pajek12

Passing Basics
Beginner
10 Grudzień 2015
20
1
35
Odznaki
14
QNAP
TS-x53
Ethernet
10 Mbps
Poz.
1

Witam
od ponad półtora roku użytkuję Qnap-a TS-253Pro. Jak do tej pory bez większych problemów. Po ostatniej jednak aktualizacji frimware do wersji 4.3.3.0154 i idących za nią aktualizacjach części aplikacji HD Station zauważyłem problemy z dźwiękiem w niektórych z nich. NAS jest u mnie podłączony po HDMI z amplitunerem Pionieera VSX-923 i do tej pory wszystko tu pracowało bez problemu a teraz nie jest przekazywany dźwięk z przeglądarki Google, Video Station czy Photo Station. Jednocześnie dźwięk bez problemu odgrywa przegladarka Mozzilla czy Kodi. Jeśli ktoś się spotkał z czymś takim i wie jak temu zaradzić to prosiłbym o pomoc.

Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.4.0154 (2017.04.13)
Model serwera: QNAP TS-253Pro

Tutaj:

upload_2017-5-17_8-44-46.png

Jak to zrobisz zrób restart urządzenia.

Ja miałem wielkie problemy z Plexem w HDStation.

To wyłącz całe HDStation i ponownie je odpal. Zrób to bez CodecPack i z nim ponownie, skasuj programy i zainstaluj ponownie. Jeśli to nie zadziała to niestety nie pomogę.

A może czas na przejście na Kodii lub Plex-a? Ja na przykład nie wiem po jaki gwint dają VideoStation który mało co mi odtwarza.

Na Plexie nie chodzi nic a na Kodi tylko filmy więc nie mam na co przejść Video Station i tak nie używam ale na Photo Station puszczam slajdy z muzyką więc się przydaje.
No to już jest przegięcie - odinstalowałem całe HD Station i zainstalowałem od nowa i teraz nie mam Kodi. Ludzie co się stało z Kodi??

Kodi zostało zlikwidowane z najnowsza wersją 4.3.3 Kodi trzeba pobrać na przykład z repozytorium tego forum.

Ja mam natomiast inny problem z Plexem, coś miałem za cicho i okazuje się że jak po DLNA dźwięk hula jak ta lala, tak przy Plexie jest cicho jak makiem zasiał.

Tak znalazłem wczoraj wieczorem ten temat o drastycznych zmianach które niesie najnowsza aktualizacja i zainstalowałem sobie stamtąd Kodi. Ale problem z resztą pozostał. Nie mogę zupełnie zrozumieć tego że przez przeglądarkę Chrome dźwięk nie idzie a przez Mozillę tak. Ale to jest najmniejszy problem - nie będę używał Chrome. Gorzej że nie mogę odtwarzać plików muzycznych.

Cześć,
Mam praktycznie identyczny problem, po aktualizacji firmware z 4.2.5 do 4.3.3 praktycznie nie da się odtwarzać video (obraz się przycina lub przeskakuje kilkadziesiąt sekund do przodu, dźwięk skacze i znika) ani muzyki, próbowałem na kilku playerach takich jak KODI, VLC, SMPlayer orz oficjalny HDPlayer. Tak jak koledzy wcześniej wspomnieli reinstalowałem wszystko co było powiązane w jakikolwiek sposób z HD Station (wraz z CodecPack). Niestety do tej pory nie udało mi się rozwiązać problemu. Zgłosiłem problem na helpdesk i niby pracują nad tym problemem (już od 3 tygodni).
Posiadam HS-251+ które używam jako centrum multimedialne, brak możliwości odtwarzania video powoduje, że sprzęt traci jakieś 70% ze swojej użyteczności w moim przypadku....

Jeśli ktoś by wiedział jak naprawić to prosiłbym o pomoc, jeśli do przyszłego tygodnia nie dostanę żadnego info od helpdesku to chyba spróbuje zrobić downgrade firmware do 4.2.5

Edit:
Olśniło mnie, moje HD Station było w wersji 3.0.9, poczytałem i znalazłem, że w tej wersji często występują tego typu problemy. Zainstalowałem ręcznie wersję 3.1.A i odziwo wszystko zaskoczyło i działa jak potrzeba, szkoda, że zajęło mi to aż 3 tygodnie ...

• Wow
Reakcje: _Floyd
Ja mam wersję 3.1.A a i tak nie mam dźwięku przez HDMI. Dzisiaj Qnap zasygnalizował mi nową wersję oprogramowania systemowego. Normalnie boję się instalować żeby nie było jeszcze gorzej niż jest.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. HDPlayer 13.