-
Dyskusja LibreNMS
uruchomił ktoś LibreNMS ? w dokerze ? jakiś how to ? mi wywaliło APP_KEY wygenerowałem i miło ze robię zgodnie z instrukcją pojawiają sie błedy może ktoś to już ogarnął i przedstawi przepis- hubert1977
- Temat
- container docker serwer www syslog
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja aktualizacja firmware - zawieszony qnap
hello world Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5.0722 Build 20181007 Model serwera: QNAP TS-451s pojawiła się informacja że jest nowy firmware - zdecydowałem się - wszystko odbyło się jak trzeba ale system się nie podniósł tragedia bo miałem na qnapie bajki i dzieciak robi awanturę, bo nie...- hubert1977
- Temat
- aktualizacja aktualizacja firmware firmware qnap ts-451
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja ograniczenie w sambie - ilość pobieranych plików
Cześć temat dotyczy samby mam udostępnione zasoby dla kilku użytkowników są 2 grupy (admin i user) admin full dostęp user tylko odczyt istnieje potrzeba aby użytkownik nie mógł skopiować/pobrać/użyć więcej niż 5 plików z zasobów na raz lub np tylko 50 na godzinę - głownie chodzi o...- hubert1977
- Temat
- dostęp samba udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Archiwum Container Station
część TVS-473e po ostatniej aktualizacji systemu do wersji z 23 maja pojawiała się aktualizacja Container Station i niestety klikłem aktualizuj wszystkie teraz nie chce się podnieść a miałem tam mssqla z ważna dla mnie bazą (baza jest w pliku wiec odzyskana) proszę o pomoc- hubert1977
- Temat
- container station
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja pusto na pulpicie
Hello world :) Wersja oprogramowania Firmware: QTS 4.3.4.0551 build 20180413 Model serwera: QNAP TVS-473 po wgraniu QTS 4.3.4.0516 build 20180315 pojawił się taki oto ekran po logowaniu się do serwera co ciekawe po restarcie wszystko wraca i przez jakiś czas jest obecne - nie zorientowałbym...- hubert1977
- Temat
- color qts serwera
-
Dyskusja Syslog
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.6 Build 20170628 Model serwera: QNAP TS-459U+ jak używa sysloga chciałem kontrolować stan drukarek wydaje mi się że syslog odczytuje protokół snmp wiec była by tam informacja o stanie drukarki nie wiem tylko jak dodać cokolwiek do tego sysloga - może macie...- hubert1977
- Temat
- logi / diagnostyka public syslog ts-459u
- Odpowiedzi: 14
-
Dyskusja rozszerzenie php o snmp
witajcie Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.6 Build 20170628 Model serwera: QNAP TS-459U+ na qnapie używam GLPI - narzędzie do inwentarzu sprzętu w sieci znalazłem wtyczkę która bo snmp powinna podawać mi stany drukarek (m.in ilość tonera) GLPi Plugins niestety wtyczka wymaga rozszerzenia...- hubert1977
- Temat
- php snmp ts-459u
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Port Trunking
mam kłopot z "połączeniem w jedną" kart lan - w modelu TS-269L ten punkt był prosty i intuicyjny a tutaj mam kłopot jak widać na niżej wpiętym screenie karty są dwie po kliknięciu Port Trunking spodziewałem się widzieć oba interfejsy, które wg mnie należało by zaznaczyć w tryb port trunking a...- hubert1977
- Temat
- link aggregation networking port trunking ts-269l
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja przeglądanie sieci z NASa
czasami chciałbym przejrzeć zdalnie urządzenie wewnątrz sieci np. kamerę ip - oczywiście mogę przekierować porty na routerze i przeglądać np www urządzenia bezpośrednio - zdarza się że np drukarki nie mają wystawionych portów (bo i po co), ale gdybym mógł do drukarki zajrzeć przez www z poziomu...- hubert1977
- Temat
- networking
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja kodowanie MP4
po aktualizacji TS-269L HD station wysiadło kodowanie wcześniej mogłem odtwarzać te filmy teraz nie - co ciekawe gdy najadę na film to ukazuje mi się klatka z tego filmu czyli w jakiś sposób te filmy czyta - ale mam ogromnego dropa - gubi klatki a wcześniej było ok. oprócz aktualizacji HD...- hubert1977
- Temat
- ts-269l
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Dyskusja ipla na 269L
w wielu opisach tego sprzętu jest napisane że działa na tym sprzęcie IPLA dziś po wielu bojach poddałem się - wtyczki ipli nie znalazłem czy ktos na forum uruchomił iple ? jakieś how to istnieje ? dajcie znać czy w ogóle się da- hubert1977
- Temat
- serwer multimediów
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Kłopot z obrazem
mój Q model 269L nie generuje obrazu od kiedy zainstalowałem HD TV pisze na ekranie brak sygnału - co jakiś czas mrygnie mi obraz na którym widać kilka kwadratów przypuszczam że chodzi o częstotliwość odświeżania ekranu - nadawany sygnał hdmi jest chyba po za zakresem TV gdzie ustawię ręcznie...- hubert1977
- Temat
- hd station
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
qnap system obiegu dokumentów OPENKM
czy komuś udało się uruchomić system zarządzania dokumentami openkm na naszych qnap-ach ? nie bardzo wiem w jaki sposób zmusić qnap-a do współpracy z tym systemem trzeba uruchomić jave (zainstalowałem paczkę i niby jest) potem serwer jboss - i tu umarłem w jaki sposób pociągnąc to dalej ...- hubert1977
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 0
-
dramat z dzwienkiem model 1000p
okazuje iż podłączony via HDMI do TV Philips NMP1000p nie przekazuje dźwięku w formacie MP3 - jest cisza absolutna - kabel jest sprawny gdyż inne urządzenie tego typu (DVICO 6500a) radzi sobie z tym bez problemów, wgrałem najnowszy dostępny soft, a mimo to problem nie ustąpił, wydaję się iz...- hubert1977
- Temat
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)