1. dave1902

Zakup karty do TS-253B

Witam, Chciałbym zakupić kartę do swojego qnapa z portem oraz możliwością wysadzenia dysku SSD. Znalazłem taka kartę Qnap QNAP QM2-2S10G1TA w Morele.net Tylko ona ma 10GBASE-T a ja mam w ścianie kabel cat 5e do tego rozwiązania wymyślono NBASE-T do 5Gbits dla 5e Znalazłem też Nas z portem...
  2. dave1902

Dyskusja Klient IRC dla QNAP

Witam, Czy ktoś używa klienta IRC ? na Windowsie mam mIRC 7.64 , szukałem czy można zainstalować klienta IRC dla qnapa ale widocznie za cienki jestem.... w aplikacjach do zaintalowania nie widze, szukałem na forum ale też nie ma wzmianki o IRCu. PS. znalazłem takie coś Qnapclub Store: Dispatch...
  3. dave1902

Dyskusja QVR Pro - lista kamer

Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1.1216 Model serwera: QNAP TS-253B Witam, Być może popełniłem błąd ale jestem amatorem..... od roku miałem podpięte do NASa kamery 2szt Hikvision DS-2CD2143G0-I 4Mpix , po roku użytkowania stwierdziłem że już poznałem ich jakość postanowiłem zakupić coś...
  4. dave1902

Dyskusja Ostrzeżenie S.M.A.R.T. nieprawidłowe sektory

Witam, Proszę Was o pomoc w diagnozie , dysk uruchomiłem 43dni temu przez ok pół roku przeleżał w szafie wraz z serwerem który zakupiłem w tym samym czasie. Wklejam poniżej screeny ze S.M.A.R.T. 6 sierpnia było 48 nieprawidłowych sektorów w kolejnym dniu 80 czyżby to był koniec można...
  5. dave1902

Dyskusja 16 GB RAM do TS-253B

Witam, Czy pamięci HyperX 16GB 1866Mhz Impact Black CL11 1,35V ( 2 x 8GB ) {kod producenta: HX318LS11IBK2/16 } będą działać z TS-253B stabilnie? zestaw dual-KIT
  6. dave1902

Witam :)

Witam wszystkie Panie i Panów :D Kupiłem NAS ok pół roku temu ale dopiero teraz zabrałem się za podłączenie go ;)