-
Witam
Ten post jest tylko po to by pozbyć się ramki z ukończoną konfiguracją profilu. Niestety wymagania systemowe :(- WRaq
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Pomoc Uszkodzone Porty LAN w TS-509 Pro
Po dłuższej nieobecności w domu i odłączonym zasilaniu od QNAP 509 Pro i po ponownym podłączeniu go do sieci mam bardzo dziwny objaw. Mianowicie opa porty lan świecią wszytskimi lampkami światłem ciągłym. Nie przeszkadzało by mi to wcale, ale niestety karty sieciowe pomimo ustawionej...- WRaq
- Temat
- ts-509
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Lista kompatybilności UPS'ów z USB ??
Czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek posiada UPS'a innego niż APC z portem USB który jest widzialny przez QNap'a? Chodzi mi o takich producentów jak: CyberPower, Ever, Fideltronik, Orvaldi ?? Bardzo proszę o wypowiedziw tej sprawie.- WRaq
- Temat
- ups
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Raid 5,5+1, 6 - odzysk danych z QNAP
Witam serdecznie Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość w jakis sposób zabezpieczenia się przed awarią sprzętu QNAP'a (nie dysków). Chodzi mi głównie o możliwość skopiowania konfiguracji ustawień QNAP'a w takie miejsce by po awarji sprzętu (kontroler, płyta, procesor, ram itp) była...- WRaq
- Temat
- raid
- Odpowiedzi: 0
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Add disk to Raid5 4+1 HDD and rebuild data
Witam serdecznie Mam takie zapytanie dotyczące powiększenia Raid'a 5 o kolejny dysk. Chodzi mi konkretnie o 3 komunikat czytany od góry. Pojawił się zarówno na wyświetlaczu jak i w logach. Czy to znaczy, że straciłem jakieś dane? Czy to tylko chwilowy brak dostępu do dysków spowodowany inną...- WRaq
- Temat
- hdd raid storage
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
UPS APC po RS 232
Mam pytanie dla osób ciut lepiej znających się na QNAP'ie Ostatnio mam problemy w mojej wiosce z napieciem i moim serwerkiem TS-509 Pro. Na starych serwerach linux'owych stosowałem oprogramowanie do obsługi APC po łączu RS 232 z poniższej lokalizacji http://www.apcupsd.com/ Czy istnieje jakaś...- WRaq
- Temat
- ts-509 ups
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Tips & Trick w QNAP'ie
Instalacja dodatkowego oprogramownaia po ssh Instalujemy za pomocą QPKG oprogramowanie Optware-ipkg + restart QNapa Nastepnie już możemy sobie instalować pojedyńcze poczuszki za pomocą komendy z poziomu ssh /opt/bin/ipkg update /opt/bin/ipkg install mc /opt/bin/ipkg install <inna dowolna...- WRaq
- Temat
- optware / ipkg ssh uprawnienia
-
Jak ustawić przydział (quota) dla Gościa
Mam katalog public do którego wszyscy użytkownicy sieci mają dostęp bez hasła. Mogą tam trzymac pliki i katalogi tylko przez określony czas (30 dni), później są automatycznie kasowane skryptem wywoływanym z crontaba. Moje pytnie brzmi jak ustawić limit np 100Gb dla goscia w zasobie public Każdy...- WRaq
- Temat
- udostepnianie plików
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Zmiana hasla z poziomu shell oraz beep beep
Witam koleżanki i kolegów Mam pytanie odnośnie zmiany hasła z poziomu shell. Po zalogowaniu się poprzez ssh i wydaniu polecania passwd admin udało mi się zmienić hasło. Niestety od tej pory nie mam możliwości zalogowania się na admina z poziomu WWW. Mapowanie zasobów (samba) funkcjonowało na...- WRaq
- Temat
- konfiguracja systemu