-
Archiwum qBittorrent za Gluetun na QNAP – problem z dostępem do Web UI w LAN
Próbuję skonfigurować środowisko torrentowe na QNAP przy użyciu Container Station z następującymi komponentami: Gluetun (qmcgaw/gluetun) – VPN NordVPN qBittorrent (lscr.io/linuxserver/qbittorrent) – ma działać za Gluetun System: QNAP NAS (Container Station, Docker) Konfiguracja: Gluetun...- winiak
- Temat
- qbittorrent vpn
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Archiwum Qumagic - brak zdjęć w telefonie
Mam problem z apką na telefonie, aplikacja łączy się z serwerem ale w zakładce zdjęcia nie widzi galerii (kilka dn temmu było ok), po przejściu do zakładki video widać pliki z filmami a przy wyborze zakładki albumy ładują się one prawidłowo. Jedynie zakładka zdjęcia nie wyświetla zawartości z...- winiak
- Temat
-
Archiwum niski upload qnapa- pomimo, że inne urządzenia w sieci osiągają większe prędkości
Heyo, mam problem z uploadem i pobieraniem danych z qnapa. Jak łączę się przez myqnaplcloud, to przy ściąganiu pliku osiągam masakryczne prędkości rzędu 100-200kB/s. Spróbowałem ustawić HBS3 na synchronizację plików z chmurą ale prędkości też nie powalają, upload idzie jak na poniższym screenie...- winiak
- Temat
- color upload
-
Archiwum live tv na qnap
Na forum znalazłem kilka tematów dotyczących live tv na Qnapie, z uwagi, że wątki te są dosyć leciwe postanowiłem otworzyć nowy topic i podpytać o kilka kwestii. Od 2 a może 3 lat nie miałem tv i raczej nie chciałbym się wiązać na stałe z jakimś multiplexem zwłąszcza, że w ciągu najbliższego...- winiak
- Temat
- qnap
-
Pomoc po resecie brak danych na dysku
zrobiłem reset ustawień fabrycznych z zachowaniem danych i jednak niektóre danę wcięło (brak folderu z qsync), nigdzie ich nie mogę zlokalizować a co dziwne, folder multimedia jest nienaruszony. Jakieś pomysły co to się mogło wywalić i czy idzie te dane odzyskać? wchodząc w folder homes jest...- winiak
- Temat
- backup brak brak danych
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Pomoc Problem po utworzeniu nowego konta administratora z mapowaniem dysku
Z uwagi, że chce mieć dostęp do NASa z zewnątrz postanowiłem dzisiaj zainstalować QuFirewalla oraz zmienić domyślne konto admin na drugie (konto admin1 miało zostać wyłączone). Zrobiłem wszystko i okazuje się, że na laptopie nie mam dostępu do zmapowanego wcześniej dysku. Myślę sobie - no...- winiak
- Temat
- konfiguracja systemu konta problem
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc QuMagie - brak miniaturek
Odpaliłem QuMagic, zindeksowałem zdjęcia i wygenerowały się miniaturki. Prawie wszystko ładnie piękni chodzi ale mam dwa problemy: - część zdjęć które pobrałem z fb nie wyświetla się w ogóle nawet po kliknięciu w miniaturkę tylko muszę pobrać plik - filmy nagrane za pomocą gopro również się nie...- winiak
- Temat
- brak miniatury qumagie
- Odpowiedzi: 6
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja TS-453 - problem z plex
Mam problem z plexem na TV Samsunga wyrzuca mi komunikat There seems to be a problem. Unable to connect to the content server. Sam tv widzi bibliotekę mediów i część z nich odtwarza a część nie (nawet te które wcześnie odtwarzał). Patrzyłem do konsoli i wygląda to tak jakby tv miał problem z...- winiak
- Temat
- plex problem ts-453
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
przed zakupowe rozterki
Hej :) Rozstałem się z moim TS351 który miał 8GB ramu, mimo wszystko nie specjalnie byłem zadowolony z jego działania jeśli idzie o multimedia (transkodowanie na tv niejednokrotnie powodowało zacinanie się filmów). Obecnie rozważam zakup nowego sprzętu i nie wiem czy pozostać przy Qnapie...- winiak
- Temat
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Upgrade TS-351
Czy w TS-351 da radę wymienić procesor na coś mocniejszego np. i3? Mam zamontowane 8gb ramu który jest na razie wystarczający ale z tego co zauważyłem to zużycie procka często wskazuje 98-100%. Jak oglądam wtedy filmy za pomocą plexa to potrafi się przyciąć co 2 -3min tak jakby buforował...- winiak
- Temat
- ts-351 upgrade
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja Problem z biblioteką plex
Hej, mam problem z plexem gdyż program nie widzi wszystkich plików w folderze. Dziwne jest to że wszystkie pliki w folderze mają ten sam schemat np. Star Wars the Clone Wars s01e01. W folderze mam 20 plików a plex widzi tylko 6 z nich, jak zmienię części plików nazwę np. skasuje Star Wars the...- winiak
- Temat
- biblioteka plex problem
- Odpowiedzi: 36
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)