1. mario709

Dyskusja QNAP + 2 dostawców internetu

Hej, Dzisiaj siedzę już troszkę czasu, gdyż próbuję zrobić coś co chciałbym czasowo odpalić na naszym firmowym QNAP. 1. Chciałbym połączyć 2 dostawców internetu w port Trunking-u (Ballance-tlb). 2. Taki połączenie spiąć w Virtual Switch1. 3. Taki VirtualSwitch1 chciałbym ustawić do...
  2. mario709

Dyskusja Foldery widmo - jak usunąć

Hej, 1. Zrobiłem export ustawień QNAP do pliku. 2. Następnie od nowa zainicjowałem NAS-a (całkowity format). 3. W trzecim kroku zaimportowałem ustawienia z pliku z pkt 1. Niestety potworzyły się puste foldery, które nie istnieją i nie mogę ich usunąć z File Station. Jak je wywalić. Wiem...
  3. mario709

Dyskusja QNAP TS1279U CPU + RAM Upgrade - help

Cześć, Chcę zabrać się w firmie w której pracuję za modernizację naszego wysłużonego już NAS-a. NAS przez ostatnie x lat praktycznie tylko dmuchał powietrze w serwerowni (tak wiem - śmieszne, ale tak było). Model to: QNAP TS1279U-RP. 12 x 1TB HDD. Planuję dołożyć mu RAM-u do oporu (16 lub...
  4. mario709

Dyskusja RTRR QNAP - inny NAS (FTP)

Hej, Od kilku dni głowię się nad problemem jak pożenić synchronizację danych zawartych na moim QNAP-ie z FTP postawionym na innym serwerze NAS. Udało mi się dobić z pozycji RTRR QNAP-a do wspomnianego FTP, lecz po połączeniu otrzymuję takie zawrotne prędkości, że aż ściany wykrzywia jak wpadnie...
  5. mario709

Dyskusja EPCAM EP2036BP 1080p POE, Onvif 2.4 + detekcja ruchu

Witajcie, Chcę wymienić swoją kamerkę podłączoną do Qnap-a TS-251. Jedyne na czym mi zależy to nagrywanie bezpośrednio na QNAP (Surveillance Station) wideo po detekcji ruchu. Nic więcej nie ma robić ta kamerka, tylko nagrywać w określonym harmonogramie po wykryciu ruchu. Bardzo boli mnie myśl...
  6. mario709

RAM 1GB SOD 1.35V PC3-12800 z QNAP TS-251

Sprzedam kość pamięci z QNAP-a którego kupiłem 22-02-2015. Od razu do NAS-a wrzuciłem dwie większe pamięci, stąd ta kość nie była używana. Sprawdziłem jedynie że jest sprawna w nettopie. Cena 40 zł + wysyłka (5zł list priorytetowy). Tel. 723 248 462 Pozdrawiam, mario709
  7. mario709

Przy piwie TS-251 - Pierwsze wrażenia

Kupiłem NAS TS-251. Dorzuciłem do 8GB RAM i staram się ogarnąć o co w tym wszystkim chodzi :-) Jestem totalnie świeży. Zapału mi nie brakuje...snu za to bardzo ostatnio :-) Z informacji które mogą się przydać: a) QNAP ładnie pracuje z zewnętrzną kartą dźwiękową Creative X-Fi HD (bałem się o to...
  8. mario709

Witam, wszystkich

Kupiłem NAS TS-251. Dorzuciłem do 8GB RAM i staram się ogarnąć o co w tym wszystkim chodzi :-) Jestem totalnie świeży. Zapału mi nie brakuje...snu za to bardzo ostatnio :-) Pozdrawiam. mario709