-
Dyskusja Backup danych w onedrive
Cześć. Mam sporo miejsca w usłudze onedrive i chętnie bym to wykorzystał na backup. Nie widzę tylko możliwości szyfrowania danych, ktoś może korzysta i podpowie czy się to w ogóle da zrobić ? Pawel- pa_blo
- Temat
- backup cloud backup onedrive
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Archiwum EPG w Tvheadend
Cześć. Ktoś wie gdzie konkretnie należy umieścić plik z epg aby się pokazał w sofcie ? Nikt nic ?- pa_blo
- Temat
- tvheadend
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Sieć i przełącznik wirtualny
Cześć. Najnowszy soft beta i taki o to problem, że container station przy instalowaniu aplikacji i nie zmienieniu w sieć z NAT na HOST aplikacje nie mają wyjścia na świat. Wydaje mi się, że to problem ustawień sieci. Pierwsza karta to wyjście na świat. Druga karta i karta wirtualna to dostęp do...- pa_blo
- Temat
- container station karta
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Aktualizacja Tvheadend
Cześć. Czy ktoś wie w jaki (o ile się da) sposób można zaktualizować do nowszych wersji ? Zaktualizowałem do najnowszej wersji 4. Ktoś ma i może poradzić jak to odpalić ? bo konfiguracja jest całkiem inna niż w wersjach wcześniejszych.- pa_blo
- Temat
- multimedia qnap tvheadend
- Odpowiedzi: 29
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Dodanie nowego dysku + start od nowa ?
Cześć. Obecnie mam 1dysk 6TB, zajętość na poziomie 70% i chciałem dołożyć kolejny. Jako, że z rok temu był to mój pierwszy NAS to ustawiałem różne dziwne rzeczy, które później zmieniałem itd. I teraz nadeszły mnie takie pomysły. Zrobić wszystko od nowa na tych nowych dyskach przy okazji będę...- pa_blo
- Temat
- dysku migawki pule i woluminy system zrobić
- Odpowiedzi: 15
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Archiwum Nie chce odszyfrować katalogu
Cześć. Miałem zaszyfrowane 2 katalogi i dziś przyszedł czas je odszyfrować. Przy pierwszym wszystko poszło bezproblemowo, przy drugim zaś wywala mi taki błąd: Błąd 2015/09/19 10:17:45 System localhost [Folder Migration] Sync error on share "Foto&Video", error_code=127. Ktoś coś pomoże ?- pa_blo
- Temat
-
Archiwum Photo Station - problem z logowaniem
Cześć. Mam o to taki problem. Moja małżonka od dawna z tego korzysta i nigdy nie było problemów. Od kilku dni nie może się zalogować - wypisuje że błędne hasło, co ciekawe przez www do photo, sambę czy qfile loguje się bez problemów nie działa tylko dostęp przez samą apkę. Co już zrobiłem i nie...- pa_blo
- Temat
-
Dyskusja Video station - udostępnianie
Cześć. Pomimo udostępnieniu innym użytkownikom NAS moich filmów ich nie widzą. Widzą kategorie a co ciekawe jak dadzą pobierz na danej kategorii to filmy się ściągają. Co może być nie tak ?- pa_blo
- Temat
- video station
- Odpowiedzi: 17
-
Dyskusja DVBT z qnap na tv
Cześć. Nie chce dodatkowo ciągnać kolejnego kabla do każdego TV, a skoro mam na qnapie dvbt to czy istnieje jakaś możliwość aby po sieci lokalnej to odebrać ? Próbowałem z dvblinkiem ale tylko pod iptv i nie chciało to działać. TV Hedend nie widać w sieci. Ktoś coś pomoże ?- pa_blo
- Temat
- serwer multimediów
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Pomoc Tvheadend - konfiguracja iptv
Witam, Pomoże ktoś aby to skonfigurować ?- pa_blo
- Temat
- multimedia qnap
- Odpowiedzi: 2
-
Pomoc TV Station - zaloguj
Witam, Kiedyś to sobie zainstalował i chyba skonfigurowałem. Teraz próbuje włączyć i chce abym sie zalogował niestety nie mogę sobie przypomnieć czy ustawiałem i jakie ustawiałem login i hasło. Próbowałem odinstalować ale to nic nie pomogło. Dane na które loguje się do NASa nie wchodzą.- pa_blo
- Temat
- multimedia qnap
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Edycja danych w mailu
Witam, Chciałbym zapytać czy jest możliwość edycji wiadomości mailowej wysyłanej po założeniu konta ?- pa_blo
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Witam
Witam wszystkich. Dołączam do Was z qnap ts-451- pa_blo
- Temat
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Witaj nieznajomy!