Drugi NAS - Centrum multimedialne

wiktoriano

Passing Basics
Beginner
Jun 7, 2021
18
0
1
39
QNAP
TS-x30
Ethernet
1 GbE
Panowie i Panie.
Mój pierwszy NAS TS-230 to niewypał, z resztą Qnap chyba też jest tego zdania skoro jest już TS-233...
Zastanawiam się jeszcze pomiędzy synGology, bo się obraziłem na mojego TS'a, ale już się odbraziłem, bo widzę sporo różnic na plus i minus pomiędzy Qnap i SynGology.

POTRZEBUJE:

- GŁÓWNIE CENTRUM MULTIMEDIALNE ( HDMI + PILOT )

- TRANSKODOWANIE ( WIĘC CHYBA TYLKO INTERL )

- BACKUP DANYCH ( JEST DEDYKOWANY KLIENT? )

- MINIMU 8GB RAMU ( NAJLEPIEJ ROZSZEŻALNY )

CO POWIECIE O:

- HS-453DX

- TS-X53D

- SERIA TVS WYKRACZA POZA BUDŻET, ALE MOGĘ MIEĆ TVS-863

BUDŻET 3,5K

POZDRAWIAM.

Odradzam cos takiego, kup sobie przystawke do TV (firestick, xiaomi TVbox czy inne appleTV), na qnapie postaw server plexa i tyle.
W sumie wyjdzie sporo taniej :)

I lepiej, zaufaj mi :p
Rzucisz jakieś propozycje? Skrócisz mi czas szukania o jakiś tydzień i to, że znów się nie wpier....e Bez Apple

U mnie Chromecast 4K spełnia rolę smart tv plex, jellyfin oficialne streamery (netflix,hbo,disney rotuje) z Smart Tube (youtbe bez reklam) wszystko działa bez problemu.

• ·
  • TVS-hx74
  • ·
  • 2.5 GbE
  • ·
  • Najnowszy możliwy (Hero 5.2.0.2823 aktualne na dzień 25.07.24.)
Witam,

jest jeszcze Nvidia Shield Pro, tez ma obsługę Netflixa, Amazon'a, Disney+.

A pliki odtwarzam przez Emby, jest dedykowany klient. Sterowanie głosem, podświetlany pilot, 4K HDR i Dolby Vision / Atmos.

Na plus dodam, że ma wydajny procesor i robi upscaling do 4K.

Działa też fajnie poza domem, mimo, że mam łącze na zwykłym drucie 80/20 Mbs, to filmy lecą bez zacięć w innej lokalizacji, więc jadąc na wakacje możesz zabraż urządzenie do torby, jest wielkość tableta 7", waga 250 gram.

Nvidia Shield Pro

Pozdrawiam,

S.

Users search this thread by keywords

1. Transkodowanie
  2. jellyfin
  3. disney +
  4. klient ftp
  5. tube
  6. @pawliko
  7. netflix