1. pa_blo

Dyskusja Backup danych w onedrive

Cześć. Mam sporo miejsca w usłudze onedrive i chętnie bym to wykorzystał na backup. Nie widzę tylko możliwości szyfrowania danych, ktoś może korzysta i podpowie czy się to w ogóle da zrobić ? Pawel
  2. pa_blo

Archiwum EPG w Tvheadend

Cześć. Ktoś wie gdzie konkretnie należy umieścić plik z epg aby się pokazał w sofcie ? Nikt nic ?
  3. pa_blo

Dyskusja Sieć i przełącznik wirtualny

Cześć. Najnowszy soft beta i taki o to problem, że container station przy instalowaniu aplikacji i nie zmienieniu w sieć z NAT na HOST aplikacje nie mają wyjścia na świat. Wydaje mi się, że to problem ustawień sieci. Pierwsza karta to wyjście na świat. Druga karta i karta wirtualna to dostęp do...
  4. pa_blo

Dyskusja Aktualizacja Tvheadend

Cześć. Czy ktoś wie w jaki (o ile się da) sposób można zaktualizować do nowszych wersji ? Zaktualizowałem do najnowszej wersji 4. Ktoś ma i może poradzić jak to odpalić ? bo konfiguracja jest całkiem inna niż w wersjach wcześniejszych.
  5. pa_blo

Dyskusja Dodanie nowego dysku + start od nowa ?

Cześć. Obecnie mam 1dysk 6TB, zajętość na poziomie 70% i chciałem dołożyć kolejny. Jako, że z rok temu był to mój pierwszy NAS to ustawiałem różne dziwne rzeczy, które później zmieniałem itd. I teraz nadeszły mnie takie pomysły. Zrobić wszystko od nowa na tych nowych dyskach przy okazji będę...
  6. pa_blo

Archiwum Nie chce odszyfrować katalogu

Cześć. Miałem zaszyfrowane 2 katalogi i dziś przyszedł czas je odszyfrować. Przy pierwszym wszystko poszło bezproblemowo, przy drugim zaś wywala mi taki błąd: Błąd 2015/09/19 10:17:45 System localhost [Folder Migration] Sync error on share "Foto&Video", error_code=127. Ktoś coś pomoże ?
  7. pa_blo

Archiwum Photo Station - problem z logowaniem

Cześć. Mam o to taki problem. Moja małżonka od dawna z tego korzysta i nigdy nie było problemów. Od kilku dni nie może się zalogować - wypisuje że błędne hasło, co ciekawe przez www do photo, sambę czy qfile loguje się bez problemów nie działa tylko dostęp przez samą apkę. Co już zrobiłem i nie...
  8. pa_blo

Dyskusja Video station - udostępnianie

Cześć. Pomimo udostępnieniu innym użytkownikom NAS moich filmów ich nie widzą. Widzą kategorie a co ciekawe jak dadzą pobierz na danej kategorii to filmy się ściągają. Co może być nie tak ?
  9. pa_blo

Dyskusja DVBT z qnap na tv

Cześć. Nie chce dodatkowo ciągnać kolejnego kabla do każdego TV, a skoro mam na qnapie dvbt to czy istnieje jakaś możliwość aby po sieci lokalnej to odebrać ? Próbowałem z dvblinkiem ale tylko pod iptv i nie chciało to działać. TV Hedend nie widać w sieci. Ktoś coś pomoże ?
  10. pa_blo

Pomoc Tvheadend - konfiguracja iptv

Witam, Pomoże ktoś aby to skonfigurować ?
  11. pa_blo

Pomoc TV Station - zaloguj

Witam, Kiedyś to sobie zainstalował i chyba skonfigurowałem. Teraz próbuje włączyć i chce abym sie zalogował niestety nie mogę sobie przypomnieć czy ustawiałem i jakie ustawiałem login i hasło. Próbowałem odinstalować ale to nic nie pomogło. Dane na które loguje się do NASa nie wchodzą.
  12. pa_blo

Dyskusja Edycja danych w mailu

Witam, Chciałbym zapytać czy jest możliwość edycji wiadomości mailowej wysyłanej po założeniu konta ?
  13. pa_blo

Witam

Witam wszystkich. Dołączam do Was z qnap ts-451