-
Dyskusja Prośba o pomoc w wykonaniu polecenia do usuwania plików
Witam, Potrzebuję od Was pomocy. Mam dodane do crontab dwa polecenia, które usuwają mi codziennie o danej godzinie pliki, które pojawiają się na dyskach podłączonych do mojego QNAP-a. /opt/bin/find /share/external/ -type d -name .@__thumb -exec rm -rf {} \; <--- Kasuje foldery o nazwie...- *ARCZI*
- Temat
- cron pliki pomoc thumbs
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Przedłużacz do zarządzania urządzeniami do niego podłączonymi.
Witam, Przeszukując allegro znalazłem taką listwę, która może być całkiem dobrym rozwiązaniem dla mojego zestawu komputerowego. Pomyślałem, że mógłbym kontrolować zużycie energii elektrycznej do niego podłączonego urządzeń. Listwa zasilająca SMART 16A WiFi ANDROID iOS TUYA Co o tym myślicie...- *ARCZI*
- Temat
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
WD WD4003FFBX Red Pro 4TB 3,5"
Witam, Wiem, ze to strona poświęcona tematyce QNAP, ale chciałbym was zapytać czy zakup dysku twardego WD WD4003FFBX Red Pro 4TB 3,5" do mojego komputera stacjonarnego będzie dobrym wyborem . Dysk miałby służyć do przechowywania moich danych . System mój stoi na dysku SSD M.2, więc nie...- *ARCZI*
- Temat
- 4tb wd
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Szafa serwerowa Getfort 19
Witam, Zastanawiam się nad zakupem szafy serwerowej firmy Getfort 19. Chciałbym wrzucić do niej Qnapa , 2 dyski zewnętrzne , oraz mój router. Zamontował bym tam listwę zasilającą, a całość była by chłodzona 2 wentylatorami umieszczonymi w szafie. Wszystko było by zamykane na klucz z...- *ARCZI*
- Temat
- kompatybilność router
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Ile maksymalnie wejdzie pamięci do TS-251+
Witam, Chciałbym dowiedzieć się od was ile maksymalnie pamięci obsłuży mój TS-251+ , obecnie mam 2 kości po 4 GB.- *ARCZI*
- Temat
- handle memory ts-251 ts-251+ unknown
- Odpowiedzi: 27
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Pomoc WebCrontab - Polecenie wykonywane codziennie o godzinie 23:00
Witam, Chciałbym dowiedzieć się od was w jaki sposób mogę wydać takie polecenie w WebCrontab /opt/bin/find /share/external/ -type f -name Thumbs.db -exec rm -rf {} \; Chciałbym aby wykonywało się to codziennie o godzinie 23:00. Wiem, że to proste, ale nie mam głowy do tego. Najbardziej...- *ARCZI*
- Temat
- modding
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Dyskusja Czy da się sprawdzić czy dysk nie ma bad sector pod qnap ?.
Witam, Chciałbym zapytać czy bez wypinania hdd z qnap można sprawdzić w jakiej kondycji jest dysk ?. Chodzi mi o sprawdzenie czy nie posiada bad sektorów.- *ARCZI*
- Temat
- dysk pule i woluminy qnap
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Problem z speedtest po ponownym uruchomieniu qnapa.
Witam ponownie, Po każdym restarcie qnapa speedtest tworzy mi codziennie o północy logi w których nie ma nic. Otwierany plik zajmuje 0 kB. Dopiero po wklejeniu pliku crontab, który mam skopiowany na dysk z moją komenda do uruchamiania skryptu speedtest każdego dnia, a następnie restarcie z...- *ARCZI*
- Temat
- cron problem speedtest
- Odpowiedzi: 24
-
Dyskusja Czyszczenie wentylatora - Czy warto ?.
Witam, Sprzątając dziś na szafie dostrzegłem wentylator w moim qnapie, który jest strasznie zabrudzony. Niestety nie idzie go wyczyścić od zewnątrz, więc zastanawiam się czy warto rozebrać qnapa w celu jego odkurzania. Czy ktoś z was koledzy czyścił już go ?.- *ARCZI*
- Temat
- czyszczenie serwis sprzętu
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja W jaki sposób mogę usunąć pulpit którego nie używam ?.
