Udzielamy pomocy Download station zwariowało, ciagle pobiera te same pliki do miesiąca

Discussion in 'Stacja pobierania i QGet' started by Sycamor, Feb 22, 2021.

Loading...
  1. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    146
    Local Time:
    3:54 AM
    Ratings:
    +25 / 4 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,

    po poprzedniej aktualizacji moja stacja pobierania zwariowała ...

    ciągle odświeża pobieranie tych samych plików, zaczyna od 64, dziś rano widziałem, że zostało już tylko 36, ale po porocie do domu znów widzę 63 do pobrania...

    ai.imgur.com_poI06aY.

    Robiłem restarty, zatrzymywałem stację, restart, ponowne uruchomienie, ale ciągle jest to samo.

    Jak to wyczyścić ?

    Pozdrawiam,

    S.

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2 Build 20210202
    Model serwera: QNAP TS-651
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,783
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    4:54 AM
    Ratings:
    +201 / 6 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Odinstalować zapomnieć, zainstalować zamiennik.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  3. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,153
    Local Time:
    4:54 AM
    Ratings:
    +1,726 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    ktoś tego używa ?
    rób ticket do helpdesku
     
  4. robertrobo
    Offline

    robertrobo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 27, 2020
    Messages:
    14
    Local Time:
    4:54 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Ja używam cały czas i nie miałem nigdy problemów. :)
    --- Połączono posty, Feb 23, 2021, Data oryginalnego postu: Feb 23, 2021 ---
    Czyścisz zaznaczając odpowiednie pozycje po prawej stronie, tam gdzie screen uciąłeś.
    Ja to usuwam po każdym ściągnięciu pliku.

    Ewentulanie masz ikonę kluczyka na górze i wybierasz opcje usuń wszystkie zakończone.
     
  5. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    146
    Local Time:
    3:54 AM
    Ratings:
    +25 / 4 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dziękuję za radę, zaraz spróbuję to zrobić.

    Pozdrawiam,

    S.

    Edit : no niestety to nie to, mam dziś znów 64 pliki na liście, ale żaden nie jest skończony w 100 %. Jest kilka na 99 %, potem reszta spada w dół aż do 0 %.

    Próbowałem usunąć kilka plików z postępem 0 %, ale mimo zaznaczenia 11 plików i kliknięcia opcji Usuń zadanie i dane nic się nie dzieje.

    Za to pojawia się komunikat :

    ai.imgur.com_uIhNetK.

    S.
     
  6. robertrobo
    Offline

    robertrobo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 27, 2020
    Messages:
    14
    Local Time:
    4:54 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    A jaki masz ustawiony katalog w trakcie ściągania i katalog po ściągnięciu pliku?
    Przestawiałeś coś w ustawieniach?
     
  7. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    146
    Local Time:
    3:54 AM
    Ratings:
    +25 / 4 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,

    jak dodaję jakiś nowy plik, to jest katalog Download, nic nie zmieniałem.

    S.

    zatrzymam, usunę, zrobię restart, zainstaluję i zobaczę jeszcze raz.
     
  8. robertrobo
    Offline

    robertrobo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 27, 2020
    Messages:
    14
    Local Time:
    4:54 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Tak informacyjnie, ja sobie ustawiłem żeby ściągnięte już pliki wrzucało do innego katalogu.
    Wtedy mam pewność co na pewno się ściągnęło a co jeszcze ściąga nadal.
     
  9. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    146
    Local Time:
    3:54 AM
    Ratings:
    +25 / 4 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    No i niestety, ani restart serwera, ani odinstalowanie Download Station nic nie dało, ciągle wisi mi 64 pliki do ściągnięcia.

    Coś się skaszaniło głębiej.

    Pozdrawiam,

    S.
    --- Połączono posty, Feb 23, 2021, Data oryginalnego postu: Feb 23, 2021 ---
    Mogę po polsku ? Czy tylko angielska język ?

    S.
     
  10. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,153
    Local Time:
    4:54 AM
    Ratings:
    +1,726 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    Pisz śmiało po polsku
     
  11. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    146
    Local Time:
    3:54 AM
    Ratings:
    +25 / 4 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Leci,

    zobaczymy, czy i jak pomogą, dziękuję za wsparcie kolegom.

    S.