1. pps

Pomoc Propozycja Tapatalk

Może dałoby radę zainstalować na phpBB plugin Tapatalk? (http://www.tapatalk.com/) Przyjemniej przeglądałoby się forum na naszych telefonach...
  2. pps

3.4.0 Build1207

Już od paru dni jest dostępny na forum : forum.qnap.com //EDIT Widać jakiś progres w tym wydaniu. Po pierwsze - nowa stacja pobierania. Jest o niebo lepiej, niż było do tej pory, ale zobaczymy w praniu, co z tego wyniknie. Po drugie - "archiwizacja chmurowa" (Silas, to Ty popełniłeś tę...
  3. pps

Dyskusja Powiadamianie przez SMS

Witam. Od jakiegoś czasu popadam w stan zadumy o możliwości powiadamiania o alertach przez SMS... Teoretycznie opcja takowa jest udostępniona, jednakże mam wątpliwości związane z możliwością sensownego jej wykorzystania. Konkretnie chodzi o to, czy istnieje jakiś DARMOWY serwer SMSC, który można...
  4. pps

Jakieś wieści...

...w tym temacie?
  5. pps

Początek...

No to poszło... Aktualizacja przebiegła bez żadnego zgrzytu. Od razu proponuję zmienić język panelu zarządzającego na angielski, jeśli ktoś używa języka rodzimego - wiadomo, beta... Bardzo interesująco wygląda (na razie "na sucho") MyCloudNAS Service. Tą zabawką zajmę się chyba na samym...
  6. pps

Zdalny dostęp... a właściwie jego brak

Witam. Wiedziony ułańską fantazją zainstalowałem sobie bash-a (poprzez ipkg) i podmieniłem domyślny shell (sh) na bash dla użytkownika admin (w pliku passwd). Efekt - brak możliwości zalogowania się przez ssh i przez telnet... (podałem złą ścieżkę do bash-a). Ograniczenie zdalnego logowania...
  7. pps

QNAP + TV (over DLNA)

Witam. Pytanko skrótowo zamieściłem w temacie. Czy ktoś z powodzeniem podłączył swoją "kanapkę" do telewizora poprzez DLNA? Ew. czy ktoś próbował i coś "nie banglało"? Pozdrówka
  8. pps

Doberek wszystkim :)

Witam wszystkich towarzyszy! Z biernego miłośnika QNAPa właśnie przepoczwarzyłem się w aktywnego posiadacza "kanapki" w wersji 259. Pozdrawiam serdecznie i liczę na Waszą pomoc ;)