-
Sprzedam TVS-670pro i3 - 2GB
Sprzedam w zasadzie nowy jak w temacie 670pro z prockiem i3 i 2 GB ramu 6 slotów, zapakowany fabrycznie, z kompletem dokumentów 12 miesięczna gwarancja, 24 rękojmia realizowane przez wiodącego polskiego dystrybutora Pełna specyfikacja na stronie producenta cena jaka mnie interesuje to 3200pln -... -
Dyskusja Wysokie użycie zasobów procesora przez qsync.php i vpnfilter
Witam Czy ktoś oprócz mnie obserwuje wysokie zapotrzebowanie na zasoby przez procesy qsync.php i vpnfilter ? Procesy konsumują po około 12% zasobów procesora, nawet jeśli aplikacja qsync central jest odinstalowana. W związku z tym, że w serwerze jest zainstalowany i7-4790s wygląda na to, że...- Siona
- Temat
- 4.3.3 php qsync vpnfilter
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Sprzedam S 213j - 450PLN
Sprzedam NAS S 213j Stan idealny, komplet sklepowy wraz z opakowaniem i dokumentacją, bez dysków. Cena 450PLN wysyłka po mojej stronie. -
Archiwum Zjadanie zasobów wolumenu systemowego przy kopiowaniu SMB na inny wolumen
hej Pojawił mi się problem przy kopiowaniu plików z maszyn W10 na udziały użytkowników na Qnapie. Udziały użytkowników są ulokowane na wolumenie nr 3 (RAID5 - 3 dyski). Przy kopiowaniu zaczyna zmniejszać się ilość wolnego miejsca na wolumenie systemowym (SSD) - nie pokazując jednocześnie żadnych...- Siona
- Temat
- cache smb wolumen
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Pomoc Uruchamianie Mikrotik CHR w virtualisation station
Czy ktoś uruchamiał CHR od mikrotika na Qnapie? Interesuje mnie, który obraz powinienem pobrać i jak przeprowadzić całą akcję. Chciałbym pobawić się Mikrotik Dude - do tego w zupełności wystarczy najniższa licencja CHR (darmowa).- Siona
- Temat
- działa manual mikrotik obraz virtualization station
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja Automatyczne montowankie udziałów wolumenu innego niż systemowy dla folderów /homes
Aktualnie mam postawiony system na dysku SSD 256GB - co automatycznie implikuje pewne ograniczenia powierzchni dla folderów systemowych, które sa umieszczone na wolumenie systemowym. SSD przeznaczony jest na system i działające VM. Jako drugi wolumen mam RAID5 6TB na którym przechowuję dane. Na...- Siona
- Temat
- homes share ssd users wolumin
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Dyskusja Podmontowanie zasobów qnap do VM Xpeology jako natywnych
Jest sobie Qnap z RAID5, na którym stoi jako VM xpeology z bardzo małym systemem dyskowym (cirka 40-50GB). Chciałbym na sztywno podłączyć udziały z Qnapa po foldery w xpeology do wykorzystania w Photostation, audiostation i foldery użytkowników. Myślałem o użyciu NFS i wirtualnego switcha...- Siona
- Temat
- local modding mount photo qnap
- Odpowiedzi: 26
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
TS-453A stan idealny ponad 1,5 roku gwarancji
Sprzedam serwer Qnap TS-453A zakupiony na końcu grudnia 2015. Polska dystrybucja, 2 lata gwarancji, stan idealny (nie dostrzegam żadnych uszczerbków), 4GB ramu. Pełny zestaw sklepowy. Pilota nawet nie otwierałem. Cena: 1900PLN - wysyłka kurierem po mojej stronie. Możliwy oczywiście odbiór... -
Bufor - co z czym i dlaczego - oraz po co...
Siona zamieścił nową galerię zdjęć: Bufor - co z czym i dlaczego - oraz po co... Czytaj więcej na temat wystawy zdjęć...- Siona
- Temat
- dlaczego forum pracy zasilacz
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Recenzje, artykuły, wdrożenia i analizy
-
TS-453 pro czy TS-563 no chyba, że jednak jakiś synek?
Mam problem z wyborem jak w temacie: 453 pro - fajny, na celeronie, 2 jaja?, 4xGbE (po co? ), wyświetlacz (kompletnie mi niepotrzebny bo klamot stoi w kącie), tylko 4 kieszenie... 563 - fajny :D, na AMD ???? (nie wiem czy to zaleta czy wada), 2xGbE - potrzeba więcej?, 4 jaja?, 5 kieszeni...- Siona
- Temat
- Odpowiedzi: 19
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)