Witam, Może ktoś z was wie jak usunąć pulpity których nie używam na 1 mam ikonki do aplikacji więc okey, ale mam dwa dodatkowe z których nie korzystam, a więc chciałbym je usunąć bo są puste . Na dole widnieją 3 kropki , więc 3 pulpity. Dzięki za pomoc.- *ARCZI*
- Temat
- konfiguracja systemu pulpit
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Moje pliki na dysku podłączonym do QNAP zmieniły rozszerzenie na. ncov
Witam, W ostatnim czasie miałem dość dziwną sytuację, która miała miejsce na moim QNAP. Pewnego dnia zauważyłem iż mój wirtualny server (Microsoft Windows Server 2016) nie chcę się uruchomić. Po wejściu do folderu, gdzie znajdują się obrazy VM ujrzałem, że nazwa pliku, systemu miała zmienioną...- *ARCZI*
- Temat
- pliki qnap ransomware windows
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Dobra kamerka do domu.
Witam, Poszukuję dobrej kamerki z dużą rozdzielczością, oraz możliwością połączenia ją z qnap poprzez wifi. Chciałbym aby kamerka posiadała mikrofon oraz głośnik. Może ktoś z was doradzi która wybrać.- *ARCZI*
- Temat
- działa monitoring wideo
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Problem z crontab.
Witam, W crontab dodany mam wpis który codziennie o północy tworzy mi na dysku podłączonym do QNAP zrzut prędkości łącza w speedtest w formacie .txt. Problem tkwi w tym, że po restarcie urządzenia w crontab widnieje nadal ten wpis, logi w formacie .txt się tworzą, ale są puste i zajmują 0 kb...- *ARCZI*
- Temat
- cron crontab kopie problem share speedtest
- Odpowiedzi: 12
-
Dyskusja Jak usunąć za jednym zamachem kilka plików o tej samej nazwie ?.
Witam, Panowie potrzebuję usunąć za jednym zamachem pliki Thumbs.db które są porozrzucane po moich dyskach podłączonych do Qnapa. Próbowałem komendą /opt/bin/find /share/external/ -type d -name Thumbs.db -exec rm -rf {} \; , ale niestety się nie udało. Wpisując find / -name Thumbs.db ...- *ARCZI*
- Temat
- admin external konsola / tv share thumbs
- Odpowiedzi: 17
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Problemy z tworzeniem zrzutu z speedtest, problemy z crontab.
Witam, Panowie mam problem, a mianowicie od jakiegoś czasu codziennie o północy qnap robił mi test prędkości łącza i zapisywał na dysk do niego podłączony. Od jakiegoś czasu pojawiły się problemy, ponieważ po zrestartowaniu qnap-a robią się zrzuty do pliku .txt , ale po ich otwarciu pliki są...- *ARCZI*
- Temat
- cron crontab problemy share speedtest
-
Dyskusja Jakie ustawienia Transmission ?.
Witam, Chciałbym was zapytać o ustawienia Transmission, ogólnie najbardziej zależy mi aby dowiedzieć się jak musi być ustawione szyfrowanie. Poniżej przedstawiam moje obecne.- *ARCZI*
- Temat
- download station transmission
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Pomoc Windows Server 2016 - jak zabezpieczyć przed wirusami ?.
Witam, Na serwerze QNAP w Virtualization Station postawiony mam system Windows Server 2016, który ma dostęp do internetu. Chciałbym go zabezpieczyć chociaż jakimś antywirusem, gdyż ściągam i rozpakowywuję na niego różne pliki. Co polecili byście w tym temacie ???.- *ARCZI*
- Temat
- qnapa security server tylko windows
- Odpowiedzi: 26
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Pomoc Jak zainstalować speedtest na QNAP?
[~] # ./speedtest-cli Retrieving speedtest.net configuration... Cannot retrieve speedtest configuration ERROR: <urlopen error [SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] unknown error (_ssl.c:726...- *ARCZI*
- Temat
- entware error internetu optware / ipkg speedtest
- Odpowiedzi: 70
-
Dyskusja Wciąż pojawiający się folder .@__thumb, a w nim pliki.
Witam, Zauważyłem iż program Twonky tworzy mi foldery w udostępnionych multimediach o nazwie .@__thumb . Po usunięciu ich poprzez WINSCP po jakimś czasie znów powracają. W folderach znajdują się pliki z nazwami filmów zajmujące kilka lub kilkadziesiąt KB. Czy to jest normalne ?. Dodam też, że...- *ARCZI*
- Temat
- folder serwer multimediów twonky
- Odpowiedzi: 22
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja FTP dla QNAP
Poszukuję klienta ftp na qnap , tak abym mógł logując się poprzez przeglądarkę do nas mógł wrzucić pliki bezpośrednio z qnapa na mój server ftp oddalony od domu.- *ARCZI*
- Temat
- ftp qnap
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)