-
K
Dyskusja Cetyfikat SSL do strony logowania
Witam, Nie mogę dojść do tego jak sprawić, aby strona logowania QNAPa nie wyświetlała się z błędem certyfikatu SSL. Próbowałem już wyeksportować cert z przeglądarki i zaimportować magazynem certyfikatów pod Windowsem, ale niestety nic to nie dało. Jakieś pomysły? Poniżej zdjęcia problemów i...- Krzysztoff
- Temat
- konfiguracja systemu microsoft szkolenie
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
K
Dyskusja Port trunking na QNAP i switch
Witam, Chciałbym ustawić port trunking. Posiadam serwer QNAP TS-251A i switch TP-Link TL-SG105E V5. Na ustawianiu trunkingu na serwerze blokuję się w momencie wyboru zwykłego switcha czy switcha managed. Ten TL-SG105E co prawda jest zarządzalny, da się ustawić na nim LAG-i, ale nie ma tam...- Krzysztoff
- Temat
- agregacja internet link aggregation networking przełacznik qnap sieć switch trunking ts-251a
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
K
Dyskusja Dysk systemowy SSD
Witam, Od niespełna roku korzystam ze swojego NAS-a w pełnej okazałości. Wszystko jest pokonfigurowane, VPN-y itd. Do NAS-ów przekonałem się tak bardzo, że obecnie na głównym komputerze siedzi tylko system i programy, a wszystkie dane (sporo tego :P) są na serwerze. Na razie siedzi tam 1x...- Krzysztoff
- Temat
- dysk hałas hdd nas qnap ssd system ts-251a
- Odpowiedzi: 9
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
K
Dyskusja Brak połączenia z NAS
Witam, Po dłuższym czasie postanowiłem znowu uruchomić swój serwer NAS. NAS jest wyszukiwany przez Qfindera, znam jego ip. Jednak po wpisaniu tego ip w przeglądarkę jest timed out. Dodatkowo próbując zalogować się do NAS-a przez Qfinder błąd o braku połączenia. ,,Upewnij się, że serwer jest w...- Krzysztoff
- Temat
- brak błąd error ip lan nas networking połączenia problem switch
- Odpowiedzi: 18
-
K
Dyskusja Klient VPN (QVPN)
Witam, większość osób tu obecnych zna tutaj takie programy jak TunnelBear lub NordVPN. Programy te zmieniają adres IP. Czy na swoim serwerze NAS mogę ustawić w jakiś sposób takiego VPNA ? Jeśli coś takiego by mi się udało. To czy mogę podłączyć jakoś komputer do tej VPN-owej sieci aby móc np...- Krzysztoff
- Temat
- qvpn serwer ts-251a vpn
- Odpowiedzi: 7
-
K
Qnap TS-451 co o nim sądzicie ?
Witam, chcę zakupić qnapa ts-451 do domu. Głównie wirtualizacja tzn.: Serwery (też minecraft czasami) Strony www Przechowywanie danych trochę mniej, ale jest 4 zatokowy i to mi wsytarczy na to co będę tam miał. Przechowywanie zdjęć (dużo fotografuję). Możliwość rozbudowy na duży +. Co...- Krzysztoff
- Temat
- qnap qnap ts-451 ts-451
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
K
Dyskusja Upgrade serwera NAS QNAP TS 251-A
Wersja oprogramowania Firmware: ---------- Model serwera: QNAP Ts 251-a Czy upgrade serwera Qnap TS 251-a ma sens ? Chciałbym wymienić procesor i ram. Model ram mam na stronie Qnapa, a jeśli procesor to na jaki ?- Krzysztoff
- Temat
- color konfiguracja systemu serwera upgrade youtube
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
K
Dyskusja Serwer minecraft enigmatica 2 expert mode skyblock nie towrzy dobrego świata.
Witam, postawiłem na moim NAS QNAP TS 251 A serwer miencraft enigmatica 2 expert. Wszystko chodzi tylko zamiast voidvorlda robi się zwykł świat. W server properties rodzaj świata jest ustawiony na voidworld. [level-type=voidworld] Co mam zrobi aby stworzyłsię świat skyblock [voidworld] ? Wersja...- Krzysztoff
- Temat
- pomoc server serwer serwer www
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
K
Archiwum Minecraft wgrywanie modpacka na serwer
Witam, założyłem kiedyś podobny temat lecz nie uzyskałem odpowiedzi oraz tym razem chodzi o coś innego więc proszę się nie spinać. Zrobiłem serwer z minecraft ftb infinity evolved, ale nie przypadł mi do gusty i tym razem pod uwagę biorę modpack ftb evolving technology. Proszę o pomoc w...- Krzysztoff
- Temat
- minecraft qnap serwer
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
K
Dyskusja Serwer MInecraft FTB Infinity Evolved
Witam, chciałbym się zapytać czy dałby mi ktoś instrukcje jak postawić na moim qnapie serwer z minecrafta FTB Infinity Evovled ? Mają być 3 sloty i możliwość połączenia się z kolegami. [Model- Qnap 251-A-8g]...- Krzysztoff
- Temat
- minecraft nas serwer serwer www
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB