-
Dyskusja Czy można przenieść dyski pomiędzy QNAPami?
Witam grupę Posiadam QNAP TS-453 Pro, który zawiesił się na booting. Po wyjęciu dysków, restartowaniu, cały czas to samo. Podpięcie monitora nie daje nawet sygnału. Pomyślałem, że posiadam jeszcze TS-412U, stąd moje pytanie. Czy jak te 4 dyski z 453 Pro włoże do 412U to będę miał nadal dostęp...- tadek
- Temat
- migracja dysków ts-412u ts-453
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Rozmiar woluminu a migawki
Witajcie, Konfiguruję nowego QNAPa i mam problem z kwestią rozmiaru woluminu i miejsca na migawki, ale od początku. Posiadam 10,5 TB miejsca zrobionego w RAID1. Stworzyłem jeden wolumin 6,5 TB z myślą, aby pozostawić wolne miejsce na migawki. I tutaj jest moje pytanie. 1. czy migawki będą się...- tadek
- Temat
- pule i woluminy
- Odpowiedzi: 4
-
Pomoc Qnap TS-412U i brak migawek
Witam grupę, Mam trochę dziwne pytanie, ponieważ posiadam Qnap TS-412U i nie widzę nigdzie opcji zrobienia migawek. Nie ma też odpowiedniej aplikacji do pobrania. Dziwne, ponieważ mam też Qnap TS-453 Pro i tam jest aplikacja Pamięć masowa i migawki. O co chodzi?- tadek
- Temat
- https migawek migawki ts-412u ts-453
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Pomoc [QuFirewall] Notification from your device
Witam. Właśnie zacząłem dostawać komunikaty o takiej treści: [Warning][QuFirewall] Notification from your device: XXX NAS Name: XXX Severity: Warning Date/Time: 2022/01/12 09:58:02 App Name: QuFirewall Category: Firewall Events Message: [QuFirewall] In time of 2022-01-12 09:57:00 ~ 2022-01-12...- tadek
- Temat
- notification qufirewall
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Kopia danych z serwera zewnętrznego na QNAPa
Witam, Posiadam serwer zewnętrzny zakupiony w jakiejś firmie hostingowej. Chciałbym z katalogu FTP przenosić dane do QNAPa. Jest możliwe? Kombinowałem coś z kopiowaniem na poziomie Rsync ale nie działa. Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.2 Model: TS-251.- tadek
- Temat
- kopia ts-251
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Harddisc medium error. Please run bad block scan od this driver or replace the driver if the error
Witam, Do mojego QNAPa 412u dołożyłem dwa nowe dyski, ponieważ jeden ze starych ma już ostrzeżenie. Niestety podczas próby formatowania jednego z nowych pojawił się błąd i nie wiem czy to awaria dysku, czy da się to jakoś zrobić. Na załączonych zdjęciach dysk 1 i 2 to nowe dyski. Dysk nr 1...- tadek
- Temat
- error pule i woluminy
-
Dyskusja Zapisywanie danych na kilku woluminach
Witam, Posiadam dwa QNAPy. Na pierwszym pracuję i ma on 5 GB pojemności zrobiony z dwóch dysków jako jeden wolumin, a drugi QNAP służy mi jako backup pierwszego. W backupie mam też 5 TB powierzchni zrobionej z trzech dysków (1,5 TB, 2 TB i 2 TB). Czy jest możliwość aby dane z pierwszego...- tadek
- Temat
- dysków pule i woluminy wolumin
-
Dyskusja Z RAID1 na RAID0 bez utraty danych. Da się?
Witam, Jak w temacie. Potrzebuję miejsca i muszę zrezygnować z RAID1 na rzecz RAID0. Da się to zrobić bez utraty danych?- tadek
- Temat
- danych raid raid1
- Odpowiedzi: 17
-
Dyskusja Brak dostępu do folderów
Witam, Mam problem z dostępem do folderów importowanych z Dropboxa. Skonfigurowałem NASa tak, że spiąłem go z Dropboxem, jednak foldery i pliki, które są ściągane z Dropboxa można tylko kopiować. Nie mogę do folderów nic wkleić. Sprawdzałem prawa dostępu i wszystko jest dobrze. Dla testów w...- tadek
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 2
-
QNAP i Dropbox
Witam, Czy na tym serwerze plików QNAP TS-251 2-bay TurboNAS można zainstalować Dropboxa i zsynchronizować go z naszym kontem? Czytałem ten artykuł jednak jest niejasny, ponieważ jest to wersja beta i nie wiem czy będzie działać na oprogramowaniu, które ma ten sprzęt. Ktoś z Was ma takie...- tadek
- Temat
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Archiwum Logi użytkowników
Witam Jak skonfigurować QNAPa aby zapamiętywał logi działania użytkowników? Chodzi mi o historię połączeń, logowania, działania na plikach (kopiowanie, kasowanie, wgrywanie) itd. Da się to zrobić? Przepraszam. Nie zauważyłem wielkiej ikony w Ustawieniach systemowych.- tadek
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Backup z jednego QNAPa na drugiego
Witam wszystkich Wymieniłem serwer TS412U na TS-453 Pro. W 412 mam dwa dyski spięte w RAID1 o pojemności 1,5TB każdy. W 453 mam dwa dyski 3TB każdy, spięte w RAID1. Nowy NAS mam podpięty w sieci w biurze i służy do wymiany plików. Z komputerami serwer łączy się poprzez switch Cisco Gigabit...- tadek
- Temat
- backup raid ts-453
- Odpowiedzi: 9
-
Witam wszystkich
Witam wszystkich Moją przygodę zacząłem z QNAP TS412U, teraz przeszedłem na TS-453 Pro. Pozdrawiam- tadek
- Temat
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Witaj nieznajomy!