1. pear

Witajcie

Nowe forum - nowy zwyczaj. Chociaż poczytuję i doraźnie popisuję tutaj od dobrych kilku lat, to dopiero teraz przyszło się przywitać :) Lepiej późno niż wcale. Witajcie więc :) Przeszedłem już przez QNAP'y TS-409T, TS-109 Pro II, TS-110, a obecnie TS-119P+ w domu i TS-509 Pro w pracy...
  2. pear

Download [Beta] QTS 4.0.0 Build0510 | ARM & x86

Opcja jest, ale nie nagrywa :(
  3. pear

Download [Beta] QTS 4.0.0 Build0510 | ARM & x86

Niestety w Surveillance Station 3 brakuje wtyczki do Firefox'a. Poza tym w tej wersji monitoringu przestało działać nagrywanie z alarmu dla kamery Linksys WVG54GCA. Na razie podziękuję za taką nowość i wracam do poprzedniej wersji.
  4. pear

Błąd podczas replikacji ze 109 II Pro na 509 Pro

Konfiguracja QNAP 109 II Pro w podsieci A QNAP 509 Pro w podsieci B sieci A i B spięte przez VPN (2/2Mb) Po około 2 MB przesłanych danych na 109 wychodzi błąd: Remote backup schedule pearhome fail. (Other error with error code 30) Co to takiego "error 30" ?
  5. pear

Tłumaczenia

W tłumaczeniu na język polski w "Panelu obsługi użytkownika" jest taki pasztet - "User Groups" po polsku "Dopisz użytkownika". Dotyczy to chyba wszystkich QNAPów. Może zasugerować jednak "Grupy użytkowników" w to miejsce ?
  6. pear

TS-109 Pro/Std Official FW (Version 2.1.2 Beta Build 1031)

Póki co znalazłem rozwiązanie dla innych sfrustrowanych. Należy wybrać kamerę "Generic JPEG", a w HTTP URL wpisać "/mjpeg.cgi". Traci się w ten sposób większość opcji zarządzania kamerą, ale przynajmniej nagrywa.
  7. pear

Będzie jakiś patch, czy mam szukać innej kamery ?
  8. pear

Chciałbym wrócić do problemu kamery D-Link DCS-900. W nowym firmware jest już na liście jawnie podana wersja DCS-900(A). Czy jest szansa, żeby obsługiwana była też (lub zamiast) wersja DCS-900 rev. B, która jest dostępna w Polsce ?
  9. pear

[PROBLEM] Gdzie wrzucić skrypt do uruchomienia przy starcie

#!/bin/sh /opt/etc/init.d/kissdx.sh a kissdx.sh wygląda tak (oczywiście plik ma odpowiednie atrybuty do uruchamiania, gdyby ktoś pytał :) ) #!/bin/sh OPTWARE_TARGET=cs05q3armel if [ -n "`pidof kissdx`" ]; then killall kissdx 2>/dev/null fi /opt/bin/kissdx -kd >/dev/null 2>&1
  10. pear

Zgodnie z instrukcją oczywiście :)
  11. pear

Metoda poprawna, ale nieskuteczna - jak mawiał pewien nauczyciel matematyki. Dopisanie pliku autorun.sh (oczywiście dostał odpowiednie atrybuty) nie jest jednoznaczne z tym, że zostanie on wykonany. Krótko mówiąc - w moim QNAP 109 II Pro ten plik nie uruchamia się. Ostatecznie dopisałem linijkę...
  12. pear

Dzięki. A jeśli nie ma pliku autorun.sh, to wystarczy go utworzyć ?
  13. pear

Jak w temacie. Do tej pory próbowałem we wszelkich lokalizacji {}/etc/init. Część z nich po restarcie tworzy pliki od zera, czyli mojego skryptu, który bym chciał uruchomić tam nie ma. Pozostałe się nie usuwają, ale też nie uruchamiają. A sprawa jest banalna - chcę żeby od razu po starcie QNAP-a...
  14. pear

TS-109 Pro/Std Official FW (Version 2.1.1 Beta Build 0925)

Próbowałem od wersji 2.1.0 (Build 904), bo od tego czasu mam QNAP-a w domu. Wcześniejszego firmware'u do kamery mam obawy wgrać, bo z informacji jakie znalazłem Rev B bardzo się różni od Rev A. Mam natomiast podejrzenie, że QNAP będzie pewnie poprawnie pracował z kamerą DCS-900 Rev A - na złość...
  15. pear

TS-109 Pro/Std Official FW (Version 2.1.1 Beta Build 0925)

[PROBLEM] Stacja monitoringu TS-109 Pro II, firmware w aktualnej wersji, ale na wcześniejszych problem ten sam Mam problem ze stacją monitoringu. Kamera D-Link DCS-900 Rev.B. Niby kompatybilna z QNAP, ale... Nie ma możliwości podglądu na żywo, nie nagrywa też na dysk. Przy próbie podglądu na...