-
Dyskusja PostgreSQL na użytek mMedica i eRejestracja
Wiam, zapragnąłem uruchomić eRejestrację ( moduł w mMedica do obsługi rejestracji przez www). Po wczytaniu się w instrukcję, doszedłem do wniosku, że tworzenie takiego dostępu z zewnątrz na maszynę, na której przechowywane są wrażliwe dane nie jest szczęśliwym rozwiązaniem, tym bardziej pod...- zorg221
- Temat
- color postgres postgresql serwer www serwera
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja TS-221 niski transfer
witam, wykombinowałem sobie, żeby wszystkie pliki foto umieścić na moim Qnapie ( TS-221 - 2xWDRed2TB RAID1 podpięty do TP-link TD-W8960N - porty 10/100Mbps), a zarządzać nimi poprzez komputer ( W7/W8 - katalogi ze zdjęciami "pomapowane") - wyobrażałem sobie że wrzucę na dysk sieciowy pliki a...- zorg221
- Temat
- ts-221 vpn
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja synchronizacja danych
jak wykonać połączenie pomiędzy serwerami, aby wprowadzając zmiany na jednym ( usuwanie starych wersji), nie synchronizowały się pliki w drugą stronę. aktualnie mam zainstalowany dodatek BTsync, ale właśnie mam z tym problem. niestety (albo stety) drugi serwer to S ds713+ ( pierwszy to...- zorg221
- Temat
- synchronizacja
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Wysoka dostępność (HA) i iSCSI / Fibre Channel
-
Dyskusja WOL i zasilanie
witam, mam następujący problem pomimo, iż mam odpowiednie opcje zaznaczone w harmonogramie ( np. starty o 7:00 i koniec o 21:00) serwer (TS-2221) prawidłowo rozpoznaje jedynie zakończenie pracy. drugim problemem jest opcja WOL - jak powinna prawidłowo działać ? wyobrażałem sobie, że po wpisaniu...- zorg221
- Temat
- wake on lan
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc myqnapcloud
witam mam problem z połączeniem się z myqnapcloud z zewnątrz ( TS-221, TP link TD-W8960N V4) . wcześniej nie miałem żadnych. aktualnie przy próbie wpisania z zewnątrz adresu nazwa.myqnapcloud.com:8080 przeglądarka się wywala, a przy wpisanu tego samego bez portu zgłasza się router ( strona...- zorg221
- Temat
- myqnapcloud ts-221
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
czesc
czesc jestem jerzy ... aktualnie troche zdesperowany jerzy- zorg221
- Temat
- Forum: Witaj nieznajomy!