Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
D

Damian9876

Guest
Zainstalowałem aplikację QGet dla windows aby zarządzać pobieraniem na moim QNAP TS 453 PRO.
Gdy przeglądam torrenty na stronie w Firefoxie, otwieram link (magnet link) i mam odnośnik do wyboru aplikacji. Do tej pory gdy nie miałem QNAPA otwierałem tu uTorrent i pobieranie ładnie się rozpoczynało. Próbowałem wybrać aplikację QGet.exe, nic się nie dzieje. Torrenty nie zostają dodane. Jak w ten sposób dodać torrenty do QGet? Przeczytałem, że obsługuje magnet linki.
Mógłbym to również zrobić przez Download Station, jeżeli tylko się da. Nie czuję potrzeby posiadania na laptopie QGet skoro mogę wszystko zrobić przez przeglądarkę.

Rozwiązanie
D
Dzięki za pomoc, w pewnym stopniu problem rozwiązany. Dodałem pierwszego torrenta z magnet link do rTorrent.
Aby powrócić do rTorrent wyłączyłem Download Station i usunąłem z windowsa QGet.
Międzyczasie dostałem alert na mail
" Level: Warning
(warn) rtorrent: DHT default port 6881 is already in use. Perhaps an another downloader is already running on that port? It might be system-reserved or in use by Download Station. Until you change the DHT port number in the settings, DHT service may not work correctly. The next available port number is 6882. "
Mimo tego rTorrent odpalił, więc powinienem zignorować to ostrzeżenie?

W chwili obecnej gdy klikam na magnet link w Firefoxie to dalej wywala mnie to uTorrent z laptopa. Robię tak, daję...
Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
You marked post as a solution to your question. If that user's answer is not relevant, we recommend that you remove the solution from their post.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. Download Station Magnet