tak raid10 czy wystacza 2 dyski nr. 3,4 jak to ustawic ?? r-studio ? prosze o pomoc
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Wpisz na forum w wyszukiwarce R-Studio. Znajdziesz i program i tutoriale.
OK. tylko prosze mi powiedzic. był raid10. dysk 1 jest całkowicie martwy, jest dysk 2, 3, i 4. które dyski mam podpiac i jak
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Podłączyć pozostałe dyski do komputera. Łatwiejszy niż R-Studio program w użyciu, którym odzyskasz dane to ReclaiMe Free RAID Recovery
OK. tylko prosze mi powiedzic. był raid10. dysk 1 jest całkowicie martwy, jest dysk 2, 3, i 4. które dyski mam podpiac i jak
Odszukaj tutorial i zastuj się do niego.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Nie używałem tego programu więc opisz co zrobiłeś, że pojawił się ten problem.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
A co się stało z serwerem? Gdybyś włożył te dyski do jakiegokolwiek serwera QNAP (zwłaszcza x86/na Intelu) to miałbyś do nich dostęp.
Może spróbuj R-Studio... Pokombinuj...
Może spróbuj R-Studio... Pokombinuj...
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Raczej nie wstaną. TS-212 jest na platformie ARMel.
Wszystkie urządzenia ARM startują z systemu zapisanego na dyskach, jedynie Loader ładuje się z pamięci flash. Natomiast serwery QNAP NAS na Intel uruchamiają się z systemu zapisanego w DOM'ie (Disk-On-Module), a dopiero funkcje rozszerzone z dysków. Czyli serwery na Intelu nie potrzebują dysków do startu systemu i można je swobodnie przenosić z jednego urządzenia do drugiego.
Użyj R-Studio i zmontuj wirtualny raid'a...
Może zaczniemy od nowa i opiszesz wszystko, ale dokładnie co się stało?
Wszystkie urządzenia ARM startują z systemu zapisanego na dyskach, jedynie Loader ładuje się z pamięci flash. Natomiast serwery QNAP NAS na Intel uruchamiają się z systemu zapisanego w DOM'ie (Disk-On-Module), a dopiero funkcje rozszerzone z dysków. Czyli serwery na Intelu nie potrzebują dysków do startu systemu i można je swobodnie przenosić z jednego urządzenia do drugiego.
Użyj R-Studio i zmontuj wirtualny raid'a...
Bez obrazy, ale piszesz jakbyś chciał wysyłać telegram bez stopów. Myślę, że jakbyś trochę bardziej się postarał i odrobinę szczegółowo opisał przypadek, to byłoby więcej osób chętnych Ci pomóc. Nawet nie wiem z jakiego modelu pochodzą te dyski twarde.serwer nie odpowiada, cały czas startuje oddany na gwarancje, dysk 1 martwy moze spalony. zostały 3 dyski sprawne; 2,3,4;. był raid 10
Może zaczniemy od nowa i opiszesz wszystko, ale dokładnie co się stało?