-
Archiwum qBittorrent za Gluetun na QNAP – problem z dostępem do Web UI w LAN
Próbuję skonfigurować środowisko torrentowe na QNAP przy użyciu Container Station z następującymi komponentami: Gluetun (qmcgaw/gluetun) – VPN NordVPN qBittorrent (lscr.io/linuxserver/qbittorrent) – ma działać za Gluetun System: QNAP NAS (Container Station, Docker) Konfiguracja: Gluetun...- winiak
- Temat
- qbittorrent vpn
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Archiwum Qumagic - brak zdjęć w telefonie
Mam problem z apką na telefonie, aplikacja łączy się z serwerem ale w zakładce zdjęcia nie widzi galerii (kilka dn temmu było ok), po przejściu do zakładki video widać pliki z filmami a przy wyborze zakładki albumy ładują się one prawidłowo. Jedynie zakładka zdjęcia nie wyświetla zawartości z...- winiak
- Temat
-
NAS do dużej ilości zdjęć i filmów GoPro
Cyan Media musi wrzucić jeśli chce miniaturski z gopro - przerabiałem to jakiś czas temu- winiak
- Post #26
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Pytania dot. QuFirewall - Jak zabezpieczyć serwer?
trochę już się nauczyłem :) jeszcze muszę rozkminić dlaczego pihole przestaje działać ale pewno założe nowy topic do pod ten problem. Dostęp do dysków mam a dzisiaj już usypiam na klawiaturze więc pewno dopiero w weekedn wezme się za naprawę własnych błędów- winiak
- Post #48
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
eh, tego się obawiałem, całą konfigurację trzeba będzie robić od nowa :/- winiak
- Post #46
-
i tutaj najpewniej jest problem, wcześniej jak mnei qufirewall uwalał to mogłem się dostać przez myqnap a teraz nawet tam mnie wywala- winiak
- Post #44
-
tak podaje nowy nr portu i dostaje zwrotkę o odrzuceniu połączenia. Serwer działa bo dostęp do zmapowanych dysków mam. Przez QFindera mogę zalogować się do niektórych ustawień ale już panelu QTS nie mogę wywołać- winiak
- Post #38
-
zmieniłem porty i nie mogę dostać się do nas, ani w sieci lokalnej ani poprzez smartlink :/ przy póbie użycia qfinder dostaje zwrotkę - witryna nie osiągalna, serwer odrzucił połączenie. Jakieś pomysły?- winiak
- Post #35
-
Instruktaż/Tutorial Plex - współdzielenie bibliotek pomiędzy odległymi użytkownikami
możecie również mi udsotępnić biblietki - login: winiak61, ofc odwdzięcze się tym samym :) kilka zaproszeń w sumie już poszło :)- winiak
- Post #226
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Pomoc Pomoc przy wyborze routera do domu
mam asusa ac68u jak Pawliko i nie polecam, cyklicznie co dwa lata wymieniany na reklamacji bo padają porty lanowe/wanowe, o do ubiquity to jest to najtasze rozwiązanie które wybierają firmy, któe skąpią kasy na sieć a potem płaczą, że mają z nią problemy- winiak
- Post #15
-
Pierwszy dysk NAS, ale jaki ... ?
1. TS-x53 powinien spełnić twoje ozekiwania, obecnie sam korzystam z tego modelu i łądnie chodzi z 16GB ramu 2. nieh ktoś inny się wypowie, nie mam ssd, na razie hdd i wystarcza i myślę, że i Tobie wystarczy do tego co opisałeś 3. zależy co będziesz na nim robił, wg mnie min. to 8GB a im więcej...- winiak
- Post #3
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Wiedza PiHole - QNAP
adresacja jest inna poprzednia 192.168.1.x a nowa ma 192.168.4.x, już ogarnąłem :)- winiak
- Post #43
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Wiedza PiHole - QNAP
przepinam właśnie kabelki, zobaczę samo wyłączenie qfirewalla nie rozwiązało problemu, musiałem przepiąć z tyłu port (przełacznik wirtualny pewnie wymusza adresacje z poza puli). Trzeba będzie to od nowa ustawić ale cóż, taki life :)- winiak
- Post #41
-
Wiedza PiHole - QNAP
pytanko mam do osób mądrzejszych xD zmieniłem dostawcę neta (w końcu mam światło) i dostałęm router od dostawy (chyba trzeba go będzie zmienić bo nie mogę się dostać do jego ustawień) ale wracając do pihole - czy to możliwe, że pihole blokuje mi dostęp do qnapa? po zmianie routera, wykryłem nas...- winiak
- Post #39
-
Archiwum niski upload qnapa- pomimo, że inne urządzenia w sieci osiągają większe prędkości
Heyo, mam problem z uploadem i pobieraniem danych z qnapa. Jak łączę się przez myqnaplcloud, to przy ściąganiu pliku osiągam masakryczne prędkości rzędu 100-200kB/s. Spróbowałem ustawić HBS3 na synchronizację plików z chmurą ale prędkości też nie powalają, upload idzie jak na poniższym screenie...- winiak
- Temat
- color upload
-
Archiwum live tv na qnap
Na forum znalazłem kilka tematów dotyczących live tv na Qnapie, z uwagi, że wątki te są dosyć leciwe postanowiłem otworzyć nowy topic i podpytać o kilka kwestii. Od 2 a może 3 lat nie miałem tv i raczej nie chciałbym się wiązać na stałe z jakimś multiplexem zwłąszcza, że w ciągu najbliższego...- winiak
- Temat
- qnap
-
Pomoc po resecie brak danych na dysku
w migawce też pokazuje puste foldery :/ najgorzej bo tam jest akurat ok. 8gb których nie zrobiłem jeszcze kopii a te dane są mi potrzebne myślę czy nie zrobić aktualizacji softu do wyższego, może to jakiś bugfix??? próbowałem różnych opcji m.in. kopiowania całego folderu - nic, pobrania folderu...- winiak
- Post #3
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Pomoc po resecie brak danych na dysku
zrobiłem reset ustawień fabrycznych z zachowaniem danych i jednak niektóre danę wcięło (brak folderu z qsync), nigdzie ich nie mogę zlokalizować a co dziwne, folder multimedia jest nienaruszony. Jakieś pomysły co to się mogło wywalić i czy idzie te dane odzyskać? wchodząc w folder homes jest...- winiak
- Temat
- backup brak brak danych
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Wiedza PiHole - QNAP
zrobiłem reset ustawień do domyślnych i pojawił się w lanie, hasło admin nie działało ale po rzuceniu okiem do user guide okazało się, że trzeba podać MAC1. Teraz robię kopię danych a potem wyczyszczę dyski i od nowa zainstaluje system i chyba wywalę migawki bo ponoć z nimi są problemy w...- winiak
- Post #33
-
Wiedza PiHole - QNAP
nie utworzyłem jeszcze kontenera, zgodnie z manualem na początek trzeba skonfigurować swicha a potem instalować pihole- winiak
- Post #31