1. Butler

Pomoc Brak możliwości powiązania serwera PLEX

Od ponad roku używam PLEX postawiony na QNAP. Wykupiony PLEX PASS. Postanowiłem dodać dodatkową kartę sieciową i pojawiły się problemy. Z pulpitu QNAP utraciłem dostęp do zasobów PLEX. Z poziomu PC (apka) dostęp do zasobów był, ale przestały działać usługi, każdy film nowo dodany nie można...
  2. Butler

Dyskusja PLEX - dostępo poza siecią domową IPv6

Hej Do niedawna śmigało UPC z IPv4. Port 32400 na routerze odblokowany i miałem dostęp do swoich zasobów poza siecią domową. Ale UPC przejęło Play. Przedstawili mi nową ofertę która daje 50% wyższy upload więc się zgodziłem. Okazało się że jest tylko IPv6, nie ma opcji na razie na IPv4...
  3. Butler

Dyskusja QuFirewall - brak dostępu do ustawień

Nie mogę się dostać do ustawień QuFirewall. Wersja V2.3.3. System QTS 5.0.1.2346. Po uruchomieniu apki pojawia się komunikat: QuFirewall now supports auto-LAN discovery, which allows the application to automatically discover and add network segments of connected adapters to the Allow list. Do...
  4. Butler

Pomoc TS-1677XU-RP problem w trakcie rozszerzanie RAID5

Hej koledzy. Napotkał mnie spory kłopot. Pacjent toTS-1677XU-RP. Miałem na nim RAID 5 na 8 dyskach 10Tb. Dyski okresowo sprawdzane, wszystko działało. Dokupiłem 9 dysk. Zrobiłem jego pełny test, jest ok. Standardowo chciałem go podłączyć to istniejącej macierzy, ale wyskoczył komunikat że "Nie...
  5. Butler

Sprzedam Switch TP-Link TL-SG108-M2

Sprzedam Switch TP-Link TL-SG108-M2. Miała być w domu sieć 2,5Gb, ale nic z tego nie wyszło, potrzebuję więcej portów. Używany kilka tygodni, stan bdb. Oddam za 650zł
  6. Butler

Pomoc Głośny wentylator w zasilaczu w QNAP do rack

Zrobiłem jak chciałem, przeszedłem z dektopowego TS-653B na rackowy TS-1677XU-RP, splot wydarzeń spowodował że posiadam też TS-1231XU. Tego chcę w sumie sprzedać, ale jak nie znajdę nabywcy to zostanie u mnie jako rezerwa/rozszerzenie więc nie będę płakać jak się nie uda go spieniężyć - no ale...
  7. Butler

Sprzedam Qnap TS-1231XU-4G RACK

Mam do zaoferowania Serwer plików Qnap TS-1231XU-4G Stan bardzo dobry, sprawny i gotowy do pracy. Z istotnych informacji: - 2 porty 10GbE SFP+, a więc pełna obsługa szybkich sieci 10GbE - 2 porty Gigabit RJ45 LAN - 12 kieszeni na dyski 3.5"/2.5" SATA 6Gb/s HDDs/SSDs - 4porty USB3.0 - gniazdo...
  8. Butler

Sprzedam QNAP TS-653B-4G 2200zł

Mam do sprzedania QNAP TS-653B-4G. Posiadam go od nowości (od 02-2019). Posiadam też oryginalne opakowanie. Jest delikatna usterka - z tego co wiem typowa. Malutki wyświetlacz OLED ma nieregularne podświetlenie tekstu. Zauważyłem dopiero to niedawno, naprawa to ~50zł jak komuś przeszkadza...
  9. Butler

Pomoc Przesiadka z QNAP TS-653B-4G na TS-1677XU-RP-2700-16G (EOL)

Jak w tytule, moje zapytanie dotyczy przesiadki z QNAP TS-653B-4G na TS-1677XU-RP-2700-16G (EOL). Obecny serwer pęka w szwach, zainstalowane jest w nim 6 dysków w RAID5. Mam ponadto TL-D800C który doraźnie pomógł (o migrację z niego nie pytam), ale postanowiłem pozbyć się obu urządzeń bo...
  10. Butler

Dyskusja Qnap TS-1231XU-4G

Posiadam Qnap TS-1231XU-4G. Niestety jest uszkodzony, nie mogę nic zrobić. Wysłałem go do Inter-Comp.pl, ale stwierdzili enigmatycznie że przez brak części nie ma możliwości naprawy. Z tego co wiem chodzi o uszkodzoną pamięć flash. Jest wśród nas magik, który mógłby mi pomóc bym nie musiał...
  11. Butler

TL-D800C Obudowa rozszerzająca

QNAP wypuszcza nową obudowę rozszerzającą TL-D800C za niewiele ponad 2000zł. Szukałem w dobrej cenie TX-800P, ale chyba się zdecyduję na tą nowość która w sumie jest dwa razy tańsza. Mógłby ktoś mi pomóc wybrać odpowiedni przewód by połączyć QNAP TS-653B z TL-D800C? Tak w ogóle to w czym haczyk...
  12. Butler

Kupię QNAP TX-800P

Jak w tytule. Kupię moduł rozszerzający QNAP TX-800P dla QNAP TS-653B Musi być oczywiście sprawny i zapewniona gwarancja działania. Stan wizualny mnie specjalnie nie interesuje.
  13. Butler

Dyskusja Utrata dostępu mapowanych dysków z QNAP po uruchomieniu VPN na komputerze

Drugi post po witajce, więc nie bijcie za mocno. Zaczynam przygodę z tym sprzętem i niestety brak wiedzy doprowadza mnie do frustracji. Ale do rzeczy: Posiadam w sieci domowej QNAP TS-653B a na nim pełno multimediów. Na komputerze stacjonarnym z WIN10 podłączonym do tej samej sieci...
  14. Butler

Witam

Hej, dołączam do grona z Qnap TS-653B. Mam nadzieję że uda mi się dzięki forum skonfigurować i zrozumieć w pełni ten sprzęt.