1. zorg221

Dyskusja PostgreSQL na użytek mMedica i eRejestracja

Wiam, zapragnąłem uruchomić eRejestrację ( moduł w mMedica do obsługi rejestracji przez www). Po wczytaniu się w instrukcję, doszedłem do wniosku, że tworzenie takiego dostępu z zewnątrz na maszynę, na której przechowywane są wrażliwe dane nie jest szczęśliwym rozwiązaniem, tym bardziej pod...
  2. zorg221

Dyskusja TS-221 niski transfer

witam, wykombinowałem sobie, żeby wszystkie pliki foto umieścić na moim Qnapie ( TS-221 - 2xWDRed2TB RAID1 podpięty do TP-link TD-W8960N - porty 10/100Mbps), a zarządzać nimi poprzez komputer ( W7/W8 - katalogi ze zdjęciami "pomapowane") - wyobrażałem sobie że wrzucę na dysk sieciowy pliki a...
  3. zorg221

Dyskusja synchronizacja danych

jak wykonać połączenie pomiędzy serwerami, aby wprowadzając zmiany na jednym ( usuwanie starych wersji), nie synchronizowały się pliki w drugą stronę. aktualnie mam zainstalowany dodatek BTsync, ale właśnie mam z tym problem. niestety (albo stety) drugi serwer to S ds713+ ( pierwszy to...
  4. zorg221

Dyskusja WOL i zasilanie

witam, mam następujący problem pomimo, iż mam odpowiednie opcje zaznaczone w harmonogramie ( np. starty o 7:00 i koniec o 21:00) serwer (TS-2221) prawidłowo rozpoznaje jedynie zakończenie pracy. drugim problemem jest opcja WOL - jak powinna prawidłowo działać ? wyobrażałem sobie, że po wpisaniu...
  5. zorg221

Pomoc myqnapcloud

witam mam problem z połączeniem się z myqnapcloud z zewnątrz ( TS-221, TP link TD-W8960N V4) . wcześniej nie miałem żadnych. aktualnie przy próbie wpisania z zewnątrz adresu nazwa.myqnapcloud.com:8080 przeglądarka się wywala, a przy wpisanu tego samego bez portu zgłasza się router ( strona...
  6. zorg221

czesc

czesc jestem jerzy ... aktualnie troche zdesperowany jerzy