Rozwiązany HD Station - tearing

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika zgoneq, 11 Luty 2018.

Ładowanie...
Tagi:
  1. zgoneq
    Offline

    zgoneq System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    16 Sierpień 2015
    Wiadomości:
    103
    Local Time:
    20:50
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Cześć,
    zauważyłem ostatnio u siebie tearing obrazu. Nie ważne, czy w KODI, czy Youtube, czy w Chrome. Sprawdzałem też kombinacje różnych rozdzielczości, odświeżania i overskanu. Nie pamiętam, czy w poprzedniej wersji HD station tak było.
    Ma ktoś podobnie?


    Wersja oprogramowania HD Station 3.2.3
    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4 Build 20171230
    Model serwera: QNAP TS-251+
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 805
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:50
    Oceny:
    +1 088 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    VSync jest włączony ?
     
  3. zgoneq
    Offline

    zgoneq System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    16 Sierpień 2015
    Wiadomości:
    103
    Local Time:
    20:50
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    w samym hd station nie widzę takiej opcji - a w kodi zaraz sprawdzę
    --- Połączono posty, 11 Luty 2018, Data oryginalnego postu: 11 Luty 2018 ---
    też nie ma takiej opcji - jest opóźnienie po zmianie częstotliwości odświeżania
    --- Połączono posty, 11 Luty 2018 ---
    ok, znalazłem synchronizuj ilość klatek do filmu, ale ta opcja powoduje wyłączenie audio passtrough.
    w międzyczasie zaktualizowałem kodi klubowe do 17.5 oraz testowo instalowałem kodi 17.6 oraz 18a9
    Robiłem to poprzez vnc i samo połączenie mi się zawiesiło. Zrestartowałem dostęp zdalny, zauważyłem że zmieniły się parametry obrazu - chyba do domyślnych 1080/50 bez overscanu i wydaje mi się, że problem ustąpił. Musiałem tylko w kodi zrobić kalibrację ekranu.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  4. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    20:50
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Póki co nie instaluj tego dziada który ledwo działa.
     
  5. zgoneq
    Offline

    zgoneq System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    16 Sierpień 2015
    Wiadomości:
    103
    Local Time:
    20:50
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Zainstalowałem tylko z ciekawości, ale racja - na razie nie ma co na dłuższą metę na nim działać. Kasuję.
     
  6. jatzoo
    Offline

    jatzoo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Październik 2012
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    20:50
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Problemem jest włączenie "natywnego" zdalnego dostępu przez VNC w HD Station - znany błąd w najnowszej wersji HD Station z najnowszym FW.

    Jak musisz korzystać z VNC, to zainstaluj paczkę od Father_Mande, która ma poprawną konfigurację (index.html).
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  7. zgoneq
    Offline

    zgoneq System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    16 Sierpień 2015
    Wiadomości:
    103
    Local Time:
    20:50
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Dzięki za info - nie wiedziałem o tym. Z wbudowanego vnc właściwie nie korzystam, ale akurat kiedy zauważyłem tearing to faktycznie był włączony.
     
  8. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    294
    Local Time:
    20:50
    Oceny:
    +60 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Eee, u mnie hula :s, tylko wtyczka wizji.tv czasem kaprysi ;).
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. qnap ts-251 przełączanie na HD station

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.