Czy da się jakoś zwiększyć długość hasła do szyfrowania dysków powyżej 16 znaków? Hasło 16 znakowe to siła szyfrowania 95-96 bitów, podczas gdy procesor umożliwia 256 bitów. Hasło musi mieć wtedy długość min. 43 znaki. Sam w moim veracrypt na PC mam hasło ponad 40 znakowe.
Instrukcja mówi o hasłe max 16 znaków - więc trzeba zrobić ticketa do QNAPa czy coś da rade z tym zrobić - czyli zwiększyć
Szyfrowanie musi być NSA-friendly, więc raczej tego nie zrobią. I tak pokażę im środkowy palec (tak dla zasady) i użyję veracrypt. A coś tam wyczytałem też, że spacje są niedozwolone. Niech jeszcze dadzą listę gotowych do wklepania, autoryzowanych przez nich haseł, żeby łatwiej to było złamać.
Ten ticket założyłem dosłownie przed chwilą. Poprosiłem o zniesienie ograniczenia długości hasła i dodanie możliwości zaszyfrowania wybranego folderu.
Odpowiedzieli mi:
Both of your features are already in our feature request tracker - our developers will consider it and change it in future version of firmware.
Odpowiedzieli mi:
Both of your features are already in our feature request tracker - our developers will consider it and change it in future version of firmware.