1. hubert1977

Dyskusja LibreNMS

uruchomił ktoś LibreNMS ? w dokerze ? jakiś how to ? mi wywaliło APP_KEY wygenerowałem i miło ze robię zgodnie z instrukcją pojawiają sie błedy może ktoś to już ogarnął i przedstawi przepis
  2. hubert1977

Dyskusja aktualizacja firmware - zawieszony qnap

hello world Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5.0722 Build 20181007 Model serwera: QNAP TS-451s pojawiła się informacja że jest nowy firmware - zdecydowałem się - wszystko odbyło się jak trzeba ale system się nie podniósł tragedia bo miałem na qnapie bajki i dzieciak robi awanturę, bo nie...
  3. hubert1977

Dyskusja ograniczenie w sambie - ilość pobieranych plików

Cześć temat dotyczy samby mam udostępnione zasoby dla kilku użytkowników są 2 grupy (admin i user) admin full dostęp user tylko odczyt istnieje potrzeba aby użytkownik nie mógł skopiować/pobrać/użyć więcej niż 5 plików z zasobów na raz lub np tylko 50 na godzinę - głownie chodzi o...
  4. hubert1977

Archiwum Container Station

część TVS-473e po ostatniej aktualizacji systemu do wersji z 23 maja pojawiała się aktualizacja Container Station i niestety klikłem aktualizuj wszystkie teraz nie chce się podnieść a miałem tam mssqla z ważna dla mnie bazą (baza jest w pliku wiec odzyskana) proszę o pomoc
  5. hubert1977

Dyskusja pusto na pulpicie

Hello world :) Wersja oprogramowania Firmware: QTS 4.3.4.0551 build 20180413 Model serwera: QNAP TVS-473 po wgraniu QTS 4.3.4.0516 build 20180315 pojawił się taki oto ekran po logowaniu się do serwera co ciekawe po restarcie wszystko wraca i przez jakiś czas jest obecne - nie zorientowałbym...
  6. hubert1977

Dyskusja Syslog

Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.6 Build 20170628 Model serwera: QNAP TS-459U+ jak używa sysloga chciałem kontrolować stan drukarek wydaje mi się że syslog odczytuje protokół snmp wiec była by tam informacja o stanie drukarki nie wiem tylko jak dodać cokolwiek do tego sysloga - może macie...
  7. hubert1977

Dyskusja rozszerzenie php o snmp

witajcie Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.6 Build 20170628 Model serwera: QNAP TS-459U+ na qnapie używam GLPI - narzędzie do inwentarzu sprzętu w sieci znalazłem wtyczkę która bo snmp powinna podawać mi stany drukarek (m.in ilość tonera) GLPi Plugins niestety wtyczka wymaga rozszerzenia...
  8. hubert1977

Dyskusja Port Trunking

mam kłopot z "połączeniem w jedną" kart lan - w modelu TS-269L ten punkt był prosty i intuicyjny a tutaj mam kłopot jak widać na niżej wpiętym screenie karty są dwie po kliknięciu Port Trunking spodziewałem się widzieć oba interfejsy, które wg mnie należało by zaznaczyć w tryb port trunking a...
  9. hubert1977

Dyskusja przeglądanie sieci z NASa

czasami chciałbym przejrzeć zdalnie urządzenie wewnątrz sieci np. kamerę ip - oczywiście mogę przekierować porty na routerze i przeglądać np www urządzenia bezpośrednio - zdarza się że np drukarki nie mają wystawionych portów (bo i po co), ale gdybym mógł do drukarki zajrzeć przez www z poziomu...
  10. hubert1977

Dyskusja kodowanie MP4

po aktualizacji TS-269L HD station wysiadło kodowanie wcześniej mogłem odtwarzać te filmy teraz nie - co ciekawe gdy najadę na film to ukazuje mi się klatka z tego filmu czyli w jakiś sposób te filmy czyta - ale mam ogromnego dropa - gubi klatki a wcześniej było ok. oprócz aktualizacji HD...
  11. hubert1977

Dyskusja ipla na 269L

w wielu opisach tego sprzętu jest napisane że działa na tym sprzęcie IPLA dziś po wielu bojach poddałem się - wtyczki ipli nie znalazłem czy ktos na forum uruchomił iple ? jakieś how to istnieje ? dajcie znać czy w ogóle się da
  12. hubert1977

Dyskusja Kłopot z obrazem

mój Q model 269L nie generuje obrazu od kiedy zainstalowałem HD TV pisze na ekranie brak sygnału - co jakiś czas mrygnie mi obraz na którym widać kilka kwadratów przypuszczam że chodzi o częstotliwość odświeżania ekranu - nadawany sygnał hdmi jest chyba po za zakresem TV gdzie ustawię ręcznie...
  13. hubert1977

qnap system obiegu dokumentów OPENKM

czy komuś udało się uruchomić system zarządzania dokumentami openkm na naszych qnap-ach ? nie bardzo wiem w jaki sposób zmusić qnap-a do współpracy z tym systemem trzeba uruchomić jave (zainstalowałem paczkę i niby jest) potem serwer jboss - i tu umarłem w jaki sposób pociągnąc to dalej ...
  14. hubert1977

dramat z dzwienkiem model 1000p

okazuje iż podłączony via HDMI do TV Philips NMP1000p nie przekazuje dźwięku w formacie MP3 - jest cisza absolutna - kabel jest sprawny gdyż inne urządzenie tego typu (DVICO 6500a) radzi sobie z tym bez problemów, wgrałem najnowszy dostępny soft, a mimo to problem nie ustąpił, wydaję się iz...