1. wac_ns

Dyskusja Home Assistant | Powiadomienie na tel z snapshot z kamery

Hej, uczę się HA, mam postawione na Qnapie w VS Mam kilka urządzeń, między innymi czujnik otwarcia drzwi i stary telefon jako kamera. Chciałbym wysłać powiadomienie na swój telefon wtedy kiedy jestem po za strefą a czujnik drzwi zostanie wzbudzony. W powiadomieniu chciałbym podgląd lub snapshot...
  2. wac_ns

Sprzedam 2x Pamięć 4gb DDR4 26664gx4 pasuje do TS-253D

S P R Z E D A N E ! Sprzedam 2x 4gb Pamięć wyciągniętą z serwera qnap ts-253d kości ADATA AD4S2666J4G19-bssz (były od nowości w zakupionym urządzeniu) Mogę wystawić na olx z przesyłką do paczkomatu. Cena ? Dla forumowiczów na pewno się dogadamy, czekam na propozycje.
  3. wac_ns

Dyskusja Nowa kamera Dahua z poza listy kompatybilności w QVR

Witam, pytanie nietypowe. Kupiłem kamerę: Dahua IPC-HFW2439S-SA-LED-S2 4MP w Qvr Pro 2.4 - nie ma jej na liście, jest za to bardzo dużo podobnych nawet o 8 pierwszych znakach modelowych. Wszystko niby działa wybierając podobną. Jak myślicie czy ta lista modeli jest w Qnapie czasem...
  4. wac_ns

Dyskusja Email w sprawie QNAPa

Dostał ktoś z Was coś podobnego ?
  5. wac_ns

Dyskusja Qmenadzer android - powiadamiania

Witam Państwa. Problem polega na tym ze nie otrzymuję powiadamiań na telefon z androidem w aplikacji, tylko wtedy gdy qnap ts-253D jest zablokowany na routerze Funbox na zewnątrz opcja: "ograniczenia dostępu do Internetu" Powiadomienia nie przychodzą mimo ze telefon jest w sieci lokalnej tej...
  6. wac_ns

Dyskusja QVR Pro - ochrona dostępu konta.

Witam Qnapowców, QVR Pro wersja 2.2.0.0265 (2022/09/22) Nas: Qnap TS-253D (wersja: 5.0.1.2173 build 20221001) Pytanie jest takie: Czemu w panelu sterowania--> system-->Bezpieczeństwo w zakładce Ochrona dostępu do konta jest jedna pozycja nieopisana ? Miał ktoś z Was taki przypadek ? Tak wiem...
  7. wac_ns

Pomoc Qnap QuFirewall - baza danych GeoIP

Witam, nikt nie obiecywał ze będzie łatwo z pierwszym produktem Qnap ale: czy ktoś wie dla czego po każdym restarcie qnapa jest stara baza w QuFirewall ? Zawsze wraca do wersji 20220718 - co jest tego powodem? Sprzęt to: qnap ts-253d Urządzenie nie jest puszczone na zewnątrz, konta są w 2...
  8. wac_ns

Instruktaż/Tutorial Qnap TS-253 które wybrać dyski SSD czy Hdd ?

Dzień dobry, zaznaczę ze to mój pierwszy post na tym forum, wiec proszę o wyrozumiałość. Posiadam dwu zatokowego Qnapa model TS-253D, po około dwóch tygodniach poznawania urządzenia, testowania i zabawy, Zamierzam przywrócić ustawienia fabryczne i włożyć dyski które posiadam. Oto dyski: 1x...