oryginały.- mskrapi1980
- Temat
- mogę networking router switch transfer
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
M
Dyskusja Dodanie ikony na pulpit
Mam głupie pytanie jak dodać ikonę na pulpit Qnap? Np. Download Station 5 - mam zainstalowane, działające ale nie mam na pulpicie Qnap - jak dodać ?- mskrapi1980
- Temat
- konfiguracja systemu pulpit
-
M
Dyskusja Emby - licencja
Koledzy czy do Emby trzeba wykupić licencję? Mam odpalone EMBY na Qnap i gdy odpalam na TV to wyskakuje mi aby zakupić licencje.- mskrapi1980
- Temat
- działa emby serwer multimediów trzeba tylko
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
M
Dyskusja Myqnapcloud - brak dostępu, porty ok
Koledzy mam dziwny problem. mam włączona usługę MyQnapCloud, przekierowane porty i dalej brak dostępu. Przez Strone muQNAPcloud wchodzi bez problemu. Prośba o pomoc. Obecne połączenie - modem multimedia->router P5-> NAS porty- mskrapi1980
- Temat
- brak myqnapcloud
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
M
Dyskusja Archos dla Qnap
Jest jakiś program który działa na zasadzie Archos dla android? Chciałbym aby biblioteka filmów automatycznie segregowała się po dacie filmu. Plex niestety słabo działa na HD Station. Czym najlepiej odtwarzac filmy po HDMI bezpośrednio z NAS?- mskrapi1980
- Temat
- qnap serwer multimediów
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
M
Dyskusja Qnap i zdjęcia Google
Hej. Czy da się aby Qnap synchronizował się ze zdjęciami google? Jeśli tak to czym to zrobić?- mskrapi1980
- Temat
- backup google qnap zdjęcia
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
M
Witajcie
Cześć, stałem się posiadacze TS-251A-8GB-SSD 128+HDD 2GB. Pozdrawiam- mskrapi1980
- Temat
- Forum: Witaj nieznajomy!