1. K

Dyskusja Cetyfikat SSL do strony logowania

Witam, Nie mogę dojść do tego jak sprawić, aby strona logowania QNAPa nie wyświetlała się z błędem certyfikatu SSL. Próbowałem już wyeksportować cert z przeglądarki i zaimportować magazynem certyfikatów pod Windowsem, ale niestety nic to nie dało. Jakieś pomysły? Poniżej zdjęcia problemów i...
  2. K

Dyskusja Port trunking na QNAP i switch

Witam, Chciałbym ustawić port trunking. Posiadam serwer QNAP TS-251A i switch TP-Link TL-SG105E V5. Na ustawianiu trunkingu na serwerze blokuję się w momencie wyboru zwykłego switcha czy switcha managed. Ten TL-SG105E co prawda jest zarządzalny, da się ustawić na nim LAG-i, ale nie ma tam...
  3. K

Dyskusja Dysk systemowy SSD

Witam, Od niespełna roku korzystam ze swojego NAS-a w pełnej okazałości. Wszystko jest pokonfigurowane, VPN-y itd. Do NAS-ów przekonałem się tak bardzo, że obecnie na głównym komputerze siedzi tylko system i programy, a wszystkie dane (sporo tego :P) są na serwerze. Na razie siedzi tam 1x...
  4. K

Dyskusja Brak połączenia z NAS

Witam, Po dłuższym czasie postanowiłem znowu uruchomić swój serwer NAS. NAS jest wyszukiwany przez Qfindera, znam jego ip. Jednak po wpisaniu tego ip w przeglądarkę jest timed out. Dodatkowo próbując zalogować się do NAS-a przez Qfinder błąd o braku połączenia. ,,Upewnij się, że serwer jest w...
  5. K

Dyskusja Klient VPN (QVPN)

Witam, większość osób tu obecnych zna tutaj takie programy jak TunnelBear lub NordVPN. Programy te zmieniają adres IP. Czy na swoim serwerze NAS mogę ustawić w jakiś sposób takiego VPNA ? Jeśli coś takiego by mi się udało. To czy mogę podłączyć jakoś komputer do tej VPN-owej sieci aby móc np...
  6. K

Qnap TS-451 co o nim sądzicie ?

Witam, chcę zakupić qnapa ts-451 do domu. Głównie wirtualizacja tzn.: Serwery (też minecraft czasami) Strony www Przechowywanie danych trochę mniej, ale jest 4 zatokowy i to mi wsytarczy na to co będę tam miał. Przechowywanie zdjęć (dużo fotografuję). Możliwość rozbudowy na duży +. Co...
  7. K

Dyskusja Upgrade serwera NAS QNAP TS 251-A

Wersja oprogramowania Firmware: ---------- Model serwera: QNAP Ts 251-a Czy upgrade serwera Qnap TS 251-a ma sens ? Chciałbym wymienić procesor i ram. Model ram mam na stronie Qnapa, a jeśli procesor to na jaki ?
  8. K

Dyskusja Serwer minecraft enigmatica 2 expert mode skyblock nie towrzy dobrego świata.

Witam, postawiłem na moim NAS QNAP TS 251 A serwer miencraft enigmatica 2 expert. Wszystko chodzi tylko zamiast voidvorlda robi się zwykł świat. W server properties rodzaj świata jest ustawiony na voidworld. [level-type=voidworld] Co mam zrobi aby stworzyłsię świat skyblock [voidworld] ? Wersja...
  9. K

Archiwum Minecraft wgrywanie modpacka na serwer

Witam, założyłem kiedyś podobny temat lecz nie uzyskałem odpowiedzi oraz tym razem chodzi o coś innego więc proszę się nie spinać. Zrobiłem serwer z minecraft ftb infinity evolved, ale nie przypadł mi do gusty i tym razem pod uwagę biorę modpack ftb evolving technology. Proszę o pomoc w...
  10. K

Dyskusja Serwer MInecraft FTB Infinity Evolved

Witam, chciałbym się zapytać czy dałby mi ktoś instrukcje jak postawić na moim qnapie serwer z minecrafta FTB Infinity Evovled ? Mają być 3 sloty i możliwość połączenia się z kolegami. [Model- Qnap 251-A-8g]...