Pomoc Dlaczego Qsync nie ma w chmurze

kepor

Nowy użytkownik
Noobie
30 Styczeń 2015
8
0
1
40
QNAP
null
Ethernet
null
Nowy problem = nowy wątek
Witam, posiadam Qnap ts-121. Korzystam z funkcji qsync. Co mam zrobić aby aplikacja Qsync była widoczna przez chmurę? Dodam, że przez telefon z androidem jest widoczna a z poziomu Windows nie ma.

Dodatkowo żeby nie tworzyć nowego tematu mam pytanie odnośnie funkcji "Podziel się" w Filestation. Gdy próbuję użyć tej opcji w celu wysłania linku jako domyślny wyświetla mi adres LAN 192.168.0.xxx. Mogę przejść do zakładki, w której zmieniam adres na zewnętrzny i wysyła poprawnie, lecz za każdym razem wyświetla mi adres LAN jako ten standardowy, nie zapamiętuje moich zmian. Da się coś z tym zrobić aby od razu słał z adresu zew?

Dodatkowo żeby nie tworzyć nowego tematu mam pytanie odnośnie funkcji "Podziel się" w Filestation. Gdy próbuję użyć tej opcji w celu wysłania linku jako domyślny wyświetla mi adres LAN 192.168.0.xxx. Mogę przejść do zakładki, w której zmieniam adres na zewnętrzny i wysyła poprawnie, lecz za każdym razem wyświetla mi adres LAN jako ten standardowy, nie zapamiętuje moich zmian. Da się coś z tym zrobić aby od razu słał z adresu zew?

każdy problem = nowy temat, nie ma na czym oszczędzać ;)

Witam, posiadam Qnap ts-121. Korzystam z funkcji Qsync. Co mam zrobić aby aplikacja Qsync była widoczna przez chmurę? Dodam, że przez telefon z androidem jest widoczna a z poziomu Windows nie ma.
Postaram ci pomóc, lecz musisz mi podpowiedzieć co rozumiesz przez stwierdzenie "widoczna przez chmurę".
Chmurę czego ? :)
myQnapCloud skonfigurowane i odpalone ?

Tak myqnapcloud działa. Loguję się i widzę aplikacje Filestation, Photo Sation, Music Station, itp. Chciałbym jeśli jest możliwość aby była też widoczna aplikacja Qsync.

um - jeśli dobrze rozumiem, chcesz żeby QSync (aplikacja do synchronizacji danych użytkownika) przesyłała Ci cały ten Twój ruch przez serwery QNAPa ? to nie zadziała.
QSync jak dobrze kojarze działa przez adres publiczny jeśli jest.

No właśnie, ja również staram się załapać o co chodzi :/
Ja zrozumiałem to inaczej. On chyba chce aby Qsync była widoczna jako usługa opublikowana na portalu myQNAPcloud ale nie jestem w stanie zrozumiec po co i dlaczego...

@kepor
Może po prostu napiszesz co chcesz osiągnąć bo może nie tedy droga.

Nie chciałbym np będąc u klienta musieć instalować program Qsync ze strony qnapa tylko tak jak napisał mariuszsal aby usługa została opublikowana na portalu myQNAPcloud. W między czasie pracownicy w firmie pracowaliby na danych plikach, które na bieżąco byłyby synchronizowane a ja miałbym dostęp z usługi Qsync w chmurze. Czy jest to możliwe?

Ale to nie działa tak. Qsync to usługa synchronizacji w czasie rzeczywistym wskazanych udziałów pomiędzy urządzeniami a NASem. Nie służy do ich przeglądania.

Jeśli chcesz mieć dostęp do tych plików, odpalasz w portalu DSFile i przeglądasz włącznie z tym co Qsync synchronizuje.