-
N
Dyskusja Migracja z TS-251 na TS-653b
Cześć, Planuję przesiadkę z TS-251 na TS-653b. Do nowego serwera planuję dokupić kartę pod dysku M.2 (512). 1. Jak najlepiej ustawić konfigurację dysków M.2. System i cache o ile to możliwe bo czytałem tutaj, że albo system albo cache. Dyski M.2 chciałbym ustawić w RAID1. 2. Dyski HDD bez RAID...- namex
- Temat
- hdd migracja nvme raid ts-251 ts-653b
- Odpowiedzi: 19
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
N
TS-653A-8G, gwarancja 1.5 roku, carepack
Jak w temacie, kupiony i używany około 40 godzin. Cena 3100 do negocjacji lub 2900 do negocjacji z 4giga pamieci. -
N
8TB WD RED PRO; 4 sztuki
Do sprzedania 4 dyski 8TB red pro. Kupione zamontowane w NAS, uruchomione i wyłączone. Czas pracy około 10 godzin jak nie mniej. Kupione w komputronik 2017-11. Dyski oczywiście na gwarancji. Do oddania za około 1000 zł/szt. Odbiór najlepiej osobisty, okolice Katowic, Bielska. -
N
Czy kupno TS-653A to dobra decyzja?
Cześć Proszę o informację czy zakup TS-653A (6bay chyba optymalnie dla mnie) będzie/jest dobrym wyborem za około 3200 (plus dodatkowy rok gwarancji). Nas ma głównie służyć jako domowa kolekcja video (4bay JBOD) oraz jako backup ważnych danych (2bay z RAID 1). Planuje również w przyszłości...- namex
- Temat
- pomoc ts-653a
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
N
Dyskusja Jednoczesna obsługa RAID0 i RAID1 - jak zrobić
cześć Jestem początkującym użytkownikiem NAS, więc bardzo proszę o wyrozumiałość. Zakupiłem TS-251 włożyłem do niego dwa WD40EFRX i chciałbym skonfigurować je tak: 1. 4TB RAID0 2. 2x2TB RAID1 (dodatkowo chciałbym aby te dane były okresowo backup-owane na zewnętrznym HDD podpinanym do USB, w...- namex
- Temat
- raid ts-251
- Odpowiedzi: 7
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
N
QNAP TS-251-1G czy QNAP TS-251-8G
Dzień dobry. Proszę o pomoc przy wyborze pomiędzy tymi dwoma modelami. Różnica w cenie to 350 zł. Czy lepiej kupić podstawowy model i wymienić pamięć czy lepiej kupić model TS-251-8G. QNAP TS-251-8G - 1399 zł. QNAP TS-251-1G 1049 zł. Być może wystarczy model QNAP TS-251-4G. Do zastosowań...- namex
- Temat
- Odpowiedzi: 31
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
N
Pomoc Jak wysłać prywatną wiadomość?
cześć Chyba jestem ślepy albo wczesne stadium Alzheimera, ale nie potrafię znaleźć, odszukać miejsca (a chyba je gdzieś i widziałem) gdzie wysyła się prywatne wiadomości. Proszę o pomoc i wskazanie ścieżki dojścia. pozdrawiam Grzegorz- namex
- Temat
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Hydepark (Off-topic)