1. elpik

Pomoc Last version rTorrent-PRO

Hi. What is the latest version on rTorrent-PRO? I have 0.9.8-B777, is a newer version?
  2. elpik

Dyskusja TS-451 aplikacje się nie otwierają "Error Page not found or the web server is currently unavailable"

Witam Mam problem z po aktualizacji. Kilka aplikacji nie otwiera się i jest informacja: "Error Page not found or the web server is currently unavailable. Please contact the website administrator for help." jedna z nich "QVR PRO" w ogóle nie chce się zainstalować. Nie mogę sprawdzić w QuLog bo...
  3. elpik

Dyskusja PROBLEM: "Failed to log in via user account..."

Witam. Mam problem z próbami włamań na mój serwer. Użytkownik ADMIN jest wyłączony ale cały czas ktoś próbuje się zalogować zdarz się to do kilku tysięcy na dobę!!! https://ibb.co/tDnJfZG [/IMG] na grafice widać tylko próby po 15 minutach! czy ktoś wie jak się pozbyć tego problemu? z góry...
  4. elpik

Dyskusja rTorrent 0.9.8 wypluwa błędy

Witam. coś się stało z rTorrent. zaczął wypluwać błędy jak go otwarłem. niby mam 105 torrentów uruchomionych ale.... widzę 2 a wszystkie listy pokazują 0. pokazuje błędy JS error. do dziś było wszystko OK a nic nie zmieniałem. proszę o pomoc. Firmware version: 4.5.2.1566 Build 20210202 Model...
  5. elpik

Dyskusja Materiały 4K...

Witam. Jaki jest najlepszy sposób aby z NASa można było oglądać na TV w tej samej sieci materiały 4K. PLEax nie daje rady więc szukam innej metody. Ktoś wie jak to ogarnąć? Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.2.1270 Model serwera: QNAP TS-451
  6. elpik

Nowy NAS

Witam. Aktualnie posiadam TS-451 i szukam nowego NASa który byłby w stanie w domowej sieci odtwarzać filmy 4k na PLEXa. Dziękuję za pomoc.
  7. elpik

Dyskusja rtorrent-Pro brak mam plików instalacyjnych

Witam. Zakupiłem rtorrent-Pro na qnapclub ale niestety nie mam go ani w APP CENTER ani nie otrzymałem żadnego pliku... support też nie odpowiada na qnapclub Prosze o pomoc Firmware version: 4.3.5.0713 Build 20180928 Model name: QNAP TS-451
  8. elpik

Dyskusja QNAP TS-451 - hosting zdjęć na EBAY

Witam. Chciał bym się dowiedzieć czy jest możliwość ustawienia mojego QNAPa tak abym mógł hostować z niego zdjęcia na ebay? Dodam tylko że: - porty mogę przekierować - IP jest zmienne Jeśli jest to możliwe to czy mógł by mi ktoś opisać jak to zrobić krok po kroku? gdyż nie jestem zbytnio...
  9. elpik

Dyskusja Jak usunąć katalog

Nie wiedziałem gdzie to napisać więc napiszę tu. Czy ktoś mógł by mi pomóc usunąć katalog? Nie wiem jak to zrobić a mam 2 podobne (home i homes oraz zdjęcia i zdjecia mati) i chciał bym się po jednym pozbyć. Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.2 Build 20160901 Model serwera: QNAP TS-451
  10. elpik

Dyskusja QNAP jako dysk do tunera VU+

Witam Chciał bym podłączyć mój serwer QNAP do tunera VU+ Solo 4k. Chciał bym aby na mój QNAP można było nagrywać różne programy z tunera. Niestety nie wiem jak to zrobić. Może ktoś wie jak to połączyć? Dziękuje za pomoc Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.1 Build 20160601 Model serwera: QNAP...
  11. elpik

Dyskusja TS-451 dodanie trzeciego dysku

Witam. Chce dodać trzeci dysk do mojego serwera i zastanawiam się czy wkładając nowy dysk muszę wyłączyć serwer czy nie jest to konieczne? Proszę o pomoc.
  12. elpik

Dyskusja VPN - pytanie

Witam Mam pytanie odnośnie VPN (od razu mówę że jestem laikiem i proszę o wyrozumiałość). Piszę w tym dziale bo niewiedziałem w jakim go umieścić. Zastanawiam się nad zakupiem usługi VPN i wiedząc że moj router nie da się skonfigurowć z VPN (podobno nie da - router SUPER HUB 2 - Virgin Media)...
  13. elpik

Dyskusja osCommerce jak zainstalować

Czy ktoś mógł by mi pomóc i powiedzieć jak zainstalować osCommerce na ts-451. Jak właczam instalator wszystko wygląda OK: Ale jak dodaje dane jest problem i nie wiem co powinienem zmienić: Chyba że znacie jakiś lepszy sklep który mógł bym zainstalowac na QNAP
  14. elpik

Dyskusja Vmobile - dostęp z "zewnątrz"

Witam. Właśnie podłączyłem 2 kamerki do mojego ts-451 i chciałem mieć dostęp do kamerek poprzez Vmobile ale... w sieci domowej mam ale gdy jestem gdzieś inndziej ( u znajomych, na mieście) nie mam takiego dostępu. Czy ktoś wie czy jest taka możliwość a jak tak to jak to zrobić? Vmobile ver...
  15. elpik

Dyskusja Aktualizacja PLEX

Czy ktoś wie jak zrobić aktualizacje serwera PLEX ręcznie aby nie stracić wszystkich list filmów seriali itd? mam aktualnie wersje serwera: 0.9.11.4 i chce zrobić aktualizacje do wersji: 0.9.11.7.803 prosze o pomoc
  16. elpik

Dyskusja Kamera IP Tenvis IP391W do TS-x51

Witam. Czy ktoś może wie czy ta kamera będzie współpracowała z TS-x51? Tenvis IP391W Wireless WiFi CCTV Security Network IP Camera IR Night LED Outdoor
  17. elpik

Dyskusja Program dla firm

Witam Czy na TS-x51 jest dostępny jakiś program do prowadzenia firmy?
  18. elpik

Dyskusja Photo Station - problem z importem

Witam Utworzyłem sobie Album w Photo Station ale niestety niemoge dodać tam zdjęc (importować) w panelu sterowania mam niby znaleść "ustawienia przywilejów" ale nie mam czegoś takiego. Czy ltoś wie jak naprawiś ten problem?
  19. elpik

TS-451 czy TS-453 Pro

Jestem w czasie wyboru servera NAS i zastanawiam się który wybrać. TS-451 czy TS-453 Pro Potrzebny do małej firmy, przedewszystkim do udostępniania video i foto dla klientów, oraz do domowego użytku. Jeśli macie jakieś spostrzeżenia na temat tych serverów prosze o pomoc. z góry dziękuje za pomoc
  20. elpik

Przeniesienie dysków z readynas do qnap?

Witam. Posiadam 2 dyski z poprzedniego NASa (readynas 104) i zastanawiam się czy jest jakaś możliwość aby dane które tam posiadam po podłączeniu tych dysków do QNAP TS-451 pozostały. Z góry dziekuje za pomoc.