Jeżeli chcesz go załączać w cyklu co najmniej tygodniowym to do rozważenia, niżej - nawet się nie zbliżaj.Witam
Jak to jest z harmonogramem zasilania?
Stosować czy nie?
zapraszam do Wrocławia, chcesz sprawdzić ile razy dziennie ląduje samolot rejsowy ?Zresztą hałas w nocy mnie denerwuje.
Fakt dyski desktopowe są robione pod pracę 8h i dobranoc. Co do żywotności - nie otwieraj tej skrzynki pandory ...A jeżeli w prostym nasie stosuję zwykłe dyski, nie serwerowe to nie wydłuży ich żywotności?
Za bardzo nie mam gdzie.Weź go gdzieś postaw gdzie nie przeszkadza i problem z głowy.
Skoro częste wyłączanie jest takie szkodliwe, to czemu w oprogramowaniu dostępna jest taka opcja?zapraszam do Wrocławia, chcesz sprawdzić ile razy dziennie ląduje samolot rejsowy ?![]()
wiem bo mieszkam na trasie lądowania .. jedyne 70m nad domem
Generalnie na forum jesteśmy przeciwnikiem wyłączania nasa.
Fakt dyski desktopowe są robione pod pracę 8h i dobranoc. Co do żywotności - nie otwieraj tej skrzynki pandory ...
bo ludzie lubią robić sobie krzywdę i nic na to nie poradzimySkoro częste wyłączanie jest takie szkodliwe, to czemu w oprogramowaniu dostępna jest taka opcja?
No to jeśli nie ma gdzie, to może popracuj nad akustyką by nie przeszkadzałZa bardzo nie mam gdzie.
Gawiedź chce, to dostaje czego oczekuje. A że to niezbyt zdrowe dla dysków? Kwestia jak ten harmonogram ustawisz.Skoro częste wyłączanie jest takie szkodliwe, to czemu w oprogramowaniu dostępna jest taka opcja?
To znaczy?No to jeśli nie ma gdzie, to może popracuj nad akustyką by nie przeszkadzał
Gawiedź chce, to dostaje czego oczekuje. A że to niezbyt zdrowe dla dysków? Kwestia jak ten harmonogram ustawisz.
Nie widzę u siebie opcji zmniejszenia obrotów wentylatora.Przedmuchuj go regularnie i zmniejsz obroty wentylatora w opcjach monitorując jednocześnie zmiany w temperaturach. Zapewnij dobrą wentylację - nie stawiaj go pod TV czy przy grzejniku. Jeśli stuki dysków przeszkadzają, to pamiętaj że są różne modele, nie wszystkie są głośne.
Dzięki