-
Pomoc Propozycja Tapatalk
Może dałoby radę zainstalować na phpBB plugin Tapatalk? (http://www.tapatalk.com/) Przyjemniej przeglądałoby się forum na naszych telefonach...- pps
- Temat
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
3.4.0 Build1207
Już od paru dni jest dostępny na forum : forum.qnap.com //EDIT Widać jakiś progres w tym wydaniu. Po pierwsze - nowa stacja pobierania. Jest o niebo lepiej, niż było do tej pory, ale zobaczymy w praniu, co z tego wyniknie. Po drugie - "archiwizacja chmurowa" (Silas, to Ty popełniłeś tę...- pps
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Powiadamianie przez SMS
Witam. Od jakiegoś czasu popadam w stan zadumy o możliwości powiadamiania o alertach przez SMS... Teoretycznie opcja takowa jest udostępniona, jednakże mam wątpliwości związane z możliwością sensownego jej wykorzystania. Konkretnie chodzi o to, czy istnieje jakiś DARMOWY serwer SMSC, który można...- pps
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Początek...
No to poszło... Aktualizacja przebiegła bez żadnego zgrzytu. Od razu proponuję zmienić język panelu zarządzającego na angielski, jeśli ktoś używa języka rodzimego - wiadomo, beta... Bardzo interesująco wygląda (na razie "na sucho") MyCloudNAS Service. Tą zabawką zajmę się chyba na samym...- pps
- Temat
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Zdalny dostęp... a właściwie jego brak
Witam. Wiedziony ułańską fantazją zainstalowałem sobie bash-a (poprzez ipkg) i podmieniłem domyślny shell (sh) na bash dla użytkownika admin (w pliku passwd). Efekt - brak możliwości zalogowania się przez ssh i przez telnet... (podałem złą ścieżkę do bash-a). Ograniczenie zdalnego logowania...- pps
- Temat
- ssh telnet zdalny dostęp
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
QNAP + TV (over DLNA)
Witam. Pytanko skrótowo zamieściłem w temacie. Czy ktoś z powodzeniem podłączył swoją "kanapkę" do telewizora poprzez DLNA? Ew. czy ktoś próbował i coś "nie banglało"? Pozdrówka- pps
- Temat
- dlna
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Doberek wszystkim :)
Witam wszystkich towarzyszy! Z biernego miłośnika QNAPa właśnie przepoczwarzyłem się w aktywnego posiadacza "kanapki" w wersji 259. Pozdrawiam serdecznie i liczę na Waszą pomoc ;)- pps
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!