Download HD Station 1.1.3 & XBMC 12.3.0 | TS-x69

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 17 Kwiecień 2014.

Ładowanie...
  1. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    W App Center nie ma tej wersji lub nowszej?
     
  2. Qkuba
    Offline

    Qkuba Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Maj 2013
    Wiadomości:
    52
    Miejscowość:
    dolnośląskie
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    W App Center wersja XBMC 12.3 jest tylko dla TS-x51 :-(
     
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  4. Qkuba
    Offline

    Qkuba Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Maj 2013
    Wiadomości:
    52
    Miejscowość:
    dolnośląskie
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    dziękuję
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Version update :) Enjoy!
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  6. Dman
    Offline

    Dman Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    65
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    02:05
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x69L 100 Mbps
    Witam. Mam zainstalowaną wersję Qts 4.1 , HD Station 1.1.3, XBMC 12.3.0
    Zwiększyłem priorytet XBMC wg wskazówek kolegi Silas Mariusz , zmieniłem HDMI Audio Pass-Trough.
    Filmy nadal wcinają. Jakieś pomysły ?
     
  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 925
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +1 103 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wyłącz zbedne aplikacje w QNAPie - patrz AppCenter
     
  8. Dman
    Offline

    Dman Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    65
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    02:05
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x69L 100 Mbps
    wyłączyłem zbędne aplikacje typu download station, music station, photo station. Nadal wcina tak jak wcinało. Coś jeszcze wyłączyć ?

    Dodam tylko ,że przez DLNA te same filmy działają wyśmienicie. Mógłbym oglądać przez DLNA ale nie po to ma się HDMI aby oglądać przez DLNA :\

    Tak naprawdę to obstawiam na kijowe kodeki z XBMC, na części filmów czasem przez sekundę dwie mam zielony obraz jak właśnie przy skopanych kodekach, miałem takie sytuacje na kompie.
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Sprawdź jakie jest obciążenie CPU przy włączonym i wyłączonym XBMC.
     
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 925
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +1 103 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    DLNA tylko przekazuje strumień filmu do odtwarzacza - obciążenie jak podczas kopiowania pliku

    A odtwarzanie wymaga więcej operacji niz tylko kopiowanie ;)


    Przy błędzie wyboru kodeka miałbyś CAŁY obraz zielon i oznaczałoby to zabezpieczony materiał.

    sprawdz czy dodając do advancedsettings.xml poniższe poprawia się sytuacja:
    Kod (XML):
    1. <video>
    2.         <dxvausehdprocessor>true</dxvausehdprocessor>
    3. </video>
     
  11. Dman
    Offline

    Dman Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    65
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    02:05
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x69L 100 Mbps
    Rano poszukam advanced settings i wkleję parę zdjęć z obciążeniem procesora podczas oglądania. Generalnie każdy z rdzeni maksymalnie waha się chyba do 30% a ping w menu 60 fps a w filmie ponad 20 do 30. To chyba nie dużo?
     
  12. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    @pigers@pigers Twoja sugestia chyba nie jest na miarę XBMC dla QNAP, a dla Windows.
    Linuxowa wersja XBMC w serwerach QNAP zamiast DXVA używa zamkniętej biblioteki oraz sterownika Intel VA API. XML node do włączenia akceleracji znajduje się w pliku guisettings.xml:
    Kod (Bash):
    1. cd `/sbin/getcfg -f /etc/config/qpkg.conf XBMC Install_Path`/root/.xbmc/userdata
    2.  
    3. # edytuj za pomoca mcedit lub vi
    4. mcedit guisettings.xml
    5.  
    6. # lub:
    7. vi guisettings.xml
    Kod (XML):
    1. ...
    2.     <videoplayer>
    3.         <adjustrefreshrate>2</adjustrefreshrate>
    4.         <autoplaynextitem>false</autoplaynextitem>
    5.         <displayresolution>14</displayresolution>
    6.         <errorinaspect>0</errorinaspect>
    7.         <maxspeedadjust>5.000000</maxspeedadjust>
    8.         <pauseafterrefreshchange>7</pauseafterrefreshchange>
    9.         <rendermethod>0</rendermethod>
    10.         <resamplequality>1</resamplequality>
    11.         <stretch43>0</stretch43>
    12.         <synctype>2</synctype>
    13.         <teletextenabled>true</teletextenabled>
    14.         <teletextscale>true</teletextscale>
    15.         <usedisplayasclock>false</usedisplayasclock>
    16.         <usepbo>true</usepbo>
    17.         <usevaapi>true</usevaapi>
    18.     </videoplayer>
    19. ...
     
  13. bwnuk
    Offline

    bwnuk Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Listopad 2013
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Ja ostatnio zrobiłem aktualizacje xbmc do 12 i niestety wróciłem do 11 bo nie byłem w stanie uruchomić wyczek weeb.tv np. A jak dodałem nowe repo to znowu wywalało mi, że kolejne wtyczki są uszkodzone. Na 11 tego problemu nie ma. Miał tez ktoś takie problemy po aktualizacji ?
     
  14. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Najwidoczniej te wtyczki nie są kompatybilne z XBMC v12 i ten problem powinieneś zgłaszać autorom tych wtyczek.
     
  15. bwnuk
    Offline

    bwnuk Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Listopad 2013
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    myślę że coś się źle zainstalowało bo nie możliwe aby żadna wtyczka nie działała pod 12. wersje 12 mam zainstalowaną na ipad i śmiga aż miło sprawdzę na innym qnapie i po sprawie
     
  16. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:05
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jeśli wtyczki korzystają z bibliotek skompilowanych dla iPada to logiczne, że nie będą działać dla Linuxa x86/x64. Kwestia wtyczek. Nie QNAP'a.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.