-
Pomoc Sposób na pobieranie plików z music station
Witam, Czy istnieje jakiś prosty sposób aby pobrać kilkanaście plików muzycznych z music station (np z listy utworów) na dysk komputera aby później zgrać na cd-audio albo na usb ? Dotychczas wyświetlam utwory w music station później wyszukuję je za pomocą file station i pobieram... jest to...- Mariuszynski
- Temat
- music station
- Odpowiedzi: 5
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja QVR Client + Mac OS
na Windowsie (obecnie tylko w IE) wszystko działa bez problemu. Natomiast mam problem z przeglądaniem historii zapisanych nagrań w QVR Client for Mac (jedyny program oficjalny) do podglądu monitoringu z kamer IP. Ostatnia aktualizacja dla MAC OS była w lipcu 2014r. Program się tnie, zawiesza...- Mariuszynski
- Temat
- macos qvr pro
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja UPS ustawienia
Witam, która z opcji jest bezpieczniejsza dla serwera QNAP działającego z UPS: 1. wyłącz serwer po utracie zasilania przez ... minut, czy 2. system przejdzie do trybu "auto - protection"? O ile ta pierwsza opcja jest zrozumiała-serwer się wyłącza, o tyle przy drugiej opcji serwer cały czas...- Mariuszynski
- Temat
- ups
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Problem z Qsync na Macbook'u Air
Mam dziwny problem z programem Qsync na MAC OS X Yosemite. W Windows problem nie występuje. Chodzi o to, że w katalogu użytkownika mam folder .Qsync, w którym znajduje się folder o nazwie DOMY. Qsync z uporem maniaka (po wybudzeniu z uśpienia Macbook'a) usuwa mi zawartość folderu, ale co dziwne...- Mariuszynski
- Temat
- qsync
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Powielanie root w smb.conf
Witam, Kontroler domeny w QNAP po dłuższym użytkowaniu zaczyna spowalniać aż do momentu kiedy przestanie działać. Problem jest w zaawansowanych prawach dostępu do plików/katalogów. Każdorazowa zmiana uprawnień poprzez "Foldery współdzielone" powoduje powielenie użytkownika root w pliku...- Mariuszynski
- Temat
- smb
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Windows 10 i kontroler domeny samba
Witam, mam dwa urządzenia QNAP TVS-471 oraz TS-253 Pro. Na obu zainstalowałem VIRTUALKĘ Windows 10. Różnica jednak jest taka, że TS-253 Pro pracuje na protokole smb 2.1 i świetnie współpracuje z kontrolerem domeny, natomiast aby do kontrolera domeny w TVS-471 można było podłączyć Win 10 to...- Mariuszynski
- Temat
- smb ts-253 windows
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Cacti lub jego zamiennik pod Qnap
Witam, czy jest jakaś gotowa paczka pod Qnap oprogramowania Cacti lub jego zamiennik pod Qnap? Może komuś udało się zainstalować? Proszę o sprawdzone metody przez użytkowników- Mariuszynski
- Temat
- serwer www
- Odpowiedzi: 26
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Odzyskiwanie danych z ext4
W jaki sposób mogę odzyskać dane z jednego z dysków QNAP jeśli partycja z danymi to ext4 w RAID1? Próbowałem programami R-Studio, DiskInternals Linux Reader, Ext2Fsd, Ext2explorer i nic, partycja jest jako RAW w systemie Windows i nie można jej odczytać żadnym z programów.- Mariuszynski
- Temat
- backup
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Pomoc System nie startuje
Mam Qnap TVS-471. System nie startuje, dyski odłączone, na wyświetlaczu widnieje napis "System booting>>>>" i tak ciągle, brak jakiegokolwiek sygnału dźwiękowego nawet po kilku minutach. Proszę o pomoc jak przywrócić system do działania?- Mariuszynski
- Temat
- awaria / nie startuje
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Edycja z telefonu (word, excel itp.) w Qsync
Czy jest jakiś sposób na edycję plików (word, excell itp) znajdujących się np. w katalogu qsync na qnapie bezpośrednio z telefonu lub tabletu ?- Mariuszynski
- Temat
- qsync
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Urządzenia mobilne i Narzędzia użytkowe
-
Pomoc kontroler domeny jak ustawić ścieżkę profilu i folder domowy
Witam, co wpisać w ścieżkę profilu dla użytkownika w kontrolerze domeny? Jeśli podam tam dowolny dostępny katalog dla użytkownika to podczas logowania do domeny pisze mi komunikat, że nie potrafi załadować profilu. Podczas wylogowywania system windows nie kopiuje profilu na dysk NAS do...- Mariuszynski
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 4
-
Archiwum xbmc - sortowanie gatunek, artysta
Mam problem z xbmc, nie potrafię sortować (wybierać) muzyki wg artysty lub gatunku. Po wybraniu opcji wg gatunku xbmc się zawiesza. Można tylko sortować wg albumu. Dokonałem już indeksowania multimediów i problem nadal występuje. Czy ma ktoś może jakąś sugestię? Problem się rozwiązał, dziś qnap...- Mariuszynski
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
qnap ts-212E czy S ds214se?
Proszę o pomoc w wyborze. Chcę serwerek, który zastąpi mi funkcjonalność dropbox'a (przechowywanie plików, udostępnianie linków do tych plkków), który lepszy?- Mariuszynski
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)